IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2012, 15:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan'dan Gazze tepkisi




Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırısına ilişkin, ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız, onların haklı davasının yanındayız. Nitekim bu akşam da sayın Obama ile bir telefon görüşmem olacak, kendisiyle de bunları paylaşacağım'' dedi.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başbakan Erdoğan, cuma namazını Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde kıldı. Erdoğan'a İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da eşlik etti.

Cami çıkışında gazetecilerin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye olan saldırısının, İsrail'in bugüne kadar Filistin'e yönelik yaptığı, vahşi saldırılardan biri olduğunu söyledi.

Erdoğan, 2008 yılı öncesinde de Suriye-İsrail arasındaki barışa Türkiye'nin aracı olduğu dönemde, 5 fasıl görüşme düzenledikten sonra adeta işi bitirme noktasına geldikleri anda bir-iki gün içinde ne olup bittiği anlaşılmadan İsrail'in yine Gazze'ye saldırıda bulunduğunu anlattı.
O saldırıda da 2008 yılı seçimlerinin yaklaştığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bin 500 Gazzeli'yi o zaman şehit etmişlerdi, 5 bin civarında yaralı vardı. Şimdi yine bir seçimin arifesindeler. Önümüzdeki ay orada da bir seçim söz konusu. Bu seçimin öncesinde şimdiki malum yönetim, yine böyle bir saldırıyı düzenlemek suretiyle Gazze'deki o masum insanları kendine göre uydurduğu gerekçelerle vurma yoluna gitmiştir. Şu anda dünyada malum egemen güçler, burada yine faturayı Gazze halkının, oradaki direnişlerin, kendilerine kesme gayreti içerisine giriyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak, Gazzeli kardeşlerimizin, oların haklı davasının yanındayız, onların haklı davasının yanındayız. Nitekim bu akşam da sayın Obama ile bir telefon görüşmem olacak, kendisiyle de bunları paylaşacağım. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği'nden görüşme talebinde bulunduk, onunla da görüşebilirsem görüşeceğim. Rusya Federasyonu Başkanı sayın Putin'den şu anda arkadaşlarım randevu talebinde bulundu, kendileriyle de görüşeceğim.''
''MÜŞTEREK BİR AÇIKLAMAYI MISIR CUMHURBAŞKANI İLE YAPACAĞIZ''

Başbakan Erdoğan, yarın da Mısır'da bazı temaslarda bulunacağını anlatarak, şunları söyledi:

''Bizim toplantımızla da bu bir tevafuk oldu. Orada da sayın Mursi ile birlikte değerlendirmemizi yapıp, müşterek bir açıklamayı Mısır Cumhurbaşkanı ile yapacağız. İsrail şu ana kadar attığı yüzlerce füze ile hala kendisini savunma yaftası içine giriyor. 'Kaç tane ölüm var?' diye sorun bakalım. Söyleyecekleri, 3 tane ölü var. Ama öbür tarafta ne var? Şu ana kadar 21 ölüm vakası ve 100'ü aşkın yaralı var. Tabii oradaki tahribatlar ayrı bir konu. Hala bu saldırıları, vahşi tutumunu da devam ettiriyor. Temenni ederim ki, gerek BM Güvenlik Konseyi alacağı kararla gerekse dünyadaki egemen güçler takınacakları tavırla İsrail'in bu saldırgan tutumunu sona erdirir.''

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Bu konu, İsrail ile ilişkileri nasıl etkileyecektir?'' sorusu üzerine, ''Bizim zaten ilişkilerimiz diye bir şey kalmadı ki, hangi ilişkiyi soruyorsunuz'' dedi.

''Gazze'ye gitmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna Erdoğan, ''Şu anda programımda öyle bir şey yok'' yanıtını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin, ''Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Türkiye ve İsrail'in facianın veya saldırıların durdurulması konusunda görüşmesi lazım' yönünde bir açıklaması oldu'' hatırlatması üzerine, ''İsrail ile kim görüşecek? İsrail ile şu anda görüşebilecek en ideal yer, BM Güvenlik Konseyi'dir. Onların görüşmesi lazım. Bir de İsrail ile münasebetleri yerinde olan ülkeler görüşmelidir. İsrail ile görüşme noktasında herhangi bir bağlantımız yok'' diye konuştu.




*En üst başlığı okuyun herşey orda açıkça belli : ) Burası Türkiye Obamaya şikayet edeceğim cız yapacak dövecek onları
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tövbe estf ya Türkiye Cumhuriyeti burası kendin yapacaksın ne yapacaksan bu memleketin hükümetiysen !



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbakandan, gazze, tepkisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Erdoğan Gazze'ye gidiyor noir Haber Arşivi 1 04 Eylül 2011 20:23