IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2013, 16:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En çok kaçak elektrik kullanan o iller!




Kaçak elektrik kullanımı yüzde 4.75 artarak yüzde 25.09'a ulaştı. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Siirt'te hizmet veren Dicle EDAŞ'ta kayıp kaçak oranı % 71.37 oldu.

Sayıştay raporu kaçak elektrikteki acı tabloyu gözler önüne serdi. TEDAŞ'a ait 2011 yılı raporuna göre Türkiye'de kaçak elektrik kullanımı bir önceki yıla göre yüzde 4.75 artarak, yüzde 25.09'a ulaştı.

Meclis KİT Komisyonu'na önceki gün ulaşan rapora göre, teknik kayıplar ve kaçak kullanılan enerji toplamının satın alınan enerji içindeki payı, Van, Bitlis, Hakkari, Muş'ta faaliyet gösteren Vangölü EDAŞ'ta yüzde 52.10 olarak gerçekleşti.

KAÇAK KULLANIMI YÜZDE 71'E YÜKSELDİ

Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars'ta dağıtımı üstlenen Aras EDAŞ'ta yüzde 26.42 olan kaçak oranı, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta hizmet veren Dicle EDAŞ'ta yüzde 71.37 oldu.

53 BİN 483 KAÇAK

Akşam gazetesinden Volkan Yanardağ'ın haberine göre; Raporda, TEDAŞ genelinde ortalama oranın önceki yılı göre yüzde 4.75 artarak, yüzde 25.09'a yükseldiği belirtildi. Raporda yer alan bilgilere göre, TEDAŞ, 2011 yılında 1 milyon 757 bin 256 abone üzerinden tarama yaptı. Bu abonelerden 101 bin 176'sına tutanak düzenlendi. Savcılığa bildirilen kaçak adedi TEDAŞ genelinde 53 bin 483 oldu. Taranan abonelere 235 milyon 770 bin TL tahakkuk yapıldı ancak bu tahakkukun sadece yüzde 14.5'i oranında tahsilat gerçekleştirildi.

GIRTLAĞINIZDAN HARAM GEÇMEZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ayı sonunda Şanlıurfa'ya gitmiş, Viranşehir ilçesinde yaptığı konuşmada, 'Benim yalnız sizden bir ricam var, herhalde elektriği kaçak kullanmayacağız değil mi? Çünkü siz haramı helali çok iyi bilirsiniz. Ben inanıyorum ki, Viranşehirli kardeşimin gırtlağından haram geçmez' demişti.

TEDAŞ'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

TEDAŞ'tan yapılan açıklamada, son günlerden kaçak elektrik kullanımının suç olmaktan çıkarıldığı şeklinde bir kanı oluştuğu kaydedildi.

Elektrik, su ve doğalgazın sahibinin rızası olmaksızın veya tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde kullanılmasının bir ile 3 yıl arasında hapis ceza cezası ile cezalandırılacağı hatırlatılan açıklamada, karşılıksız yararlanma suçunda fail, azmettiren veya yardım edenin pişmanlık göstererek mağdur olanların zararını soruşturma tamamlanmadan tamamen karşılaması durumunda kamu davası açılmayacağı ifade edildi.

Açıklamada, zararın hüküm verilinceye kadar tamamen karşılanması halinde ise verilecek cezanın 3'te birine kadar indirileceği belirtildi. Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle hakkında hırsızlık suçundan kovuşturma yapılan veya kesinleşmiş olup olmadığına bakılmaksızın hakkında hüküm verilen kişinin 6 ay içerisinde (5 Ocak 2013 tarihine kadar) zararın tamamen tazmin edilmesi halinde hakkında cezaya hüküm olunmayacağı düzenlemesi getirildiği ifade edilen açıklamada, zarar tamamen tazmin edilse bile etkin pişmanlıktan yararlanma için en fazla iki hak tanındığı ve buna ilişkin adli sicil kayıtlarında dikkate alındığından her halükarda ilgili hakkında suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cok, kacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaçak Elektrik Burce Fıkra 0 19 Mayıs 2012 21:52
Doğalgazı en ucuz kullanan iller PassioN Haber Arşivi 0 08 Nisan 2012 12:34
Kaçak elektrik tarihe karışıyor Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Mart 2012 11:27
Vatandaşa kaçak elektrik faturası Lucifer Haber Arşivi 0 20 Kasım 2011 08:51
Kaçak elektrik kullanan 357 kişiye ceza Cemalizim Haber Arşivi 0 25 Ağustos 2008 01:23