IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Bir trajedi, 100 umut (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/511193-bir-trajedi-100-umut.html)

Violent 08 Kasım 2012 10:00

Bir trajedi, 100 umut
 
Kansere yakalanan 16 yaşındaki Öykü Bilgiç'in hastalığını erken teşhis edemeyerek 1.5 yıllık ölümcül zaman kaybına neden olan hastaneye 10 milyon liralık tazminat davası açıldı. Anne Elvan Bilgiç, tazminatın 100 kanserli çocuğun tedavisinde kullanılacağını ifade etti


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kızı için "ölümcül zaman kaybına neden olduğu" gerekçesiyle, bir özel hastaneye dava açan bir anne, hastaneden en az 100 kanserli çocuğun ücretsiz tedavi edilmesini istiyor. Kanserle mücadele eden 16 yaşındaki Öykü Bilgiç'in annesi Elvan Bilgiç, kızının hastalığını erken teşhis edemediğini ve 1.5 yıllık ölümcül zaman kaybına neden olduğunu öne sürdüğü özel hastaneye 10 milyon liralık tazminat davası açtı. Ancak anne, uğradıkları ruhsal çöküntünün tazmini için hastaneden para istemiyor. Aynı kaderi paylaşan, ekonomik durumu kötü çocuklar için, hastane tarafından bir vakfın kurulmasını ve maddi imkânları yetersiz olan en az 100 kanserli çocuğun ücretsiz tedavi edilmesini talep ediyor. Anne, vakıf bünyesinde gönüllü olarak part-time çalışacak.
KARIN AĞRISIYLA GİTTİ
Süreç, Öykü'nün 2 Mart 2010'da karın ağrısıyla özel bir hastanenin acil servisine gitmesiyle başladı. İlk kez SABAH'ta "Benim yaşadığım başka çocukların başına gelmesin" sözleriyle haber olan Öykü, avukat Altın Mimir tarafından mahkemeye sunulan dilekçesine göre; hastaneye babası Mehmet Bilgiç'le birlikte gitti. Baba kız, acil servisten önce çocuk hastalıklarına ardından da gastroenterolojiye yönlendirildi. Öykü'ye bilgisayarlı tomografi çekildi. Sonuçları genel cerrahi, jinekoloji, radyoloji, gastroenteroloji, ortopedi, travmatoloji ve çocuk hastalıkları uzmanı doktorlar inceledi. Sonuçta da Öykü, gastroenterit tanısıyla hastanede 2 gece yatıp taburcu edildi. Normal hayatına dönen Öykü, bir yıl sonra 14 Ağustos'ta ateş ve aşırı halsizlik şikâyetiyle başka bir özel hastaneye gitti. Bu kez tanı zatürree oldu. Öykü 4 gün hastanede yattı. İyileşemedi. Bunun üzerine Öykü'ye "kontrastlı bilgisayarlı tomografi" çekildi.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Akciğer sol lobunun altında "7.5 x 9.5 x 5.5" santimetre boyutunda bir lezyon saptandı. Doktorlar, anneye daha önce Öykü'ye bu tetkiklerin uygulanıp uygulanmadığını sordu. Uygulanmıştı. Önceki tetkikler incelendi. Akciğerindeki bu tümörün, o dönemde "2.5 X 2.9 cm" boyutlarında var olduğu görüldü. Patoloji raporuyla Öykü'ye "Neuro Blastom" teşhisi kondu. 21 Aralık'ta Öykü'nün akciğerinde Primitif Nöroektodermal (PNET) isimli tümörün bulunduğu sonucuna varıldı. Öykü'nün akciğerinin sol lobunun büyük kısmı ameliyatla alındı. 28 Ocak -17 Şubat'ta hastaneye yatan Öykü, kemoterapi ve ışın tedavisi gördü. Tümör yemek borusuna yapışıktı. Yemek yiyemediği için damar yoluyla beslendi. Sık sık sinir krizi geçiren Öykü, ya uyutuldu ya da morfin aldı. 25 Haziran'da ise ikinci kez ameliyat geçirdi. Bu operasyondan sonra Öykü, üç kez daha kemoterapi tedavisi gördü. Şu an evinde olan Öykü'nün tedavisi halen sürüyor.

HASTAN E 1 AY SÜRE İSTEDİ
Yaşadıklarını mahkemeye taşıyan Öykü'nün annesi Elvan Bilgiç, kızının hastalığını erken teşhis edemediğini iddia ettiği özel hastane aleyhine 1 milyonu maddi 9 milyonu manevi olmak üzere 10 milyon liralık tazminat davası açtı. Öykü'yle aynı kaderi paylaşan, ekonomik durumu kötü çocuklar için, tüm hastalık giderleri hastanece karşılanacak vakfın kurulması ve maddi imkânları yetersiz olan 100 kanserli çocuğun ücretsiz tedavi edilmesi talep edildi. 1.5 yıllık ölümcül zaman kaybına neden olduğu öne sürülen özel hastane ise iddialara cevap vermek için mahkemeden 1 aylık ek süre istedi.

*Yazık gencecik güzelim kız ;s10İyi yapmış bu memlekette hakkını arıcaksın kuzu psikolojisinden kurtulmak lazım. Allahım ailesine sabır versin.



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net