IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sevda

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2013, 17:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mehmet Ali Birand'ın Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazı ile uğurlandı.




Mehmet Ali Birand'ın Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazı ile uğurlandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mehmet Ali Birand uğurlandı

Mehmet Ali Birand'ın Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazı sona erdi.
19 Ocak 2013 13:31


İSTANBUL(ANKA) - Cenaze namazının ardından Birand'ın sevenleri gözyaşları arasında Birand'a "helallik" verildi. Birand'ın sevenleri Birand'ı dualarla ve gözyaşlarıyla uğurladı. Vatandaşların da camiye akın ettiği törende, Birand'ın naaşını oğlu Umur Birand omuzladı.

Buradaki törene devletin zirvesi katıldı. Cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, AB Bakanı Egemen Bağış, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, AK Partili Burhan Kuzu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamayligil, BDP'li Sırrı Sakık, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Halit Kıvanç, sanatçılar Suavi, Adnan Şenses, Yavuz Bingöl, Defne Samyeli, tiyatrocu Demet Akbağ, işadamları, yakınlar, çalışma arkadaşları katıldı.

MESLEKTAŞLARI KONUŞTU

Duaların edildiği törende zaman zaman hüzünlü anlar yaşandı. Birand'ın meslektaşları ve uzun süre birlikte çalıştığı mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Törene katılan Can Dündar, "O bizim ustamız, örneğimiz, derdimizi paylaşan özel bir insan. Bizim için hakikaten baba yarısı. Acımız sonsuz." dedi.

Ertuğrul Özkök ise, "O bize gazetecilik dersi veriyordu da nasıl ölmek gerektiği dersi verdi. Allah hepimize öyle ölmek nasip etsin." diye konuştu..
Cüneyt Özdemir de, "Çok üzgününüz. Ailemizden ferdi kaybettik. Bizim kaybımız önemli değil Türkiye gerçekten önemli bir gazeteciyi kaybetti." ifadesini kullandı.

Beyazıt Öztürk ise, "Öyle garip bir şekilde uyandım ki sabah. Bugünü de mi görecektim? Mehmet Ali Birand sayesinde televizyonculuğa başladım. Bugün yaşadıklarımıza inanamıyoruz." dedi.
Birand'ın muhabirlerinden Özay Erat da, "Hem görevimi yapmaya çalışıyorum. Oradan bakarken bana gülüyor. Hayatımızdan çok insan geçti ama o bizim bir muhabir arkadaşımızdı. Erken bıraktı gitti, keşke bırakmasaydı." şeklinde konuştu.

"Barış Manço kadar üzüldük"

Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay: Kanser olduğunu öğrendiği anı Can Dündar’ın belgeseli için canlandırmış. Acınmak istemiyordu, istediği gibi öldü. Ekrana çıkamamak, yazı yazamamak onu kahrederdi. İnsanlar ‘Barış Manço kadar üzüldük’ diyorlar. Bir arkadaşın oğlu ‘Haberleri kim sunacak, artık haberler olmayacak mı?’ diye sordu.

BARZANİ, BİRAND İÇİN TEMSİLCİSİNİ GÖNDERDİ

KUZEY Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani, yakından tanıdığı gazeteci Mehmet Ali Birand’ın cenaze törenine KDP’nin Dış İlişkiler Sorumlusu ve Türkiye eski Temsilcisi Safin Dızai’yi gönderdi.
Mehmet Ali Birand için düzenlenen Doğan TV Center’daki tören başlamadan önce Dızai, Kürdistan TV’nin sorularını yanıtlarken, Birand’ı 21 yıldan bu yana yakından tanıdıklarını, haberciliğine, Kürt sorununa yaklaşımına her zaman büyük saygı duyduklarını söyledi. Safin Dızai, acımız büyük, Türk medyası önemli bir ismini kaybetti" dedi.

BAŞBAKAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Birand'ın eşi Cemre ve oğlu Umur Birand'a taziyelerini iletti. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, aileyi telefonla aradı.
Görüşmede, Birand ailesi, yakınlarına ve medya camiasına sabır ve metanet dileğinde bulunan Erdoğan'ın, ünlü gazetecinin cenaze törenine hükümeti temsilen Bülent Arınç'ı, AK Partiyi temsilen de Hüseyin Çelik'i göndereceği bilgisi edinildi.

ABD'DEN BAŞSAĞLIĞI

Birand için bir başsalığı da ABD'den geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, günlük basın toplantısına Birand'ın vefatından bahsederek başladı.
Birand'ın Türk medyasının en etkili isimlerinden biri olduğunu belirten Nuland, ''Birand'ın, ülkesi ve ülkesi ötesinde, hayatı boyunca basın özgürlüğüne yaptığı katkılarını selamlıyoruz'' dedi.

Nuland, Birand'ın, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da dahil, Türkiye ve uluslararası toplumdaki önde gelen kişilerle yaptığı keskin zeka ve kavrayışa sahip röportajlarıyla tanındığına dikkati çekerek, Birand'ın ailesi ve Türk medyasındaki iş arkadaşlarına başsağlığı diledi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ali, birandın, camiinde, cenaze, ile, kılınan, mehmet, namazı, teşvikiye, uğurlandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cenaze namazı kılmak Ecrin Genel İslami Konular 0 08 Nisan 2011 21:48
Cenaze namazı:) yoSun Fıkra 0 09 Şubat 2011 11:47
İmamın en zor cenaze namazı Lucifer Haber Arşivi 0 22 Temmuz 2010 20:18