IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2012, 11:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstifa edenlere tazminat müjdesi




Yargıtay'da görülen davadan çalışanları mutlu edecek bir karar çıktı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, iş yerinde 7,5 yıl kıdemi hakkı bulunan bir işçinin tazminatından vazgeçerek iş sözleşmesini feshetmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğuna hükmetti.
Memurhaber.com’un haberine göre, işçinin istifa ettiğini iddia eden işverenin işçinin haklı fesih nedenini kanıtlayamadığına dikkat çekilen davada, işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesi kararı verildi.
İş yerinde üzerine sıcak su dökülmesi nedeniyle ayağında yanıklar oluşan işçi, bu nedenle istirahat kullanmak istemesi üzerine iş sözleşmesinin davalı işveren tarafından haksız olarak feshedildiği gerekçesiyle yerel mahkemeye dava açarak kıdem ve ihbar tazminatlarıyla vergi iadesi, fazla çalışma ve genel tatil alacaklarını talep etti.
Davacı çalışanın kendi işini kurmak amacıyla işinden istifa ettiğini belirten işveren, çalışan tarafından bu iddiaları destekler nitelikte verilmiş bir yazılı belgeyi mahkemeye ibraz edemedi.
Davayı görüşen yerel mahkeme, mevcut deliller ve bilirkişi raporuna dayanarak, işverenin çalışanın iş sözleşmesini fesihte haksız olduğu kararını verdi. İşveren, yerel mahkemenin kararını temyiz etti.
YARGITAY İŞÇİNİN LEHİNE HÜKÜM VERDİ
Davaya bakan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işverenin temyiz talebinin yerinde olmadığına karar vererek, davacı işçiye talep ettiği kıdem ve ihbar tazminatının ödenmesine hükmetti.
Gerekçeli kararda, taraflar arasındaki uyuşmazlığın, iş sözleşmesinin işveren tarafından haksız olarak feshedilip edilmediği noktasında toplandığına dikkat çekilerek, tanık beyanına göre işçinin çalışırken ayağına kaynar su dökülmesi nedeniyle yanık meydana geldiği ve bu nedenle 3 gün rapor aldığının sabit olduğu vurgulandı.
TOPLAM KIDEM TAZMİNATI NE KADARDIR?
”Davalı işveren ise davacının iş kurmak için istifa ettiğini savunmaktadır. Ancak buna ilişkin davacı tarafından verilmiş yazılı belge ibraz edememiştir. Davacının iş yerindeki toplam kıdemi 7 yıl 5 ay 10 gündür. Bu kadar kıdemi bulunan işçinin durup dururken iş sözleşmesini feshetmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Davalı, iş sözleşmesinin davacı işçi tarafından kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanmayacak şekilde sona erdirildiğini ispatlayamamıştır. Davacının kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin hüküm altına alınması gerekirken reddi isabetsizdir.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
edenlere, müjdesi, tazminat, İstifa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık