IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2012, 13:32   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burhaniye'de sel can aldı




Marmara'nın batısı ve kıyı Ege ile Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor. Kötü hava koşulları nedeniyle İDO seferlerinin tamamı neredeyse iptal edildi. Balıkesir'de ise kuvvetli yağış nedeniyle bir kadın sele kapılarak hayatını kaybetti.


METEOROLOJİ UYARDI: ŞİDDETLİ FIRTINA, YARIN DA YÜKSEKLERE KAR GELİYOR
KOCAELİ bölgesinde bu sabaha karşı etkili olan ve saatteki hızı 71 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle, Eskihisar-Topçular hattında 3 saat süreyle feribot seferi yapılamadı. Meteoroloji yetkilileri bu gece yarısından itibaren saatteki hızı 80 kilometreye kadar çıkabilecek yeni bir fırtına beklendiğini, yarın öğlenden sonra da havanın soğuyacağını özellikle Kartepe’ye mevsimin ilk kar yağışı görülebileceğini bildirdi.

FERİBOT SEFERLERİ DURDU
Kocaeli bölgesinde fırtına gece yarısından itibaren başlarken, özellikle saat 02.00’den itibaren de şiddetlenmeye başladı. 02.00-05.00 saatleri arasında etkisini sürdüren fırtınanın şiddeti zaman zaman saatte 71 kilometreye kadar çıktı. Fırtına nedeniyle Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot seferleri saat 05.30’a kadar yapılamadı. Seferler bu satten sonra normale döndü.


"DAHA ŞİDDETLİSİ GELİYOR"
Kocaeli Meteoroloji Müdürü Ahmet İnci, Kasım ayında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini, hava sıcaklığının yarından itibaren soğuyacağını ve yüksek kesimlere bölgede ilk karın yağabileceğini söyledi. İnci, bu sabaha karşı kendisini hissettiren fırtınadan sonra, bu gece yarısından itibaren daha şiddetli fırtına beklendiğini bildirdi. Meteeoroloji Müdürü Ahmet İnci, beklenen fırtınanın aynı saatlerde sağanak yağmurla birlikte etkili olabileceğini ve saatteki hızının 75-80 kilometreye kadar çıkabileceği uyarısını yaptı.
KARTEPE’DE İLK KAR BEKLENTİSİ
Metoroloji, fırtınayla birlikte havanın soğuyacağını, etkili yağmur yağışı ardından özellikle öğlenden sonra Kocaeli’nin 1650 metrelik zirvesiyle en yüksek kesimi olan Kartepe’ye de ilk karın düşmesinin beklendiğini ekledi.
İDO SEFERLERİ İPTAL
Kötü hava koşulları nedeniyle bazı İDO seferleri iptal edildi. İşte iptal edilen seferler.
Bakırköy - Yenikapı - Kadiköy - Bostancı Hattı
Bostancı - Kabataş Hattı
Boğaz Hattı
Avcılar Seferleri
Maltepe Seferleri
SEL CAN ALDI
Edremit Körfezi'nde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle oluşan sele kapılan bir kadın öldü. Balıkesir'in bazı ilçeleri gece boyunca kuvvetli yağışın etkisinde kaldı. Özellikle Edremit Körfezi'ndeki yağışlar, büyük çaplı hasarlara ve can kaybına yol açtı.

Yağışla oluşan sel yüzünden Burhaniye'de birçok evi su bastı. Öğretmenler Mahallesi'nde oturan Kadriye Çakır (73), bahçe duvarının yıkılması üzerine evinden çıkınca, sele kapıldı.

Uzun süre aranan Çakır'ın, aynı mahallede ağaca takılmış şekilde cesedi bulundu. Arama çalışmalarını Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova da yakından takip etti.

EVLERİ SU BASTI

Yağış nedeniyle, Edremit'in birçok mahallesi su baskınlarıyla karşı karşıya kaldı. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, cadde ve sokaklar adeta göle döndü.

Birçok sürücü de yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

ÇANAKKALE'DE HAYA FELÇ OLDU
Çanakkale'deki kuvvetli yağış ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi.


Yağışla birlikte etkili olan lodos nedeniyle, Çanakkale Boğazı her iki yönden transit gemi geçişlerine kapatıldı. Gemiler, boğazın Ege ve Marmara denizi girişlerinde bekletiliyor.

Öte yandan, kuvvetli yağış Eceabat ilçesinde taşkınlara neden oldu. Bazı caddeler yağmur suları nedeniyle araç trafiğine kapatıldı.

Belediye ekipleri, vidanjör ve iş makineleri yardımıyla tıkanan rögarları açıp, caddelerde yeniden ulaşımı sağladı.

İlçede kısa süreli elektrik kesintisi de yaşandı.




Mustafa BAĞDİKEN/ İZMİT(Kocaeli), (DHA)- A.A

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aldı, burhaniyede, sel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
23. Burhaniye-Ören Festivali'ne Kılıçdaroğlu da Katılacak Thetis Kültür ve Sanat 0 28 Haziran 2012 17:56
Balıkesir Burhaniye İlçesi efLatun Marmara Bölgesi 0 27 Aralık 2011 22:23
THY uçağına 'Burhaniye' adı verildi Dilara Haber Arşivi 0 20 Eylül 2008 17:59
Aldı ! Thief Komik Loglar 1 29 Mayıs 2008 15:12