IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2013, 16:04   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kangal Santrali'ne 985 Milyon Dolar




Kangal Termik Santrali'nin Özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmelerinde, en yüksek teklifi 985 milyon dolarla Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ-Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, ilk olarak kapalı zarflarla elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek tutar 400 milyon dolar olarak açıklandı.

Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi. Toplam 3 tur olarak gerçekleştirilen elemeli yazılı turların ilk turunda en yüksek teklif 610 milyon dolar oldu. Bu turda Gür-Tem Madencilik Turizm ve Ticaret Limited Şirketi elendi.

İkinci elemeli turda en düşük teklifi veren YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ-Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ-Özgün Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu elendi. İkinci turda en yüksek teklif ise 715 milyon dolar oldu. Üçüncü elemeli turda ise en düşük teklifi veren Bereket Enerji Üretim AŞ elendi.

AÇIK ARTTIRMA

Açık artırmada başlangıç tutarı 779 milyon dolar, artırım aralığı 1 milyon dolar, açık artırma süresi de 1 saat olarak belirlendi.

Dört firmanın katıldığı açık artırmanın üçüncü turunda Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ihaleden çekildi. Rakamın 908 milyon dolara çıkmasının ardından IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ-Fernas İnşaat AŞ Ortak Girişim Grubu temsilcisi ihaleden çekildiklerini açıkladı.

1 milyon dolar artırımla giden açık artırmanın 81'inci turunda Limak İnşaat temsilcisi önce mola istedi, sonrada ihaleden çekildiklerini bildirdi. İhale komisyon başkanı Ahmet Aksu'nun Konya Şeker-Siyahkalem Ortak Girişim Grubu'na son teklifi sorması üzerine grubun temsilcisi 985 milyon dolara yükselttiklerini söyledi. Böylece ihale teknik olarak sonuçlanmış oldu.

Ahmet Aksu, ihale sonucunun Rekabet Kurulu ve EPDK'nın görüşünden sonra Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun onayına sunulacağını bildirdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
985, dolar, kangal, milyon, santraline


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LG'den 195 milyon dolar kâr! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 31 Ekim 2012 19:46
Enerjisa, Bares Rüzgar Santrali İçin 135 Milyon Euroluk Kredi Temin Etti Cemalizim Haber Arşivi 0 27 Nisan 2012 22:09