IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2013, 13:36   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘Kalekol’dan sonra sınıra lego karakol!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


‘Kalekol’dan sonra sınıra lego karakol!



Kameralar nöbet tutacak, insansız silahlar vuracak



TSK’nın 2013 savunma politikası kapsamında sınırlara modüler karakollar kurulacak. Projesini ASELSAN’ın üstleneceği yüksek güvenlikli modüler karakollar ‘lego’ gibi parçalardan oluşacak ve ulaşımın güç olduğu yerlere taşınabilecek.


Suriye ile yaşanan sıcak gelişmeler ve PKK terörü nedeniyle savunma sanayii politikalarını revize eden TSK, 2013 yol haritasını belirledi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Başbakan Erdoğan başkanlığında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ile diğer ilgililerin katıldığı ve önceki gün yapılan ve en uzun toplantılarından birini gerçekleştiren Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde çok önemli projelerin temeli atıldı.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ASELSAN’la anlaşıldı


Bunlardan en dikkat çekeni ise PKK saldırılarına karşı karşı geliştirilen yeni bir karakol projesi oldu. ASELSAN’ın ’Terörist Saldırılara Karşı Dayanıklı Modüler Geçici Üs Bölgesi Kurulumu Projesi’ olarak adlandırılan çalışması için toplantıda ASELSAN Elektronik Sanayii ve Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanacağı belirtildi. TOKİ’nin ‘Kalekol’ olarak adlandırılan projesinden sonra stratejik noktalarda kurulması planlanan ‘modüler’ sistem için 2 yıl önce çalışmalara başlandı.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Prototip üretildi


Modüler sistem çalışmasına başlandıktan sonra deneme amaçlı bir tane prototip üretildi ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’de stratejik bir noktaya yerleştirildi. Özel eğitimli komandolar bu karakolda görev aldı ve yaz ayı boyunca karakol da bölgenin arazi ve güvenlik şartları içinde denenmiş oldu. Terör saldırılarına karşı ‘kalekol’lardan sonra geliştirilen modüler karakollar, çok sayıda özelliğe sahip.


15 günde kuruluyor


Duvar ve konteynır şeklindeki parçaları lego gibi birbirine ekleniyor. Karakolun tamamı 15 günde kurulabiliyor. Karakolun duvarları için balistik testler yapılarak, RPG-7 gibi roketatarlara, uzun namlulu silahlara karşı dayanıklı olması sağlandı. Çatısı da özel alaşımdan yapıldığı için saldırılara karşı son derece dayanıklı.


Uçan kuşu tanıyor


Portatif yapının etrafında ise sensörlü alarm sistemleri kuruldu. Böylelikle 7 kilometrelik alanda tüm canlıların tespiti rahatlıkla yapılabiliyor. Sisteme entegre edilen bir yazılımla, karakol noktasına yaklaşan canlıların hayvan mı yoksa insan mı olduğu da rahatlıkla ayırt edilebiliyor. Karakolların enerji sorunu ise kurulan jeneratörlerle sağlanıyor. Helikopter pisti de olacak modüler karakollar, yaz ve kış kullanımı için ise yüksek yalıtıma sahip olacak.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Nöbet kamerası!


Lego karakollarda nöbet kulelerinde termal kameralar, nikon dürbünler ve hareketli sensörler var. Görüntüler modüler karakolun içinde kurulan ana kumanda merkezindeki bilgisayarlarla takip ediliyor. Askerler, içeriden elektronik gözlerin yardımıyla güvenli bir şekilde etrafı gözleyebiliyor.


İstediğin yere taşı


Modüler karakollar, ulaşımın gü olduğu noktalara ve hakim tepelere helikopterlerle kolayca taşınabiliyor.


Sızan teröristleri SARP vuracak


Herhangi bir terörist saldırısı veya karakola karşı bir sızma olduğu anda, karakolun dışına kurulan ASELSAN’ın ürettiği SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi kullanılacak.



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
karakol, lego, sonra, sınıra, ‘kalekol’dan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sınıra elektronik göz! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Kasım 2011 15:48
Sınıra 3 km. Kala Heidi Haber Arşivi 0 17 Haziran 2008 10:41