IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2012, 19:14   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyanın İlk Helal Sertifikası




Dünyanın ilk helal sertifikası, Caprice Thermal Palace Didim'e verildi.

Dünyanın ilk helal sertifikası, 1. Uluslararası İslami Turizm Standartları Konferansı'da Caprice Thermal Palace Didim'e verildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Otelcilik sektöründe yıldız olarak belirlenen standart sistemi İslami turizmde 5 Hilal Sertifikası ile tanımlanıyor. Bu kapsamda daha önce Caprice Group otellerini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Evrensel İslami Turizm Standartları Merkezi, Caprice Thermal Palace Didim'e 5 Hilal, Caprice Gold Bayrampaşa Oteli'ne de 7 hilal verdi. Dünyada İslami standartları uygulayan ilk otel olan Caprice Termal Palas Didim ve Caprice Gold Bayrampaşa Oteli, dünyada hilal sertifikası alan ilk oteller oldu.

Türkiye'den Caprice Group ile Filistin'den EME Group arasında özel bir satın alma anlaşması imzalandı. Anlaşma Mescid-i Aksa'nın yanında bulunan Kubbetüs Sahra kayasının değiştirilen metal kısmının bir parçasının Caprice Group tarafından satın alınmasını kapsıyor.

Müslümanların en kutsal ibadet yerlerinden biri kabul edilen tarihi Kubbetüs Sahra'nın üzerindeki metal 1995 yılında değiştirilmişti. Sökülen metal parça Malezya'ya getirilmiş ve bu metalin 3400 m2'si Filistinli EME Group tarafından satın alınmıştı. 1. Uluslararası İslami Turizm Standartları Konferansı'nda imzalanan anlaşmayla kutsal metalin 1000 m2'si Caprice Group tarafından satın alındı.

Caprice Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz anlaşmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kutsal metalin, Caprice Gold Bayrampaşa Oteli'nin en üst katına taç olarak giydirileceğini söyledi. Akgündüz, "Oteldeki Caprice Gold logosu da bu kutsal metalden yapılacak. Böylece İslam dininin birinci kıblesini simgeleyen kutsal metal parça, Caprice Gold Bayrampaşa Oteli'nde korunacak. Kutsal metal parçanın otele yerleştirilmesinden sonra, en üst katta oluşturulacak odada 24 saat canlı Kuran-ı Kerim okunacak. Böylece Caprice Gold Bayrampaşa, Kuran-ı Kerim'in, dünyada canlı ve kesintisiz okunduğu ikinci yer olacak" dedi.

İslam'ın ikinci simgesi olan ve Mekke'den gelen kutsal emanetler ise Topkapı Sarayı'nda korunuyor ve burada 24 saat canlı Kuran-ı Kerim okunuyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dünyanın, helal, sertifikası, İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ülker helal gıda sertifikası alıyor PassioN Haber Arşivi 0 22 Şubat 2012 21:01
TSE'den ilk helal et sertifikası Aytaç'a Sevda Haber Arşivi 3 06 Ekim 2011 10:32
Orijinallik Sertifikası (COA) Ocean Windows 0 11 Haziran 2008 01:52