IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2012, 16:34   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bağdat İle Erbil Anlaştı




Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat arasında devam eden "askeri görev alanı yetkisi" konusundaki görüşmelerde prensip anlaşmasına varıldığı belirtildi.
Bölgesel Kürt Yönetimi İçişleri BakanıKerim Sincari ve Peşmerge Bakanı Şeyh Cafer Şeyh Mustafa başkanlığındaki Kürt heyeti, Bağdat 'ta oluşturulan komisyonla dün gece (çarşamba) bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde, ülkenin kuzey bölgesinde tartışmalara konu olan coğrafyalarda askeri görev alanı yetkisi konusunda, prensip anlaşılmasına varıldığı ifade edildi.
"TOPLANTILAR OLUMLU GEÇTİ"
Komisyonun ikinci toplantısının ise 3 gün sonra Erbil'de yapılması kararlaştırıldı. Peşmerge Sözcüsü Cebbar Yaver, toplantıların olumlu geçtiğini, tarafların sözlü olarak prensip anlaşmasına vardığını söyledi.
Irak Savunma Bakan Vekili Sadun Duleymi, ise taraflarca oluşturulan konu taslaklarının son şekillerini incelendikten sonra Erbil'de toplanacaklarını ifade etti. Duleymi, Bağdat toplantılarının olumlu geçtiğini, sorunların diyalogla çözüm bulduğunu ifade etti.
7 KONU GÖRÜŞÜLDÜ
Kürt kaynaklarından alınan bilgiye göre, toplantıda masaya yatırılan 7 konu üzerinde görüşmeler yapıldı. Özelliklede, Kürt Bölgesi dışında kalan ve tartışmalara konu olan yerlerde Irak ordusu ile Peşmerge'nin ortak çalışma alanlarının oluşturulması konusu üzerinde durulduğu ifade edildi.
Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin sadece Şii Araplardan oluşturduğu Dicle Operasyon Gücü'nü ülkenin kuzeyine göndermesi gerginliğe neden olmuştu. Bunun üzerine Kürt Yönetiminin de Peşmerge Gücünü Kerkük sınırına kaydırması ile gerginlik giderek büyümüştü.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
yle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TGS Germanwings ile anlaştı Chelt Havacılık Haberleri 0 03 Haziran 2011 18:00
Bağdat'ta çatışma: 18 ölü Alovepoem Haber Arşivi 0 26 Mart 2006 23:49