IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2013, 18:01   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye’de bir gazeteci daha kayıp




İç savaşın sürdüğü Suriye’de bir gazeteci daha kayıplara karıştı. Suriye’den AFP ajansına görüntü aktaran Amerikalı serbest gazetecisi James Foley’in (39) ailesi, oğullarından 41 gündür haber alamadıklarını bildirdi.

Aileden yapılan açıklamaya göre, Foley 22 Kasım’da yanında bir başka Amerikalı gazeteci, şoförleri ve tercümanları ile İdlib yakınlarındaki Taftkanaz kasabasında çekimler yaparken silahlı bir grup tarafından kaçırıldı. Görgü tanıklarına göre silahlı grup daha sonra şoför ve tercümanı serbest bıraktı ancak Foley ve adı ailesinin isteğiyle gizli tutulan diğer Amerikalı gazetecinin ise gitmesine izin vermedi. Bugüne kadar kaçırılma olayını bir anlaşma umuduyla saklayan aile uluslararası toplumu oğullarının serbest kalması için yardıma çağırdı.

Libya’da da kaçırılmıştı

Irak ve Aganistan’ta da çalışan ve başarılı bir savaş muhabiri olan Foley, 2011’de Libya’da çalışırken devrik lider Kaddafi’ye bağlı güçler tarafından da kaçırılmıştı. O sıralar GlobalPost gazetesine bölgeden haber ve görüntü geçen Foley, altı hafta sonra uluslararası baskılar sayesinde serbest kalmıştı. New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi’ne göre 2012 yılında Suriye’de 22 gazeteci yaşamını yitirdi. Halen Esad güçleri veya muhaliflerin elinde rehin tutulan gazeteci sayısı ise bilinmiyor. Geçen Ağustos’ta Suriye’de kaçırılan Türk kameraman Cüney Ünal 88 gün sonra serbest kalmıştı. Ünal ile birlikte kaçırılan Filistinli Beşar Fehmi Kaddumi’den ise haber alınamıyor.




ALINTIDIR..

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bir, daha, gazeteci, kayıp, suriye’de


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye'de Bir Katliam Daha! Bulut Haber Arşivi 1 07 Haziran 2012 00:28
Suriye'de 12 Protestocu Daha Öldürüldü.. Düş Haber Arşivi 0 20 Eylül 2011 19:07
Suriye,Yemen + Umman'da binlerce kişi gösteri yaptı.Suriye'deki gösterilerde kan aktı Sevda Haber Arşivi 0 22 Nisan 2011 20:54