IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2012, 09:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhuriyetimizin 89. yılı kutlu olsun




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Alternatif kutlama" krizi aşılamazken Sezer döneminden sonra ilk kez Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona eşleriyle katılmaları bekleniyor.

Bayramı 1. Meclis önünde buluşma ve yürüyüşle kutlama planı Ankara Valiliği'nin yasağına takılan STK'lar "Halk nasıl yürürse öyle" diyerek "kaldırımdan yürüme" formülünü geliştiren polis, "Taşkınlık olmazsa müdahale yok" dedi. CHP ise 1. Meclis önündeki buluşmaya katılacak, sonrasında orada karar verecek.





SEZER'DEN SONRA İLK

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün evsahipliğinde Çankaya Köşkü'nde verilecek resepsiyona bin 700 konuk eşli olarak davet edildi. Gül'ün 2 yıl önce verdiği resepsiyona davetli olmalarına rağmen dönemin Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları katılmamıştı. Bu yılki eşli resepsiyona askerin eşleriyle birlikte tam kadro katılması bekleniyor. BDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak açlık grevleri nedeniyle resepsiyonda yok.

KILIÇDAROĞLU YOK

Anıtkabir ve Çankaya Köşkü'ndeki tebrik kabul törenine katılacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resepsiyon ve Hipodrom'daki resmi törene katılmayacak. CHP lideri, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunduktan sonra yaklaşık 40 sivil toplum örgütü tarafından düzenlenen 1. Meclis önündeki alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılacak. Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin, grupların Anıtkabir'e yürüyüşüne katılıp katılmayacağı bugün netleşecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Oradaki duruma göre hareket edeceğiz çünkü evsahibi değiliz. Sadece yasağı protesto etmek ve milletin iradesine ipotek konulamayacağını vurgulamak için etkinliğe katılacağız. Yürüyüş nasıl gelişir, onu bilemiyoruz" açıklamasını yaptı. CHP lideri, Ulus'taki törenlerin ardından İstanbul'a geçerek, Kadıköy'de düzenlenen Cumhuriyet Şöleni'ne katılacak.

PROVOKASYON OLMAZSA...

1. Meclis önündeki "Vatan ve Cumhuriyet için Halk Buluşması" adı altındaki alternatif kutlamalar nedeniyle Ankara Emniyeti kırmızı alarm verdi, 3 bin 500 polis görevlendirildi. Ankara'nın ana giriş noktalarında güvenlik önlemi alınacak. Katılımcıların otobüsleri şehir girişlerinde durdurularak, kimlik kontrolü ve güvenlik aramaları yapılacak. Emniyet, herhangi bir taşkınlık yaşanmaması ve provokatif girişimde bulunulmaması durumunda gruplara müdahale edilmeyeceğini bildirdi. 1. Meclis önünden Anıtkabir'e planlanan yürüyüşü "istihbarat var" gerekçesiyle yasaklayan Ankara Valiliği ise kararından geri adım atmadı.

"KİMSE TERÖRİST DEĞİL"

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan valiliğin kararına "Kimse terörist değil. Hiç kimse şiddete başvurmak ve provokasyon için orada olmayacak. Eğer devlet istihbarat geldiyse onların görevi bizi korumak" tepkisini gösterdi. Yürüyüşe karşı kaldırımlardan Anıtkabir'e yürüme formülünü devreye sokmaya hazırlandıklarının sinyalini de veren Çölaşan, yürüyüş için Ankara'ya hareket eden otobüslerin valiliklerin emriyle engellendiğini de söyledi.

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ise yaptığı yazılı açıklamada yasaklardan vazgeçilmesini istedi, "Türkiye Cumhuriyeti tören meydanlarında kurulmamıştır" dedi.

"CUMHURİYETİ İLERİ TAŞIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında, ''Bugün milletimizin en büyük bayramını coşkuyla kutlarken, Cumhuriyetimizi nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyuyoruz'' ifadelerine yer verdi.

Gül, Atatürk'ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından milletin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet'in kurulmasının, Türkiye'nin istikametini belirleyen bir adım olduğunu vurguladı.

Son yıllarda adeta bir sıçrama dönemi yaşayan Türkiye'nin, sorunlarına rağmen istikrarlı bir şekilde ilerlediğini, gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Gül, ''Karanlık emeller peşinde koşanlar, her zaman olduğu gibi tüm Türkiye'yi karşılarında tek yürek olarak bulacaklardır'' mesajı verdi.

"EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ"

Başbakan Erdoğan mesajında, vatan için bir dönüm noktasını ifade eden bu güzel bayramın, millet için her geçen gün daha büyük bir önem kazandığını söyledi.

Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetin, herkesin gözbebeği durumunda olduğunu vurgulayan Erdoğan, zira, Cumhuriyetin çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir istiklal mücadelesinin ardından kurulduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, mesajında, ''Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir'' ifadelerini kulllandı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
89, cumhuriyetimizin, kutlu, olsun, yılı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dil bayraminiz kutlu olsun. Ruj IF Ekstra 0 26 Eylül 2011 16:42