IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2012, 09:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
F1 İstanbul'a geri dönüyor




İstanbul Park'ın işletme hakkını alan Eylül Tarım Oto Kiralama'nın patronu Vural Ak, Formula 1'i geri getirmek için mutlu sona yaklaştı. Formula 1 İstanbul Grand Prix'i 2013 Ağustos'unda düzenlenecek



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Formula 1, bir yıllık aradan sonra Türkiye'ye geri dönüyor. İstanbul Park Yarış Kompleksi'nin (İstanbul Formula 1 Pisti) işletme hakkını alan Eylül Tarım Oto Kiralama'nin patronu Vural Ak, İstanbul Park Pisti'ne hayat vermek için düğmeye bastı. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük filo kiralama şirketi İntercity'nin ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Ak, Formula 1 Grand Prix'sini geri getirmek için mutlu sona yaklaştıklarını belirtti. Ak, Uluslararası Motor Sporları Birliği'nin (FIA) aralık başındaki İstanbul'daki ödül töreninde müjdeyi açıklayacaklarını söyledi.

2013 AĞUSTOS

F1'in patronu Bernie Ecclestone'un İstanbul yarışı için 26 milyon dolar istemesi ve hükümetin 13.5 milyon dolardan yukarı çıkmaması nedeniyle Mayıs 2011'de son kez yapılmıştı. Ak, şunları anlattı: "İstanbul Park için hazırladığımız projeleri aktardık. Çok etkilendi. Ecclestone istediği ücretten biraz fedakarlık yapacak. Ben de kendi cebimden 5 milyon dolar koyacağım. Hükümet de 13.5 milyon dolar veriyor. Böylece ortada bir yerde el sıkışmış olacağız. Bernie'nin İstanbul Park'taki en büyük sıkıntısı az sayıda seyirci gelmesiydi. Kendisine 50 bin seyirciyi garanti ettim. Ecclestone'la 7 yıllık bir anlaşma yapmak istiyoruz. Formula 1'in 2013 takvimine Ağustos Grand Prix'siyle gireceğiz. F1 organizasyonu çok masraflı. Sadece yarışın olduğu hafta yaklaşık 4-4.5 milyon dolar harcanıyor. İlk 2-3 yıl buradan para kazanmayı düşünmüyorum." 7 TÜRK TAKIMI YARIŞACAK
Pisti 10 ay canlı tutacaklarını ifade eden Ak, planlarını şöyle anlattı: "Türkiye'de üretim yapan ve en çok satan markalardan 7 motorsporları takımı kuracağız. DTM'in bir ayağı İstanbul'da koşulacak. Motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu'nun yarıştığı şampiyonayı düzenlemeyi çok istiyoruz. Orman tarafındaki araziye motokros ve off-road parkuru yapacağız. Bu alanda yarışlar düzenlenecek. Ayrıca Porsche Cup, Aston Martin Cup gibi bir organizasyonu F1 yarışından önce Türkiye'de yapılacak. Motorsporları etkinlikleriyle onbinlerce kişiyi İstanbul Park'a çekeceğiz."

11 YILDA 125 MİLYON $ ÖDEYECEK
Ekim ortasında yapılan ihalede İstanbul MC Yarış Sporları ve Motorlu Araçlar'ın, yasal sürede 9.1 milyon lira ve KDV toplamı tutarındaki teminat mektubunu getirememesi nedeniyle en yüksek ikinci teklif veren şirket olarak İstanbul Park Pisti'nin işletmesini üstlenen Ak, yıllık 9 milyon lira+KDV ödeyecek. Ak, 11 yıllık süre içinde FİYAŞ'a (Formula İstanbul Yatırım A.Ş.) toplam 125 milyon dolar kira ücreti verecek.

EN BÜYÜK AÇIK OTO PAZARI
Vural Ak'ın projeleri sadece otomobil sporlarıyla sınırlı değil. Türkiye'nin en büyük filo kiralama şirketi Intercity'i İstanbul Park'a taşıyacağı belirten Ak, "Merkezimiz Kurtköy olacak. İntercity'nin İstanbul'daki 6 adet noktada bulunan ofis, depo, ikinci el ve servislerini İstanbul Park'a taşıyacağız. Buraya Türkiye'nin en büyük açık oto pazarını kuracağız. Kiralamadan dönen 3-4 bin araç burada sergilenecek. Tüketiciler, beğendiği ikinci el aracı test edip, satın alabilecek. Otomobilini satmak isteyenler için de ayrı bir alan yaratacağız" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dönüyor, f1, geri, İstanbula


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ve geri dönüyor! Kalemzede Cep Telefonlar 0 18 Temmuz 2012 13:34
Geri dönüyor! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Nisan 2012 00:25
XP geri dönüyor! Dilara Windows 1 24 Mart 2009 13:23
XP geri dönüyor! Kralice Bilgisayar Donanımı 0 22 Mart 2009 15:01