IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2013, 21:54   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bazı İllerde doğalgaz fiyatları zamlanacak




Sekiz yılını dolduran doğalgaz dağıtım bölgelerinde doğalgaz tarifeleri değişiyor.

Sekiz yılını dolduran doğalgaz dağıtım bölgelerinde pahalı altyapı yatırımları sebebiyle tarifeler değişiyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yaptığı yeni düzenlemeyle doğalgaz fiyatları 1 Mart itibarıyla Düzce'de yaklaşık yüzde 8, Balıkesir'de yüzde 6 ve Sivas'ta yüzde 5 oranında arttı. Bu illerin dışında Konya, Kayseri, Eskişehir, Erzurum ve Bursa'da da fiyatlar değişti. Yıl sonuna kadar 9 bölgenin daha doğalgaz tarifeleri yeniden hesaplanacak. Yetkililer, hesaplamaların ardından süresi dolan bölgelerde fiyat değişikliği yaşanabileceği bilgisini verdi.

Sekiz yılını dolduran şehir içi dağıtım bölgelerinde fiyat artışlarının yaşanması, yatırımlara bağlanıyor. Doğalgaz dağıtım sektörü temsilcileri konuyla ilgili Zaman’a yaptıkları açıklamada, dağıtım şirketlerinin şehir içi şebekeleri için büyük yatırımlar yaptığı bilgisini verdi. Aynı kaynaklar konuya şöyle açıklık getirdi: “Özel şirketler altyapı yatırımlarına son derece kaliteli malzeme kullandılar. Ve birçok şirket ihaleleri sıfır veya düşük kârla kazandılar. Burada şirketlerin hedefi ve planlamaları 8 yıl sonrası içindi. Bu süre sonunda tarifeler olması gereken düzeye çıkacak ve şirketlerin asıl kârlılığı bu süre sonunda başlayacaktır. Yatırımların dönüşü de bu süre sonunda gerçek anlamda başlayacak.”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun, 8 yılını dolduran şehir içi doğalgaz dağıtım şirketlerinin tarifelerini yeni metodoloji kapsamında hesaplamaya devam ediyor. Yeni yöntem uyarınca bugüne kadar 8 bölgede doğalgaz tarifeleri (tüketim miktarları esas alınarak) yeniden belirlendi. Yeni ‘metodoloji’ ile yapılan güncelleme, doğalgaz fiyatlarında değişik oranlarda artışa yol açtı. Yetkililer, bu yıl sonuna kadar 9 bölgenin daha doğalgaz tarifelerinin yeni metodoloji uyarınca hesaplanacağını belirterek, “Bu bölgelerle ilgili hesaplamalar yapılacak. Bazılarında artış olabilir. Bu metodoloji gereği oluşan bir durum.” değerlendirmesini yaptı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bazı, doğalgaz, fiyatları, İllerde, zamlanacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurbanlık fiyatları. Kurbanlık fiyatları ne kadar? Flevour Serbest Kürsü 0 27 Eylül 2012 19:58
Doğalgaz’ık N999 Haber Arşivi 0 04 Nisan 2012 10:54
2011'de Trafik Cezaları Zamlanacak SLyther Otomobil Haberleri 0 04 Mayıs 2011 08:45
Bazı Kadınlar Bazı Erkekler JB Genel Paylaşım 2 18 Ocak 2011 08:57
Bazı Kadınlar...Bazı Erkekler... Hayal Ah Kadınlar 2 02 Mayıs 2010 16:27