IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2012, 18:16   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye sınırında çatışma.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi karşısında bulunan Suriye’nin Haseki kentine bağlı Resulayn İlçesi’nde, muhalifler ile ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar başladı. Bunun üzerine Ceylanpınar’da güvenlik önlemleri alınırken, ilçedeki okullarda eğitime ara verildi. Suriye'den getirilen yaralıların hastaneye ulaştığı sırada sınırdan çatışma sesleri geldi. Silah sesleri ilçede panik yarattı. Vatandaşlar hastanenin içine kaçıştı, kimi de elinde silahla ambulans arkasında siper aldı.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye’nin Haseki kentinin Resulayn İlçesi’nde, muhalifler ile ordu birlikleri arasında bu sabaha karşı şiddetli çatışmalar başladı. İlçenin Türkiye sınırında bulunan ve askeri amaçlı olarak kullanılan gümrük kapısını ele geçirmek isteyen muhaliflerin baskınına Suriye ordu birlikleri karşılık verdi. Bunun üzerine muhalifler ile ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar başladı.

Zaman zaman patlama seslerinin de duyulduğu Suriye tarafındaki şiddetli çatışmalar 1 kilometre uzaklıktaki Ceylanpınar’da tedirginliğe yol açtı. Ceylanpınarlılar geceyi diken üzerinde geçirirken, polis araçlarından sık sık dışarı çıkılmaması yönünde uyarı anonsları yapıldı.

YARALILAR GETİRİLİYOR
Şiddetli çatışmaların çıktığı Suriye’de yaralanan ordu askerleri ile muhalifler sınırı geçerek Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada tedavileri yapılan yaralılardan hayati tehlikesi bulunanlar ise Şanlıurfa’daki hastanelere sevk edildi.
SİLAH SESLERİ PANİK YARATTI
Ambulanslar yaralıları hastaneye getirdiği sırada silah sesleri de yeniden başladı. O sırada hastane bahçesinde bulunan vatandaşlar hastanenin içine koştu, kimi de elinde silahla ambulans arkasında siper aldı.
OKULLAR TATİL EDİLDİ
Sık sık sınır bölgesinden uzak durulması yönünde uyarı anonslarının yapıldığı Ceylanpınar’da, eğitime de 1 günlük ara verildi. Belediye hoparlörlerinden ve polis araçlarından halka, şiddetli çatışmalar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu. İlçede tedirginliğe yol açan şiddetli çatışmaların ardından sınırda güvenlik önlemleri de had safhaya çıkarıldı. Kimsenin yaklaşmasına izin verilmeyen sınır hattında zırhlı araçlar ile önlem alındı.
SINIRI GEÇENLER ÇADIRKENTE
Bölgedeki çatışmalardan etkilenen aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da olduğu çok sayıda kişi, sınır hattından Ceylanpınar'a geçti. Burada askerler tarafından alınan Suriyeli sığınmacılar, otobüslere bindirilip Telhamut Çadır Kenti'ne gönderildi. Bölgede halen çok sayıda kişinin Türkiye'ye geçebilmek için beklediği belirtiliyor.
'SINIR HATTINDAN UZAK DURUN' ANONSU
Öte yandan yer yer silah ve top seslerinin geldiği Rasulayn mıntıkasına birkaç yüz metre mesafedeki Ceylanpınar sınırında, askeri birlikler ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önlemlerini artırdı.
Bölgede devriye gezen güvenlik güçleri, vatandaşları sınır hattından uzak durmaları konusunda anonslarla sık sık uyarıyor.
ARAP VE KÜRTLER YAŞIYOR
Muhaliflerin, Haseki kentinin Resulayn İlçesi’ni tercih etme nedeninin gümrük kapısı olduğu bildirildi. Ceylanpınar’da ve Resulayn’da karşılıklı olarak bulunan gümrük kapıları, sivillerin kullanımına kapalı bulunuyor. Askeri amaçlı olarak kullanılan kapılardan, geçmiş yıllarda iki ülke arasındaki sözleşme çerçevesinde dini bayramlarda karşılıklı geçişlere izin veriliyordu. Şiddetli çatışmaların yaşandığı Resulayn’da, Arap ve Kürt nüfus birlikte yaşıyor.
PKK ile bağlantısıyla bilinen PYD’nin de etkin olduğu Resulayn’da, çatışmalara ordu birliklerinin yanı sıra Kürt grupların da katılmasının şiddeti artırdığı ileri sürüldü.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çatışma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye Sınırında Kiralık PKK'lılar Katherina Haber Arşivi 0 18 Eylül 2012 09:24
Generaller Suriye Sınırında Thetis Haber Arşivi 0 28 Haziran 2012 18:59
Diyarbakır-Muş Sınırında Çatışma : 1 Polis Şehit N999 Haber Arşivi 0 21 Mayıs 2012 17:24
Suriye helikopterleri Türkiye sınırında PassioN Haber Arşivi 0 06 Nisan 2012 20:13
Suriye-Türkiye Sınırında Çatışma .! LeyLa Haber Arşivi 0 07 Aralık 2011 09:38