IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2012, 12:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'de Skandal Yayılıyor: CIA, FBI, Ordu Karıştı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Barack Obama'nın ABD Başkanı olmasının ardından ülkenin üst düzey kurumlarından istihbarat teşkilatı ve askeri CIA'de patlayan skandala her geçen saat bir yeni isim ekleniyor.

Afganistan'daki üst düzey NATO ve ABD komutanı Gen John Allen da eski CIA Başkanı David Petraeus'un aleyhinde iş çevirmekten ötürü hesap verecek.

Başkan Obama'nın seçim zaferinin ardından CIA Başkanı David Petraeus'u istifaya zorlayan 'yasak aşk' skandalına her geçen saatte bir yeni isim dahil oluyor.


MAİLLERİ KİM GÖNDERDİ?

David Petraeus ile ilişkide bulunan 40 yaşında ve evli Paula Broadwell'in kendisine tehdit edici mailler gönderdiğini iddia ederek FBI'ya başvuran Jill Kelley (37) isimli kadına mailleri bir başkasının gönderdiği iddia edildi. Mailleri Kelley'e gönderenin Afganistan'da vazife yapmış olan kıdemli komutanlardan Gen John Allen olduğu ortaya çıktı.

Savunma Bakanı Leon Panetta, Afganistan'da üstün hizmetlerde bulunmuş Gen John Allen'in NATO Avrupa Müttefik Başkomutanlığı'na adaylığının son gelişmelerden sonra askıya alındığını söyledi. Panetta, Avustralya yolculuğu esnasında beraberindeki gazetecilere yaptığı açıklamada, Gen John Allen'in hadiselerle alakasının araştırılması için Pentagon'u harekete geçirdiklerini ve Başkan Obama'nın da böyle düşündüğünü kaydetti. Bir dönem CIA Başkanlığı da yapmış olan Bakan Panetta, Obama yönetiminde Savunma Bakanlığı'na gelmişti. 11 Türk askerinin Kuzey Irak'ta başına çuval geçirildiği hadisede bölgedeki ABD askerlerini idare eden ve Afganistan'da komutanlık yapan David Petraeus da Obama idaresinde CIA Başkanlığına getirilmişti.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, Gen John Allen ile Jill Kelley arasında 2010-2012 arasında yapılan 30 bin sayfalık e-mail yazışmalarını ve benzer evrakın incelendiği belirtildi. Gen John Allen soruşturmasının ardından alınacak kararlar merak ediliyor. Araştırmalarla aydınlatılmaya çalışılan skandal hadisesine bağlı gelişmelerin ilerleyen saatlerde daha karmaşık yüzlerinin ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdde, cia, fbi, karıştı, ordu, skandal, yayılıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HIV virüsü yayılıyor Lucifer Sağlık Köşesi 0 18 Ağustos 2010 06:29