IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2012, 14:43   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İran'dan PKK'ya Lojistik Destek




İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütünün İran'ı barınma, geçiş, eğitim, tedavi, eleman-finansman temini ve propaganda açısından kullandığını söyledi.
Bazı silah aktarımlarının da bu bölgeden yapıldığını belirterek, "İran özellikle sınırdaki güvenliğe özen göstermiyor. Teröristler de önceki yıllara oranla daha rahat hareket ediyor." dedi.
Örgütün bünyesinde Irak, İran ve Suriye uyruklu yaklaşık 400 terörist bulunduğunun altını çizen Bakan Şahin, Suriye ordusuna ait yüklü miktarda silah ve patlayıcının da Pkk'nın eline geçtiğini vurguladı.
İçişleri Bakanı, Pkk'nın Avrupa'da düzenlediği para toplama kampanyalarıyla yıllık 20 milyon Euro civarında gelir elde ettiğini bildirdi. Ayrıca sınır bölgelerinde, uyuşturucu ve diğer kaçak mallardan alınan haraçlar, İran, Irak ve Suriye'den bağış, kampanya, vergilendirme adı altında elde edilen gelirlerle finansman ihtiyacını karşıladığını söyledi.
Kck operasyonlarına da değinen Bakan Şahin, "Eğer örgüte karşı hukuki mücadelemizi yapamamış olsaydık, Kck muhtemelen kendine göre bir darbeye yeltenecekti. Son dönemde önlenen en önemli darbe teşebbüsü, darbe yapılanması Kck'dır. Kan dökerek yeni bir ülke kurma hayalindeler." değerlendirmesini yaptı.
"Pkk, Avrupa'DA PARA TOPLUYOR "
İdris Naim Şahin açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Pkk terör örgütü, varlığını devam ettirmek için farklı finansal gelirlere ihtiyaç duyuyor. Bunun için deAvrupa'da para toplama kampanyaları yapıyor. Buradan yıllık 20 milyon Euro civarında gelir elde etmektedir. Yine sınır bölgelerinde, uyuşturucu trafiğinden ve diğer kaçak mallardan alınan haraçlar, İran, Irak ve Suriye'den bağış, kampanya, vergilendirme adı altında elde edilen gelirler, terör örgütünün finansını karşılamaktadır. Bölücü örgütün Suriye, Irak gibi ülkelerdeki otorite boşlukları nedeniyle bu ülkelerde silah kaçakçılarından rahatlıkla patlayıcı madde ve silah temin ettiği alınan bilgilerdendir. Örgütün bünyesinde Irak, İran ve Suriye uyruklu yaklaşık 400 terörist bulunuyor. Ayrıca Suriye ordusuna ait yüklü miktarda silah ve patlayıcı da terör örgütünün eline geçmiştir.
"İran SINIRINDAN SİLAH AKTARILIYOR"
Terör örgütü, İran'ı barınma, geçiş, eğitim, tedavi, eleman ve finansman temini ve propaganda açısından kullanıyor. Ayrıca bazı silah ve aktarımları da bu bölgeden yapılıyor. Bu kapsamda İran özellikle sınır bölgelerindeki güvenlik önlemlerine özen göstermiyor. Bölgede faaliyetlerini sürdüren teröristler önceki yıllara oranla daha rahat hareket ediyor."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
destek, lojistik, pkkya, İrandan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konu: Lojistik KLoPaTRa Ödev ve Tezler 3 29 Haziran 2012 02:50
PKK 'ya Lojistik Darbe!!. LeyLa Haber Arşivi 0 03 Ekim 2011 17:34
Krizde ilk halka arz Ran Lojistik'ten FLu Haber Arşivi 0 23 Ekim 2009 03:59