IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Katherina

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2012, 12:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Darbe Komutanları Mahkemeye Rest Çekti




12 Eylül askeri darbesine ilişkin davanın bugünkü duruşmasında Kenan Evren ve Şahinkaya resmen mahkemeye meydan okudu.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


12 Eylül darbesinin sorumluları olarak hakim karşısına çıkan Kenan Evren ve Şahin Tahsinkaya mahkemeye ifade veriyor. Sanıklardan Evren işkencelerle alakalarının olmadığını söylerken Şahinkaya ise mahkemenin kendilerini yargılamaya yetkisinin olmadığını söyledi.

Dava sürerken müdahil avukatlardan da bazı talepler geliyor. Bu taleplerden biri de 12 Eylül darbe sanıklarının sistematik işkenceden de sorgulanması yönündeydi. Ancak iddianamede işkence ve bu olaylarda somut suç isnadında bulunulmadığı gerekçesiyle Cumhuriyet savcısı tarafından reddedildi.

12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın 10. duruşması Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

EVREN'İN AVUKATI KIZDI

Avukat Fikret Babaoğlu, sanıkların bir rehavet içinde olduğunu söylemesi üzerine tartışma yaşandı. Evren'in avukatı, rehavetten kastının ne olduğunu sert bir dille sordu. Bunun üzerine Babaoğlu, "Söz alarak konuşsun. Yanlış yapıyorsunuz." dedi.

"SENDEN AKIL MI ALACAĞIM?"

Evren'in avukatı Bülent Hayri Acar ise "Senden akıl mı alacağım?" diye tepki gösterdi. Bu tartışma üzerine Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, Babaoğlu'ndan ses tonunu ayarlamasını istedi.

Acar, "Rehavet içinde olma iddiasını şiddetle reddederim. Yaptığımız işin bilincindeyiz. Bugüne kadar tutum, davranış, yazılı ve sözlü açıklamalarla yeterince göstermiş olduğumuzu umut ediyoruz. Dışarıda uyarılmayı saygıyla karşılarım, ama burda asla kabul edemem. Olmamış kabul ediyorum ancak bir daha olursa misliyle karşılık veririm." ifadelerini kullandı. Avukat Babaoğlu ise "Olmuştur" diye karşılık verdi. Devreye giren mahkeme başkanı, avukat Babaoğlu'nu uyardı.

Müdahil avukatları, sanıkların sistematik işkenceden de sorgulanmasını talep etti. Ancak sanık avukatı Acar, müvekkilerinin darbeden yargılandığını, işkencenin ayrı bir konu olduğunu ve iddianamede yer alan konulardan sorgulanması gerektiğini vurguladı. Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, sistematik işkenceden sorgulanma talebinin reddedilmesini istedi.

SAVUNMALARIN ALINMASINA KARAR VERİLDİ

Duruşmaya kısa bir ara veren Mahkeme Başkanı İnce, ara kararı şöyle açıkladı:

"İddianamede işkence olayları yanı sıra başka olaylara da yer verildiği, ancak işkence ve bu olaylarda somut suç isnadında bulunulmadığı, mahkememizin 6.4.2012 tarihli duruşmasında 14 nolu ara kararı ile sanıklar hakkında sistematik olarak işkenceye neden olma ve ayrıca duruşma zabıtları ile yargılama aşamasında mahkememize verilen dilekçelerde belirtilen suçlar yönünden suç duyurusunda bulunulduğu hususu ve CMK 225. madde içeriği dikkate alındığı talebin reddiyle iddianamede belirtilen suç ve sevk maddeleri yönünden sanıkların savunmasının alınmasına karar verilmiştir."

"BİZİM BU İŞKENCE OLAYIYLA İLGİMİZ YOK"

Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, sanıklar Evren ve Şahinkaya'ya yasal haklarını okudu. Avukatlar yardımıyla savunma yapacaklarını belirten Evren, "Bizim bu işkence olaylarıyla ilgimiz yok." dedi. Şahinkaya da avukat eşliğinde savunma yapacaklarını ifade etti.

"O GÜN İÇİN EN DOĞRU OLANI YAPTIK"

12 Eylül davası sanığı Tahsin Şahinkaya, savunmasını tamamladı. 'Herhangi bir soruya cevap vermeyeceğini' söyleyen Şahinkaya, savunmasında, "Mahkemenin bizi yargılama yetkisi yoktur" dedi.

Ali Tahsin Şahinkaya, "12 Eylül müdahalesinin, Türk ve dünya tarihinde yerini almış büyük bir olay olduğunu ve tarihi olayları ancak tarihin yargılayacağını" belirterek, "Bizler o gün için en doğru olanı yaptık" dedi.

DARBENİN ARKASINDA ABD Mİ VARDI?

Şahinkaya, mahkemenin, '12 Eylül 1980 askeri darbesinin yapılmasında ABD veya bir başka ülkenin bilgisi veya onayı var mıdır?' sorusu üzerine de 'Arz etmiştim efendim, (yanıt) vermeyeceğim' diye konuştu.

"YANIT VERMESE DE SORACAĞIZ"

Müdahil avukatlar Şahinkaya yanıt vermese de sorularını soracaklarını açıkladı.

Evren'in avukatı yanıt alınmamasına rağmen soru sorulmasının yasal olmadığını söyledi.

Müdahil avukatlar, küfür, hakaret olmadan soru sorulabileceğini belirterek, sanıkların uluslararası çetenin parçası olarak darbe yaptığını iddia


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cekti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Intel rest çekti! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Aralık 2010 13:57
Bolivya da ABD'ye rest çekti Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 19:14