IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2012, 14:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan Mehmet Akif'i anma gecesinde konuştu




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un milyonlarca gencin kalbinde yaşatılmaya devam ettiğini belirterek, ''Akif'in ifadesiyle nasıl ki 'Şahadetleri dinin temeli olan ezanlar bu gök kubbede ebediyen inleyecekse' Mehmet Akif'in damarından kalemine kan çekerek yazdığı İstiklal Marşı da, Mehmet Akif'in tefekkürü de inşallah ebediyen bu topraklarda inlemeye devam edecektir'' dedi.

"AKİF'İN TEK YANILGISI.."
Akif'in tek bir konuda yanıldığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''O da şudur; Safahat'ın son sayfalarında Mehmet Akif merhum bir resminin altına şu mısraları yazıyor; 'Toprakta gezen gölgeme toprak çekilince, günler şu heyulayı er geç silecektir. Rahmetle anılmak, ebediyet budur amma; Sessiz yaşadım kim beni nereden bilecektir?' Evet Akif işte tam da bu konuda yanıldı. Mehmet Akif rahmetle anılmanın ebediyet olduğunu düşünüyor, sessiz yaşadığı için kimsenin kendisini hatırlamayacağına dair hayıflanıyordu. Ama bugün vefatının 76. seneyi devriyesinde işte bu salondaki AK gençler, bu salonun dışındaki milyonlarca genç, Mehmet Akif'i rahmetle, minnetle yad ediyor, merhum Akif'in ruhuna fatihalar okuyor.''
"ÇANAKKALE DESTANI" ADLI ŞİİRİN ÖYKÜSÜ
Başbakan Erdoğan Mehmet Akif Ersoy'la ilgili anlatılan bir hatırayı da paylaştı.

Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale'den gelen zafer haberini duyduktan sonra göz yaşlarına boğulduğunu, bütün gece uyumadığını ve "Allah'ım bana bu aciz kuluna bu destanı yazmak imkanını bahşet. Bu ulvi vazifeyi nasip et. Sonra canımı al. Yarabbi bu lütfu bana çok görme" şeklinde dua ettiğini anlatan Erdoğan, Akif'in günlerce kimseyle görüşmeden bir şiir yazdığını anlattı. Erdoğan, Akif'in yazdığı bu şiirin ise Çanakkale Destanı isimli şiir olduğunu kaydetti.

ODTÜ'YE GÖNDERME
Bu şiirin kendisinden önce kürsüye gelen bir partili genç tarafından okunduğu için tekrar okumaya gerek olmadığını belirten Erdoğan, şiirin kısmı olan "Ey Şehid oğlu şehid isteme benden Makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber" kısmını okudu. Akif'in bu şiirinde çok ilginç tespitler olduğunu, Akif'in Bedir zaferiyle Çanakkale zaferini kıyasladığını belirten Erdoğan, ODTÜ'de yaşanan olaylara da gönderme yaparak şunları söyledi:

"BİRİLERİ DÖNER BIÇAĞI İLE DOLAŞABİLİR"
"Bununla ilgili çok eleştirenler oldu merhum Akif'i, ama onlar Akif'in baktığı pencereden bakmadılar. Orada aslında tespit, o nazlanış, o yakalayış farklıydı. Akif, Mehmetçiğin destanını yazdığı kadar, şehitlerin ruhuna en güzel Fatiha tefsirlerini yazdığı kadar istikbale, atiye yönelik de bizlere çok anlamlı bir miras bıraktı.

Akif her zaman okumayı, araştırmayı, ilmi teşvik etti. Maziden devralınan mirasın öz güven içinde atiye taşınmasını, yani geleceğe taşınmasını tavsiye etti. Akif'in asımdan ve asımın neslinden beklediği buydu. Göğüsünde imanla her bir gencin istikbali şekillendirecek bir ruh ve aksiyona sahip olmasını istedi. Ben, siz genç kardeşlerimden bunu istiyorum. Birileri ellerinde döner bıçaklarıyla dolaşabilir, birileri ellerinde molotoflarla dolaşabilir, birileri ellerinde sapanlarla demir bilyelerle dolaşabilir, birileri ellerinde birçok çeşitli, akla hayale gelmez, kilit taşlarıyla, şunla bunla dolaşabilir, ama AK Parti'nin gençliği bilgisayarıyla dolaşacak, o tuşlarla dünyaya evet yeniden dirilişimizin destanını yazacak."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akifi, kardelenfm, sohbet, sohbet24


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mehmet Akif’i İyice Unuttular N999 Haber Arşivi 0 08 Ocak 2012 13:47
Mehmet Akif Alakurt Nur Oyuncular / Yönetmenler 0 02 Eylül 2011 14:19
Mehmet Akif ve Milliyetçilik Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 15:19
Mehmet Âkif'i anmak. Lee Genel Paylaşım 2 28 Aralık 2007 20:16