IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2013, 14:47   #1
Çevrimdışı
Ema
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'li Koç: Kürt sorununun çözümüne değil, gizli kapaklı pazarlığa karşıyız




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP olarak Kürt sorununun çözümüne değil, sürecin kapalı kapılar ardında yapılmasına karşı olduklarını söyledi. Partisinin Zonguldak il teşkilatınca...


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP olarak Kürt sorununun çözümüne değil, sürecin kapalı kapılar ardında yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Partisinin Zonguldak il teşkilatınca düzenlenen 2 günlük program için Zonguldak'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, basın toplantısında konuştu.

Türkiye’nin tarihin en ciddi kavşak noktalarından birinden geçtiğini belirten Koç, “Tarihin bu döneminin ülkemizden etnik ya da dinci siyasetin esiri olarak yaşanması isteniyor. Bu kadar açık. Türkiye, birliğini, dirliğini, kardeşliğini koruyarak mutlaka bu süreçlerden çıkacaktır. CHP olarak üzerimize düşeni yapma görevini biliyoruz.” dedi.

CHP olarak Kürt sorununun varlığını bildiklerini ve bunun çözülmesinden yana olduklarını yineleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, şunları söyledi: “Açık ve net söylüyoruz. Evet böyle bir sorun var. Bu sorunun çözümü için gizli kapaklı pazarlıklar yapmak yanlıştır. Milletin kabul etmeyeceği taahhütlere girmek yanlıştır. Bu işin çözüm noktası meşru siyaset zeminidir. O da Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Meclis’te siyasal mutabakat, Meclis dışında ise toplumsal mutabakat aranması lazım. Terör örgütü siyasal muhatap haline getirilirse bu devlet, hukuk devleti olmaktan çıkarılır. En kritik nokta burası. Bu sorun çözülmeli. Siyasal mutabakat, toplumsal mutabakat, meşru zemin TBMM. Bu konu nerede, milletin önünde, açık ve şeffaf yapılmalıdır. 'CHP her şeye karşı' diyorlar. Hayır. CHP hukuksuzluğa, bu süreç içerisinde devletin hukuk devleti olmaktan çıkarılmasına ve bu sürecin milletten saklanmasına karşıdır.”

ASGARİ ÜCRET TARTIŞMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in asgari ücretle ilgili kamuoyuna yansıyan sözlerine atıfta bulunan CHP’li Koç, “Sayın Bakan, 800 liralık asgari ücretle insanların çok rahat geçinebileceğinden bahsediyorlar. Ekmek belli, peynir belli… Niye itiraz ediyorsunuz, şikâyet edecek bir şey yok. Gerçeklerden bu kadar çabuk mu koptunuz siz? 'Bir lokma bir hırka' deyip iktidara geldiniz. Han, hamam sahibi oldunuz. Bu ayrı. Ama onuruyla ayakta duran, çoluk çocuğunu geçindirmeye çalışan insanlarla bari alay etmeyin.” diye tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘yalancı’ ithamına da değinen CHP’li Koç, Erdoğan’ın çeşitli zamanlarda yaptığı konuşmaları içeren bir sosyal medya paylaşımını sinevizyondan partililere ve gazetecilere izletti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
koc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kürt sorununun çözümünde BDP’nin devreden çıkmali Zen Haber Arşivi 0 29 Ekim 2012 11:34
Tuba Ünsal: Kürt sorununun modası kaçtı N999 Haber Arşivi 0 20 Mart 2012 18:38
Anten sorununun gizli yüzü! Slipknot Cep Telefonlar 0 23 Temmuz 2010 17:17