IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2012, 18:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fişleme skandalında flaş gelişme...




Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde Jandarma Komutanlığı ve Hozat İlçe Emniyet Amirliği'nin bazı kişileri fişlemesi, iddiaya göre Kaymakam talimatıyla yapıldı.

Kaymakamlık, jandarma ve poliste birer kopyası bulunan fişleme dosyalarında, kişilere ait birçok bilgiye yer verildi. Kişilerin kimlik bilgileri, ev adresi ve telefon numarasının yer aldığı fişleme dosyalarında, kişilerin kilosuna, saçına ve göz rengine, konuşma şekline ve bağlantısı olduğu ileri sürülen örgüt ve görevine kadar bilgiler yer aldı.

Fişlenen kişinin kimlik bilgileri doldurulduktan sonra fotoğrafı da eklenerek, hazırlanan çizelgenin en alt kısmında 'Arşiv Kayıtları ve İstihbarat Bilgileri Bölümü' altında kişiye ait her türlü değerlendirme, hangi örgüte sempati duyduğu ya da hangi örgütlerle ilişkisi bulunduğu, özel yaşamı, kişisel zaafları, gittiği yerler, görüştüğü kişiler, seçimlerde hangi siyasi partiye oy verdiği gibi bilgilere yer verildi.

Fişlenen kişilerin çoğu, birden çok örgütle ilişkili gösterildi, yaşlı kişilerin bile örgütle ilişkisinin bulunduğu, yardım ve yataklık yaptığı yazıldı.

Hozat'ta fişlenenler listesinin ilk sıralarında Belediye Başkanı Cevdet Konak ve ardından kamu görevlileri yer aldı. Kamu görevlileri arasında Özel İdare Müdürü, Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki Şube Müdürleri dikkati çekerken, onları ilçedeki okul müdürleri, adliye çalışanları ve diğer bazı kamu görevlileri izledi.

Hafta sonunda arama

Fişleme skandalının ortaya çıkması ardından Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda hafta sonunda arama yaptı. Aramada polis ve jandarmadaki bütün bilgisayarların hard diskler kopyalanıp alınırken, birçok belge ve dokümana da el konuldu.

Savcılık soruşturma kapsamında 5 yıl içinde ilçede görev yapan ve İstihbarat Şubesi'ne bağlı olarak çalışan birçok polis ve astsubayın da bilgisine başvurmak üzere savcılığa davet ettiği ileri sürüldü.

Soruşturmada ilçede geçmiş dönemlerde görev yapan jandarma komutan ile emniyet amirlerinin ifadesine de başvuracağı belirtildi.

Savcılığın soruşturması devam ederken, Tunceli Valiliği'nin başlattığı soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı'ndan istenen müfettişlerin de kısa sürede ilçeye gelerek çalışmalara başlayacağı bildirildi. Bakanlığın soruşturma kapsamında 3 müffetiş görevlendirdiği belirtildi.

Bu arada fişleme skandalıyla ilgili Hozat'ta sivil toplum örgütleri tarafından yarın bir protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yapıldıktan sonra, fişlemeyi yapanların ortaya çıkarılması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fişleme, flaş, gelişme, hozat, kardelenfm, skandalında, sohbet, sohbet24, tunceli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KCK'da Flaş Gelişme System Haber Arşivi 0 23 Aralık 2011 20:09
Balyoz'da FLAŞ gelişme godmin Haber Arşivi 0 01 Aralık 2011 22:54