IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2012, 21:18   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karanlıkta tüm bildiklerinizi unutun.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sabancı Vakfı, “Fark Yaratanlar” programıyla toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlatmaya devam ediyor. Dördüncü sezonun fark yaratan yeni öyküsü, toplumun “körlük” konusundaki önyargılarını yıkmaya çalışan Galata Diyalog Derneği.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Galata Diyalog Derneği, insanların dört duyularını kullanarak neler yapabileceklerini göstermek için çeşitli çalışmalar yürütüyor. “Kör Fotoğrafçılar” projesi ile görme engellilerin de fotoğraf çekebileceğini anlatmaya çalışan Galata Diyalog Derneği, 24 saat açık kayıt stüdyosunda gönüllülerin görme engelliler için dilediklerini okumalarını sağlıyor. Galata Diyalog Derneği’nin sesli kitaplığı için 200 yazarın 200 kitabı, yazarlar ve seslendirme sanatçıları tarafından seslendiriliyor. Her ay kitabı okunan bir yazarla söyleşi düzenleniyor, tiyatrolar ve sesli kent betimlemeleri yapılıyor. Müzelerin görme engelliler için “körcül” hale getirilmesi amacıyla da çalışmalar yürüten Galata Diyalog Derneği, “Karanlık İşler” ismini verdiği organizasyonda da zifiri karanlıkta yemek düzenliyor.

Dernek, müzelerde görme engelli rehberlerin çalışabilmesini sağlamak amacıyla İstanbul Modern ve Santral İstanbul gibi galerilerle toplantılar düzenleyerek keşif gezileri yapıyor, raporlar hazırlıyor. Müzelerin “körcül” hale gelebilmesi için de çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda, ----- filmler hazırlanıyor ve “Körlük Müzesi”ne doğru giden bir arşiv derleniyor. Derneğin öne çıkan farklı çalışmalarından biri de Galata’nın merkezinde yer alan, “karanlıkta tüm bildiklerinizi unutun” temalı restoran…
Galata Diyalog Derneği’nin büyük bir gelir kaynağı olan bu restoranda misafirler, yemeklerinin tamamını karanlıkta yiyor ve ne yediklerini gecenin sonuna kadar bilmiyor. Çalışan tüm personelin görme engelli olduğu restoranın misafirleri, sadece dört duyularını kullanarak farklı bir deneyim yaşıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bildiklerinizi, karanlıkta, tüm, unutun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tuvalet Hakkında Bildiklerinizi Unutun Thetis Haber Arşivi 0 17 Ağustos 2012 09:14
Unutmayı Unutun! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 02 Mayıs 2009 08:17
Unutun Beni. Dilara Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Ekim 2008 17:01