IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2012, 18:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Polis yine işçileri ve "İmdat Polis" avukatlarını dövdü




420 işçi çalıştıkları Hey Tekstil adlı firmadan Şubat ayında hakları ödenmeksizin işlerinden çıkartıldı. O tarihten bu yana mücadelesini sürdüren 16 Hey Tekstil işçisi, geçtiğimiz hafta eylemlerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) İstanbul Levent'teki genel merkezi önüne taşıdı. İşten çıkarıldıkları firmanın patronlarından Aynur Bektaş'ın TOBB'un Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olması nedeniyle, burada sürdürülen eylem ilk gününde polisin gaz ve coplu müdahalesine maruz kalmıştı. İşçiler, bugün de eylem için Levent'e geldiklerinde polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

İşçilerin TOBB'un önüne gitmesine izin vermeyen polis cop ve gaz ile saldırdığı işçilere karşı şiddet kullandı. Polisin uyguladığı şiddetten Levent'te bulunan Kanyon Alışveriş Merkezi'ne sığınarak kurtulmaya çalışan işçilere, polisin sert müdahalesi uzun süre devam etti. Bu sırada işçilerin eylemine nezaret eden avukatlar ile olay yerine gözlemde bulunmaya gelen ve kamuoyunda "İmdat Polis" hattı olarak bilinen İstanbul Barosu İşkence ve Kötü Muamele ile Mücadele Kurulu üyesi 2 avukat da polisin şiddetinden nasibini aldı.

Kurul üyeleri Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Başkanı avukat Taylan Tanay ile Fatma Elif Koru'nun yanı sıra, diğer avukatlar Gülvin Aydın, Naciye Demir ve Şükriye Erden, polisin cop ve kalkan darbeleri ile sıktığı gaza maruz kaldı. Olayda yaralanan avukatlardan Fatma Elif Koru ve Gülvin Aydın, Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nda (TİHV) doktor kontrolünden geçti ve polisin şiddetini belgeyen rapor aldı. Diğer avukatlar da polisin darbeleri ile yaralandı.

Avukatlar adına açıklamada bulunan Taylan Tanay, işçi eyleminin anayasal bir hak çerçevesinde gerçekleştiğini ve polis saldırısının yasa dışı olduğunu söyledi. Tanay, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Polisin müdahalesi sırasında 11 işçi de gözaltına alındı. Polisin gözaltına aldığı işçilerin isimleri şöyle: Mahmut Zeki Gördeğir, Vural Küçükoğlu, Zeynep Gültekin, Ercan Tilmaş, Adil Kaya, Mahmut Koç, Burak Keskin, Ali Bircan, İrfan Ethemi, Aysu Baykal ve Meral Özdilek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avukatlarını, dövdü, işçi, işçileri, kardelenfm, polis, sohbet, sohbet24, ve, yine, İmdat polis


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Mahalle baskısı"nın ötesi: GERICI Polis baskını! Hande Haber Arşivi 0 12 Aralık 2010 21:52
Polis memuru neden "Allahım ben ne yaptım? " Lucifer Haber Arşivi 0 16 Eylül 2010 17:02
Polis imdata korkunç çağrı: "Tecavüze uğradım, beni kurtarın" Angel Haber Arşivi 0 10 Ekim 2008 16:18