IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 11:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ricciardone: Sandıktan kim çıkarsa çıksın, Türkiye...





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD’nin Türkiye Misyonu’nun Haydarpaşa Tren İstasyonu’nda düzenlediği 2012 ABD Başkanlık Seçimleri etkinliğinde Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Ricciardone, ABD’de sandıktan kim çıkarsa çıksın, Türkiye ile işbirliğinin devam edeceği mesajını verdi.

Türkiye’nin Suriye konusunda yalnız olmadığını da söyleyen Ricciardone, seçimlerin ardından ABD’nin Suriye’ye yönelik dış politikasında önemli bir değişiklik beklemediğini belirtti.

İşte Ricciardone'nin Hürriyet Dünyası'na özel o açıklamaları:

ABD’deki başkanlık seçimleri Türkiye’ye ne gibi değişiklikler getirebilir?
Siz olun ya da biz olalım farketmez, iyi işleyen bir demokraside seçimlerin ardından dış politikada değişen en önemli şey yenilenen enerjidir. ABD’deki bu yeni enerji hem tüm dünyaya vereceğimiz mesajı, hem de Türkiye ile ilişkilerimizi etkileyecek. Türkiye ile güvenlik konusunda ortak çıkarlarımız var. Türkiye’ye daha fazla yatırım istiyoruz. İnsanlar arasında daha fazla gidip gelme olsun istiyoruz. Daha fazla öğrenci, gazeteci, genç insan gidip gelsin istiyoruz.

Seçimlerden sonra Suriye’ye askeri bir müdahale bekliyor musunuz?
Bilmiyorum, ABD’nin politikasında çok büyük bir değişim beklemiyorum. Suriye’de olanlar bölgeyi, tüm dünyayı, bizi de etkiliyor. Ancak yine de ABD’nin politikasında çok büyük bir değişim beklemiyorum. Türkler de Amerikalılar gibi, askeri müdahaleye çok hevesli değiller. Amerikalılar da Türkler gibi, Suriye’de olan bitenden üzüntü duyuyorlar. Hem Romney, hem de Obama seçim kampanyaları sırasında ‘sırtımızı Suriye halkına dönmeyeceğiz’ dedi. Ama dış politikada çok büyük bir değişiklik beklemiyorum.

İngiltere Başbakanı David Cameron Suriye'de kan dökülmesinin önüne geçecekse Devlet Başkanı Beşar Esad'a ülkeyi güven içinde terk etmesi konusunda teminat verilebileceğini söyledi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bunu ilk defa duydum. Bu konuda yorumu Washington’a bırakıyorum.

İran ve İsrail arasındaki gerilim. Seçimlerden sonra herhangi bir politika değişikliği bekliyor musunuz?
Her iki adayın da açıklamalarına göre söyleyebilirim ki, diplomatik çabalarımızı sürdüreceğiz. İran’ın kitle imha silahları edinmesi ve bölgeyi istikrarsızlaştırmasını engellemek için diplomatik çabalarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz.

Türkiye Suriye konusunda yalnız mı?
Hiç değil. Türkiye, uluslararası toplumla birlikte duruyor. İzole olan Esad. Suriye halkına tüm dünyadan destek var. Sadece Türkiye'den değil, ama NATO ülkeleri ve dünya çapındaki demokrasilerden de destek var. Suriye’de değişimin ne zaman geleceğini kimse bilemez, ama kesinlikle geleceğini söyleyebilirim. Ve değişim geldiğinde, Suriye halkının yanında barışçıl, demokratik temeller üzerine oturan yeni bir düzen kurmalarına yardımcı olmak için pek çok dostu olacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıkarsa, Çıksın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye ile İsrail arasında savaş çıkarsa ne olur? Feronia Haber Arşivi 1 15 Ekim 2011 17:10