IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2012, 09:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beklenen gün geldi




ABD'de Başkan Obama ve rakibi Cumhuriyetçi Romney arasında 18 aydır süren seçim yarışı sona erdi. Halk, dünya siyasetini de yakından ilgilendiren seçimde başkanı belirlemek için sandık başında



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünyanın "süper gücü" olarak nitelenen ABD'nin gelecek dört yılının rotasını çizecek başkanlık seçiminde halk sandık başında. Demokrat Başkan Barack Obama ve rakibi Cumhuriyetçi Parti adayı Mitt Romney 18 aydır süren sert seçim kampanyası sonrasında sözü sandığa bıraktı. Seçimin son gününe kadar "salıncak eyaletler" olarak bilinen kararsızları yanlarına çekebilmek için çaba harcayan liderler, dün akşam da miting meydanlarına çıktı.

ÇOĞUNLUK 'OBAMA' DEDİ

Son 20 günde yapılan anketlerde iki aday da neredeyse eşit oranda oy aldı. Örneğin CNN'in son anketine göre Obama ve Romney yüzde 49 oy oranında eşitken PEW Araştırma Merkezi'ne göre Obama yüzde 48 alırken Romney yüzde 45'te kaldı. Seçim tahminleri sorulan halk ise "Obama" dedi. Ankete katılanların yüzde 57'si Obama'nın tekrar kazanacağı tahmininde bulunurken, sadece yüzde 36'sı "Romney kazanır" dedi. 27 milyon seçmenin erken oy kullandığı 34 eyaletten gelen ilk sonuçlara göre de Obama'nın önde olduğu belirtildi.

DÖNÜM NOKTALARI

Kampanya süresince Cumhuriyetçi Romney gafları ile gündem oldu. "Halkın yüzde 47'si yardıma ihtiyaç duyduğu için Obamayı destekliyor" gafını yapan Romney, ilk televizyon tartışmasında baskın çıktı. İlk tartışmada tutuk kalan Başkan Obama anketlerde geri düşse de ikinci ve üçüncü tartışmada arayı kapatmayı bildi. Obama, Sandy kasırgası sırasında g österdiği performansla da beğeni topladı. Halktan çok oy almak yerine 538 seçici delegeden 270'ni alanın başkan olduğu ABD'de rengini belli eden eyaletlerle Obama toplam 237 delegeyi, Romney de 191 delegeye ulaştı. Kararsız eyaletlerden gelecek 70 seçici delege ise başkanın kim olacağını belirleyecek.

YOĞUN TEMPOYA KARŞI SIFIR KAFEİN VE BOL SIVI
Son ana kadar seçim maratonuna devam eden Obama ve Romney'nin, bu yoğun tempoda sağlıklarını nasıl koruduğunu, Beyaz Saray doktorlarından Connie Mariano anlattı: Seçime 2 gün kala, 20 saat içinde 5 eyalette konuşma yaparak, 8 bin km yol yapan Obama'nın haftada 6 gün spor programına devam ettiği ve sebze ağırlıklı beslendiğini söylerken, son konuşmaları için bir günde 3 bin km yolculuk yapan Romney'nin de haftada 3 gün spor yaptığını ve seçim haftası yollardayken kafein tüketmediğini belirtti. Liderlerin konuşmaktan, ayakta durmaktan ve el sıkmaktan halsiz düştüklerini belirten Mariano, "Yorgunluğa karşı bol sıvı tüketmelerini sağlıyoruz" dedi.

ADAYLARIN WEB SİTELERİ TÜRK İŞADAMINA EMANET
ABD'de başkanlık yarışını sürdüren iki partinin web sitesinin güvenliğini bir Türk'e ait Comodo firması sağlıyor. İngiltere'de kurulduktan sonra 2004'te ABD'ye taşınan şirketin kurucusu Melih Abdulhayoğlu, "ABD başkan adaylarının web siteleri aracılığıyla milyonlarca dolar bağış toplanıyor. Bağışta bulunanların kimlik ve kredi kartı bilgilerinin güvenliği çok büyük önem taşıyor. Biz, 2008'deki başkanlık seçimlerinde de Obama'nın seçim kampanyasını yürüttüğü web sayfasının güvenliğini üstlenmiştik" dedi.

OBAMA, BİN LADİN FİLMİNDE MAKASLANDI
Başkan Barack Obama'nın görev yaptığı 4 yıl içindeki en büyük dış politika başarısı olarak görülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülme hikayesini anlatan film önceki gece ilk kez yayınlandı. Cumhuriyetçilerin seçimden hemen önce yayınlandığı için "Obama reklamı" olarak yorumladığı "Zero Dark Thirty" adlı film beklendiği gibi tartışma yaratmadı. Bunun nedeni ise fragmanda çok sık gözüken Obama'nın filmde çok az gözükmesi oldu. National Geography Channel'da yayınlanan film ayrıca daha çok Ladin'i öldüren SEAL ekibine odaklanan askeri kahramanlık hikayesi olarak görüldü.

*Bence Obama olucak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beklenen, geldi, gün


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beklenen gün geldi! Deep Cep Telefonlar 0 23 Ocak 2012 17:24
Ve beklenen fragman geldi! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 02 Temmuz 2010 14:01
MS Office'te beklenen gün geldi! Slipknot Windows 0 17 Nisan 2010 13:58