IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2013, 15:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uçakta 'çocuktan arındırılmış' bölge




Asyalı havayolu şirketleri, çocuk gürültüsünden rahatsız olan yolculara, ek ücret karşılığında 'çocuktan arındırılmış bölgede' seyahat etme imkânı sunuyor. Çocuklu aileler zorunlu olarak arka koltuklara yerleştiriliyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Asyalı havayolu şirketleri arasında giderek yaygınlaşan uygulamaya göre, belirli bir ücret karşılığında ön koltuklar, sadece çocuksuz yolculara ayırılıyor. 12 yaşın altındaki çocuklarıyla birlikte yolculuk yapan aileler ise arka bölümlere oturtuluyor. Havayolu şirketleri, böylece müşterilerine daha huzurlu bir uçuş ortamı sağlamayı hedefliyor.

"Çocuksuz bölge" uygulamasınınn öncülerinden Malaysia Airlines, 2011 yılından bu yana birinci sınıf bölümlere çocuklu yolcu kabul etmiyor. Geçen yıl da dev Airbus A 380 tipi uçaklarda üst kat tamamen çocuklara kapandı. Artan eleştiriler üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Malaysia Airlines, uçağın alttaki ana bölümünde daha fazla tuvalet olduğunu, ayrıca ailelerin ve çocukların alt kattan daha hızlı uçağa binip yerleşebilecekleri gibi gerekçeler öne sürdü.

Artık Avrupa'ya uçuşları bulunmayan Malezyalı Air Asia X firması da ekonomi sınıfında ilk yedi sıranın 12 yaş altında çocukları kabul etmeyeceğini bildirdi. Air Asia X, birkaç euro fazla ödemeyi kabul eden müşterilere ön koltukları tahsis edip çocuklu aileleri arkaya gönderiyor. Benzer uygulamalar diğer Asyalı şirketlerde de görülmeye başlandı.

Eleştiren de var destekleyen de


İnternet forumlarında söz konusu uygulamaya pek çok kişi tepki gösterirken, "çocuksuz bölge" fikrini destekleyenlerin saysı da giderek artıyor. Uygulamayı yerinde bulanlar, bazı ailelerin, çocuklarını zaptetmekten aciz olduğunu, bu nedenle özellikle uzun süreli yolculukların kimi zaman kâbusa dönüşebildiğini belirtiyor.

Hamburglu hava ulaşımı uzmanı Cord Schellenberg ise Asyalı havayolu şirketlerinin uygulamalarını küresel bir trend olarak görmüyor. Avrupa ve Kuzey Amerika firmalarının ayrımcılık konusunda çok hassas olduklarını kaydeden Schellenberg, dolayısıyla havayolu firmalarının, çocuklu yolculara olumsuz bir tavır sergilemelerinin söz konusu olamayacağını vurguluyor.

Schellenberg, "Yolcuların büyük bir kısmı bunu hiç de iyi niyetli olarak görmeyecek ve zamanla bir daha böyle bir havayoluyla uçmak istemeyecektir" diyor. Nitekim Alman havayolu firmaları da uçaklarda 'çocuktan arındırılmış bölge' oluşturulmasının gündemde olmadığını bildirdi.

Deutsche Welle Türkiye



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cocuktan, ucakta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bölge bölge dünyanın sigara tüketim haritası PassioN Haber Arşivi 0 22 Mart 2012 21:37
Bölge bölge Türkiye'nin yoksulluk haritası PassioN Haber Arşivi 0 25 Ocak 2012 20:52
Bölge bölge Türkiye'de hava durumu Juventus Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2009 11:00
Uçakta Doğurdu Uçakta Terk Etti Kralice Haber Arşivi 0 25 Mart 2009 09:34
Çocuktan aL Haßeri Derebey Fotoğraf Kulübü 2 04 Aralık 2005 17:56