IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Şubat 2013, 16:29   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bernanke: Düşük faiz hala kritik




ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, Fed'in düşük faiz oranı politikalarının, hala yüksek işsizliğin yükü altında olan ekonomiye kilit destek sağladığını söyledi.





Bernanke, Senato Bankacılık Komitesi'nin oturumunda, bankanın, borçlanma maliyetlerini düşük tutmaya yönelik çabalarının devam edeceğinin işaretini verdi.
Fed'in, faizleri düşük tutmak için her ay 85 milyar dolarlık Hazine ve tutsat (mortgage) tahvili alımları programının nihayetinde enflasyonu artırabileceğini ya da yatırımcıları huzursuz edebileceğini kabul eden Bernanke, ancak risklerin şimdilik kontrol altında tutulduğunu belirtti.
Uzun vadeli faiz oranlarını düşük tutmanın, konut sektöründe toparlanmanın başlamasına katkı sağladığını, otomobil ve diğer dayanıklı malların satışı ve üretiminin artmasına neden olduğunu kaydeden Bernanke, Fed'in alımlarının yüksek enflasyonu tetikleyebileceği kaygılarıyla ilgili olarak da, “Enflasyon şu anda kontrol altında ve enflasyon beklentileri de sağlam durumda görünüyor. Bazı finansal piyasalarda artan risk alımının potansiyel bedellerinin, daha güçlü bir ekonomik toparlanma ve daha hızlı istihdam yaratımını teşvik etmenin yararlarına ağır bastığını düşünmüyoruz” dedi.
Bernanke, son 6 ay içerisinde ekonominin ılımlı ancak eşit olmayan bir biçimde büyüdüğünü ifade ederken, 2012'nin son üç ayında büyümedeki duraksamanın, “ekonomik toparlanmanın bocaladığı” anlamına gelmediğini, büyümenin son iki ayda tekrar toparlanmış göründüğünü söyledi.
Bernanke, bütçe politikası konusunda da, Kongre'yi, anlaşma olmaması halinde 1 Mart'ta devreye girecek otomatik harcama kesintilerinin yerine, kısa vadede bütçe açığının daha kademeli olarak düşürülmesi yöntemini izlemeye çağırdı.
Kongre Bütçe Ofisi'nin, otomatik harcama kesintilerinin bu yıl büyümeyi yüzde 0,6 düzeyinde azaltabileceği yönündeki tahminine işaret eden Bernanke, Kongre ve yönetimin, “keskin” harcama kesintilerinin yerine, federal bütçe açığını kısa vadede daha kademeli ancak uzun vadede daha ciddi anlamda düşüren politikaları değerlendirmesi gerektiğini savundu.




AA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bernanke, düşük, faiz, hala, kritik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hala Ben de Nefes Almakta, Hala ben de '' Dua Dua '' Kanamaktasın... Afrodit Resimli Şiirler 0 04 Mayıs 2012 01:26
Monti: İtalya Hala Kritik Durumda Cemalizim Haber Arşivi 1 14 Mart 2012 11:33
HaLa HisLerimde HaLa ÖzLemimdesin aŁmiηa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 29 Ocak 2011 11:21
Faiz çeşitleri çok deniyor. Faiz için birkaç örnek verir misiniz? Metin İslamiyet 0 21 Ocak 2009 09:21