IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Katherina

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2012, 11:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Açlık Grevleri Sona Erdi




Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Derneği, açlık grevlerinin sona erdiğini duyurdu.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Başkanı Zübeyde Teke, "Açlık grevleri sona erdirildi" dedi. Başsavcı Peker de durumu teyit etti.

AÇLIK GREVİ 68. GÜNDE SONA ERDİ

Abdullah Öcalan'ın çağrısının ardından 68. gününe giren açlık grevleri sona erdi. Dün İzmir'de 520 tutuklu açlık grevini sonlandırmıştı. Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu Başkanı Zübeyde Teke, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada açlık grevinin sona erdirildiğini açıkladı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, gece saat 02.00 den itibaren cezaevindeki 25 mahkumun açlık grevini sonlandırdığını açıkladı.

ÖCALAN'IN ÇAĞRISINDAN SONRA SONA ERDİ

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dernekleri Federasyonu (TUHADFED) Başkanı Zübeyde Teker, Öcalan'ın çağrısı üzerine açlık grevinde bulunan tututlu ve hükümlülerin açıklama yaparak, bugün itibariyle açlık grevlerine son verdiklerini söyledi. Teker, bundan sonra açlık grevi sırasında kritik duruma gelenlerin tedavileri için girişimlerde bulunacaklarını ve bunun takipçisi olacaklarını söyledi.

İmralı'da çarptırıldığı ağırlıştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan dün kendisini İmralı'da ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla yaptığı çağrıda, cezaevlerinde açlık grevi yapan tutuklu veya hükümlülerin eylemlerini bir an önce sona erdirmesini isteişti. Öcalan'ın bu çağrısı BDP'nin Milletvekilleri tarafından dün gece çeşitli cezaevlerinde bulunan açlık grevcilerine iletilmişti. Açlık grevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin bu çağrı üzerine bugün itibariyle açlık gerevlmerine son verdikleri ifade edildi.

DÜN İZMİR'DE DE 520 KİŞİ GREVİ SONA ERDİRMİŞTİ

İzmir Buca 1 ve 2 No'lu cezaevleriyle Aliağa Şakran Cezaevi'nde açlık grevini katılan tutuklu ve hükümlüler, akşam saatlerinde avukatlarıyla görüştü. Görüşme sonrası 520 tutuklu ve hükümlü, açlık grevini sonlandırdı.

Kararın ardından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin cezaevlerine girerek, sağlık kontrolüne başladıkları belirtildi.

ÖCALAN: AÇLIK GREVİNE SON VERSİNLER

PKK elebaşı dün kardeşi vasıtası ile gönderdiği mesajda "açlık grevlerini bitirin" çağrısı yapmıştı.

İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Pkk'nın elebaşı Abdullah Öcalan bugün kardeşi Mehmet Öcalan'la görüştü. Mehmet Öcalan, bu görüşmeyle ilgili akşam saatlerinde açıklama yaptı. Öcalan, ağabeyinin açlık grevini cezaevlerindekilerin değil, dışarıdakilerin yapmasını istediğini söylemişti.

"BİR AN ÖNCE SONA ERSİN"

Abdullah Öcalan'ın avukatlarına ait Asrın Hukuk Bürosu aracılığı ile Mehmet Öcalan yaptığı açıklamada, "Ben bugün İmralı Cezaevi'nde kalan ağabeyim Sayın Abdullah Öcalan yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdim. Kendisi açlık grevlerine ilişkin yaptığı çağrıyı zaman kaybetmeden kamuoyuyla paylaşmamı istedi" demişti.

Öcalan şöyle konuşmuştu:

"Açlık grevi eylem tarzı olarak genel itibariyle doğru bulmamakla birlikte, açlık grevleri yapılacaksa bile içeridekilerin değil dışarısının yapması gerekir. Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler. Buradan açlık grevindeki herkese özellikle birinci ve ikinci gruptakilere tek tek selamlarımı söylüyorum."

AÇLIK GREVİNİN YAPILMA AMACI NEYDİ?

Açlık grevlerinin yapılma sebebi İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'ın kimseyle görüştürülmemesi ve ona bir tecrit uygulandığı iddiaları sebebiydi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Kasım 2012, 13:49   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Açlık Grevleri Sona Erdi




İmralıdan emir geldi ve açlık grevleri sona erdi.ne demiş bebek katili

''Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. ''

Artık durum öyle bir hal aldı ki, pkkyı sivil toplum örgütü gibi görenlerin sayısı hızla artmakta.Eşitlik,adalet,özgürlük,insan hakları gibi kavramlarla kime,neye hizmet ettiğini bilmeyen ahmaklar ordusuna her gün binlerce kişi katılıyor.Ne yazık ki bu ahmaklar ordusuna kendisine,aydın,sanatçı denilen cibiliyetsizler önderlik ediyor.Milli şuurdan uzaklaşmanın sonucu bölünmektir.Hak,adelet ararken kime hizmet edildiğinin iyi gözlemlenmesi gerek.30 yıldır kan döken terör örgütü lideri ve yandaşlarının haklarını savunmanın hiçbir açıklaması yoktur.Ana dilde eğitim ve savunma hakkı adı altında yutturulmaya çalışılan planın adı Türkiye Cumhuriyetini parçalamaktır.

 

Alt 18 Kasım 2012, 13:56   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Açlık Grevleri Sona Erdi




yazık oldu cok seviniyordum açlıktan ölücekler diye ama olmadı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
açlık, erdi, grevleri, sona


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LYS sona erdi... Dilara Haber Arşivi 1 19 Haziran 2010 18:55