IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2012, 10:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
370 tonluk tank kapağı düştü: 5 ölü, 10 yaralı




Samsun'daki Eti Bakır'a ait fabrikada tank kapağı monte edilirken işçilerin üzerine düştü. 5 işçi öldü. Olay sonrası dev kapağın altında kalan işçiler için arama yapıldı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Samsun'daki Eti Bakır İşletmesi'nde yaklaşık 370 ton ağırlığındaki tank kapağı monte edildiği sırada işçilerin üzerine düştü. İlk belirlemelere göre 5 işçi hayatını kaybetti, 10 işçi yaralandı. Olay, Tekkeköy ilçesi Sanayi Mahallesi Selyeri mevkisinde Eti Bakır'a ait fabrikada 13.30 sıralarında meydana geldi. Yaklaşık 20 işçi, yeni yapılan amonyak tankının kapağını demir levhaları monte ederek birleştirdiği sırada, yaklaşık 370 tonluk kapak çöktü. Dev kapağın çökmesiyle, monte işinde çalışan işçiler demir yığınının altında kaldı. İşçileri kurtarmak için ilk olarak mesai arkadaşları seferber oldu. Ancak işçilere ulaşmak, yüzlerce tonluk demir yığınları nedeniyle mümkün olmadı. Olay yerine sağlık, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Vinçler de demir yığınını kaldırmak için alana getirildi. İlk etapta Fatih Açıkel, Hüsamettin Taşsümer, Hüseyin Bayrak, Sadık Kuruçay, Güven Demirer isimli 5 işçinin cesedi çıkarıldı. 3'ü ağır 11 işçiye ise yaralı olarak ulaşıldı.

HASTANEYE AKIN EDİLDİ

Yaralı işçiler ambulanslarla hastanelere taşındı. Bu arada işçilerin yakınları da hastane ve fabrikaya akın etti. Ekipler, demir yığınının altında kaldığı öne sürülen işçilere ulaşmak için çalışmalara devam ederken Samsun Vali Vekili Hasan Özhan, "Kapağın monte edilirken düşmesi sonucu 5 kişi öldü, 11 yaralımız var. Kapak altında 4 ya da 5 işçi olduğu tahmin ediliyor. Kapağı kaldırma çalışmaları sürüyor" dedi. Taşeron firmanın yetkilisi, kontrol görevlisi ve vinç operatörünün de aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı, 3 kişinin arandığı kaydedildi.

KİMLİKLER AÇIKLANDI
Ölen işçiler: Fatih Açıkel, Sadık Kuruçay, Hüsamettin Taşsümer, Hüseyin Bayrak ve Güven Demirer...Yaralılar: Ali Başkaya, Yüksel Demir, Ali Bayraktar, Erdinç Demirer, Şükrü Demirer, Engin Gür, Mehmet Çomat, Mustafa Eren, Tayfun Mumcu, Hakan Temiz ve Fevzi Taştümer.

Türk-İş: Bu bir iş cinayetidir
Türk-İş Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada hayatını kaybeden ya da yaralanan işçilerin taşeron işçi olduğu da gözden kaçırılmamalıdır. Yaşanan facia, bir iş kazası değil, iş cinayetidir" değerlendirmesini yaptı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10, 370, 5, düştü, kapağı, tank, tonluk, yaralı, ölü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uçağa yıldırım düştü 9 yaralı Chelt Havacılık Haberleri 0 09 Mayıs 2011 13:02