IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
4Beğeni(ler)
  • 1 Post By Neo
  • 1 Post By fLayer
  • 2 Post By Freedom

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2012, 23:53   #1
Çevrimdışı
Neo
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Atatürk’ün Mezarı mı Açılıyor?




Dünyada ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de gündemi, ünlüleri ve yaşanan ilginç hadiseleri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’dan takip ediyoruz. Ne kadar doğru ne kadar gerçek ama, akla gelen ‘Acaba?’ sorusu kafaları karıştırıyor.
Gün içinde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da TT olan başlık tam da bu türden… ‘[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ün Mezarı Açılıyor’
Yalan olduğu kesin gözüyle bakılan bu durumun karşısında, kullanıcılardan gelen tepkiler çığ gibi büyümekte. Kullanıcıların bu tartışmaya katılmasıyla, bir türlü gündem başlıklarından düşmüyor. İşte o tepkilerden bazıları…
Bir troll’un ortaya attığı bu iddia, tepki gösteren kişilerin sürekli cevap yazması nedeniyle saatlerdir TT listesinden inmiyor.
İŞTE TEPKİ TWEET’LERİNDEN BAZILARI
ATATÜRKün Mezarı Açılıyor diye dalga gececeginize gidin kendi kafanizi acin icinde bir sey var mi bi bakin
ATATÜRKün Mezarı Açılıyor Ölümünün üstünden yıllar geçmesine rağmen hala seninle uğraşıyorlar Atam hala seni öldüremediler rahat uyu !
Barbaros Şansal ‏@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ansal
ATATÜRKün Mezarı Açılıyor diyenler. keşke yer boşalsada bu günkü vatan hainlerini diri diri yerine gömüp onu yaşatsak
Deniz Gezmiş ‏@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ivar
ATATÜRKün Mezarı Açılıyor’ açamazsınız! Göğsümü açıp kalbimi almanıza izin vermem!
Türk Gençliği ‏@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]GENCLIGI
ATATÜRKün Mezarı Açılıyor diye bir şey olamaz! Çünkü bazıları mezara gömülür, bazıları yürekte yaşatılır. Milyonlarca çarpan yürekte ATAM!..
Serhan Taş ‏@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tas
ATA’ sı üzerinden geyik yapan, kendi tarihini karalamaya çalışan bir millet daha var mıdır?
hb16 ‏@hb163
ATATÜRKün Mezarı Açılıyor diyenler, kime hizmet ettiklerini bilmiyorlar..
Monte Kristo Kontu ‏@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]klima
ATATÜRKün Mezarı Açılıyor diyorlar,bırakın açılsın açılsın da el alem ADAM görsün
Ecem özbek ‏@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ozbek
ATATÜRKün Mezarı Açılıyor diyenler Sizi Atatürkü alamazsınız!! Çünkü O benim ve her onurlu Türkün kalbinde! Kemalist gençlik!
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ÜN MEZARI DAHA ÖNCE AÇILMIŞTI
Kasım 1953 Pazar gecesi saat 23:30’da, Prof. Dr. Kâmile Şevki Mutlu’nun ev telefonu çaldı. Prof. Mutlu, Ankara Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Kürsüsü başkanıydı. Patalogdu. Arayansa Ankara Valisi Kemal Aygün’dü. Aygün, “Hocam” dedi, “10 Kasım günü Ata’mızın naaşını Anıtkabir’e taşıyacağız. Bunun için bir komite kurduk. Naaşı geleneklere uygun olarak toprağa defnedeceğiz. Ancak bozulmadan korunduğunu belgelemek için muayene etmenizi rica ediyoruz.”
Prof. Mutlu önce reddetti. Mutlu, o sırada 40 derece ateşle yatıyordu. Hastalığını gerekçe göstererek, bu görevi bir başka meslektaşının yapmasını rica etti. Ancak Vali Aygün ısrarcıydı:
“BEN SİZİ SARAR,SARMALAR GÖTÜRÜRÜM”
Mutlu kabul etti ve 9 Kasım sabahı Etnografya Müzesi’ne gitti. Başbakan Adnan Menderes, Meclis Başkanı Refik Koraltan ve eski Başkan Abdülhalik Renda oradaydılar. Mutlu, görevden affını istemekle ne kadar büyük hata ettiğini o zaman anladı. Gerçekten tarihi bir tanıklıktı bu…
Anıtkabir yapılana kadar, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ün naaşının korunabilmesi için “tahnit” denilen bir işlem uygulanmıştı. Gülhane Patolojik Anatomi Profesörü Dr. Lütfi Aksu tarafından gerçekleştirilen bu işlem sırasında naaşa, şırıngayla özel bir formül enjekte edilmiş ve üzerine formüllerin yapıştırıldığı iki küçük ilaç şişesi, Ata’nın koltuk altlarına yerleştirilmişti.
Bu işlemden dolayı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ün naaşı o günkü biçimiyle korunabilmişti. Ancak İslam dini, ölünün defnini şart koştuğundan, geçici tahnitin bozulması koşuldu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ün Anıtkabir’e naklinden önce bu işlem için bir komite kurulmuş, Başbakan Adnan Menderes’in huzurunda, tahnitin bozulması için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ün tabutunun açılması kararlaştırılmıştı.
Tabutun açılma günü gelip de, komite üyeleri toplanınca; Prof. Dr. Kâmile Mutlu “Başlayın” talimatını verdi. Mermer lahid sökülüyor, sonra betonlar kırılıyor ve tabutu kaldıracak olan makaralar, lahid salonunun tavanına yerleştiriliyordu.
Ve tabutun vidaları söküldü. Tahta tabutun içinde madeni bir sanduka bulunuyordu. Bu sandukada gaz birikmiş olma olasılığı düşünülerek, önce bir burgu ile delik açıldı. Gaz ya da koku çıkmadı.
Sanduka talaş doluydu. Koruma solisyonuyla ıslatılmış tahta talaşıydı bunlar! Talaş, naaşın ayak yönüne doğru toplandı. Ağzı kapalı ve içi sıvı dolu bir şise bulundu talaş arasında. Bu, naaşı koruma için kullanılan solüsyondan bir örnekti, üzerinde terkibi yazılıydı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ün naaşı beyaz kefene sarılmış, sonra kahverengi bir muşambayla kaplanmıştı. Sargıları açmaya başladılar. Soluklar tutulmuştu… Onbeş yıl sonra ilk kez Ata’nın yüzünü göreceklerdi.
Halk arasında, “Naaş çürüyüp bozulmuş”, “Çıkan gazlar tabutu patlatmış”, “Nöbetçi er kokudan bayılmış” gibi, bir yığın söylenti dolaşıyordu. Kefenin sargıları açılınca, Prof. Dr. Kâmile şevki Mutlu, orada bulunanların yardımıyla katafalka çıktı ve Atatürk’ün yüzüne baktı. Atatürk’ün derisi kahverengi bir hal almış; ama yüz hatları bozulmamıştı.
Atatürk araştırmacısı Prof. Dr. Utkan Kocatürk’ün, Prof. Dr. Kâmile şevki Mutlu ile yaptığı sohbetten aktardıklarına göre, Prof. Mutlu, gördüğü tabloyu şöyle anlatıyordu:
“Yüzünü örten ıslak pamuk kitlesi kaldırılınca, Atatürk’ün heykel gibi duran yüzü ile karşılaştım. Uzun sarı saçlarından ince bir tutam, sol göz kapağının üzerine düşmüştü. Atatürk, Dolmabahçe Sarayı’ndaki yatağında uyuyor gibiydi.”
Prof. Mutlu, kenarda bekleyen komite üyelerini tabutun başına çağırdı. Onlar da tek tek tabutun içine baktılar. En başta Başbakan Adnan Menderes vardı. Koyu renk takım elbisesi içindeki Menderes de, yanındakilerin yardımıyla katafalka çıktı, ürkek bir biçimde aşağı, tabuta doğru baktı.
O AN NELER OLDUĞUNU PROF. MUTLU ŞÖYLE ANLATIYOR
“Menderes çok heyecanlandı. Rengi sapsarı oldu. Bir de baktım ki, müzenin kapısına doğru gidiyor. Atatürk’ün yüzüne bakmadı. Tahmin ediyorum, kendinde o kuvveti bulamadı.”
Ve 10 Kasım 1953 sabahı, Atatürk’ün naaşı 12 askerin omuzları üzerinde, 15 yıl önce onu Dolmabahçe’den Ankara’ya getiren top arabasına yerleştirilip, 136 asteğmenin çektiği bu arabayla, matem marşı eşliğinde, son durağı olacak Anıtkabir’e taşındı.
ATATÜRK’Ü SON GÖRENLER ANLATIYOR
‘Yüzünde iki günlük sakal vardı’ Osman Ersoy ve Halide İntepe, 10 Kasım 1953′te Etnografya Müzesi’nde asistan olarak çalışıyorlardı. O yüzden 50 yıl önceki o töreni ve tabutun içindeki Atatürk’ü son kez görme fırsatı buldular.

İZLENİMLERİNİ ŞÖYLE ANLATTILAR

OSMAN ERSOY: “Sağlığında görmemiştim Atatürk’ü… Korkunç heyecanlıydım. Biz çalışanlar, asistanlar, memurlar sıra ile katafalka çıktık. Oldukça sararmış ve küçülmüş bir çehre… 1 – 2 günlük sakalı vardı. Kaşları fevkalade iyi şekilde fark ediliyordu.” ’Gözleri aralıktı’
HALİDE İNTEPE: “Tabut kapanmadan en son gittim baktım. Başı yana doğru eğikti. Yüzü hiç bozulmamıştı. Azıcık sakalları çıkmıştı. Hani insan hasret giderek ölürse, gözleri aralık kalırmış ya, öyle aralıktı gözleri… Ama bir ölü yüzü yoktu. Uyuyor gibiydi.”


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kaynak Haber : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Kasım 2012, 12:37   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Atatürk’ün Mezarı mı Açılıyor?




bu kadarına cesaret edemezler sanırım

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Parayı Hayatınızın Her karesinde bulabilirsiniz ama Dostu Her zaman bulamazsınız.
 

Alt 18 Kasım 2012, 12:51   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Atatürk’ün Mezarı mı Açılıyor?




Alıntı:
İZLENİMLERİNİ ŞÖYLE ANLATTILAR
OSMAN ERSOY: “Sağlığında görmemiştim Atatürk’ü… Korkunç heyecanlıydım. Biz çalışanlar, asistanlar, memurlar sıra ile katafalka çıktık. Oldukça sararmış ve küçülmüş bir çehre… 1 – 2 günlük sakalı vardı. Kaşları fevkalade iyi şekilde fark ediliyordu.” ’Gözleri aralıktı

Bunun icin aralikli kaldi bu adamin gözleri.

 

 

Etiketler
açılıyor, atatürk’ün, mezarı,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Turgut Özal'ın mezarı açılıyor Violent Haber Arşivi 0 17 Eylül 2012 09:40
Napolyon'un Mezarı Afrodit Tarih 0 01 Mart 2012 00:02
Albay Çillioğlu'nun mezarı açılıyor yoSun Haber Arşivi 0 09 Haziran 2011 11:34
Kutsal mezarı Atatürk kurtarmış Crips Haber Arşivi 0 09 Ağustos 2008 13:40