IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By AngeLus
  • 1 Post By OzGuR

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2012, 09:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ders: Dil kesme!




Kırıkkale'de, İngilizce öğretmeni Nihan Ateş Çelik, eline aldığı makasla öğrencisinin dilini kesti. Öğrencinin ailesi tarafından dava açılan Çelik için, "kasten yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis istendi

Kırıkkale Adliyesi'nde dün görülen bir duruşma, Kırıkkale Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde geçen yıl 19 Ekim'de yaşanan inanılması zor bir olayı ortaya çıkardı. Kırıkkale'de görev yapan 35 yaşındaki İngilizce öğretmeni Nihan Ateş Çelik, ders sırasında saçı dağınık olan kız öğrencisinin saçını kesmekle tehdit etti. Bunun üzerine öğretmenlerinin şaka yaptığı sanan öğrenciler, "kes, kes" diye tempo tuttu. Öğrencilerin gürültüsüne sinirlenen öğretmen Nihan Ateş Çelik, arkasını döndüğünde ilk gördüğü 9'uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Y.T.S'ye "Niye bağırıyorsun, onun yerine önce senin dilini keseyim de gör" dedi.

DERS BOYUNCA KAN YUTTU
Sınıftaki bir öğrenciden makas alan öğretmen, öğrenciden dilini çıkarmasını istedi. Olayı şaka zanneden öğrenci dilini dışarıya çıkarınca olanlar oldu. Makasla genç öğrencinin dilini kesen öğretmen Çelik, iddiaya göre, ağzı kanlar içinde kalan Sığar'ın sınıftan dışarıya çıkmasına da izin vermedi. Yatılı olarak öğrenim gören genç öğrenci, ders boyunca ağzına gelen kanı yuttuğunu savundu.

'ŞAKA YAPIYOR SANDIM'
Öğretmeni tarafından dili kesilen 15 yaşındaki öğrenci, "Gerçekten dilimi keseceği aklımın ucuna bile gelmemişti. Bir anda dilimin kesildiğini anlayınca şoke oldum. Dersten dışarı çıkıp lavaboya gitmek istedim ancak sınıfın dışına çıkmama da izin vermedi" diye konuştu. Olay günü akşamında ailesine telefon ederek haber veren Y.T.S.'nin annesi Ebru ve babası Oğuz S., hemen okula gelerek oğullarını hastaneye götürdü.

KESTİĞİNİ KABUL ETTİ
Adli tıp raporunda dilinde 2 santimetrelik kesik olduğu anlaşılan öğrencinin ailesi, öğretmen hakkında suç duyurusu yaptı. Aynı sınıfta bulunan öğrencilerin tanıklığında görülen davada öğretmen Çelik, iki öğrencisinin Y.T.S'nin dilini kestiğini belirten ifadelerini kabul etti. İfade veren öğrencilerin ise olayı makasın yeni ve keskin olmasına bağlaması ise dikkat çekti.

YALNIZCA KINAMA
Kırıkkale 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilen davanın hâkimi, 'kasten yaralama' suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istenen sanık öğretmen Nihan Ateş Çelik'e tanıkların ifadesini sorduğunda, Çelik, "Olay, öğrencilerin anlattığı şekilde meydana gelmiştir" demekle yetindi. Öğrencisinin dilini kestiğini kabul eden Çelik'in, görev yaptığı okuldan yalnızca kınama aldığı iddia edildi. Öğrencinin babası Oğuz S., olayın ardından okul müdürüyle görüştüğünü, müdürün kendisini 'okulun adı çıkar' diyerek şikâyetçi olmaması için ikna ettiğini belirterek, "Ancak oğluma bunu yapan öğretmen, bizden özür bile dilemeyince ben de adalete başvurdum. Bu tarz insanların eğitim camiasının içerisinde olmamaları gerekiyor. Bunlar öğretmenlerin yüz karalarıdır" dedi. Davada, öğretmen Çelik'in hapis cezası istenen süre içinde devlet memuriyeti ile vatandaşlıktan doğan tüm haklarının askıya alınması isteniyor.

'BURADA SENİN GİBİLERİ EĞİTİYORUM'
Duruşma çıkışı adliye önünde karşılaşan baba Oğuz S. ve anne Ebru S. ile İngilizce öğretmeni Nihan Ateş Çelik, arasında tartışma yaşandı. Oğuz S., öğretmene dönerek, "Oğluma yaptığının bedelini ödeyeceksin. Sonuna kadar hakkımı hukuki yollardan arayacağım" dedi. Öğretmen Çelik'in buna karşılık "Burada senin gibileri eğitiyorum" demesi tepki çekti.

ÇAĞATAY AYTAÇ-SABAH

__________________
Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Kasım 2012, 10:12   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ders: Dil kesme!




Şaşkınlıkla okudum , piskoloji bozulmuş olmalı.. bırakın öğretmeni insan bile diyemediğim , yaratığın !

"Burada senin gibileri eğitiyorum" demesi tepki çekti.


Katıksız 10 yıl verselerdi bakalım bu cümleyi kullanabilecek miydi?
Bu ülkede birçok şey baştan sona yanlış ve hatalar birbirini kovalıyor.
Neyse konu dışına çıkmak istemiyorum.

Umarım milli eğitim bakanlığı gerekli ceza'yı uygular.

 

 

Etiketler
ders, dil, kesme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Köle gibi ders çalışmak isteyenlere : Ders Çalışma Topu Gιzєм Bilim Dünyasından Son Haberler 1 20 Mayıs 2009 11:34