IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2013, 13:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ODTÜ'den şemalı ek rapor istendi




Eski manken Aslı Baş'ın ölümüne ilişkin ilk duruşmada mahkeme "atlamadı aşağı bırakıldı" şeklinde rapor veren ODTÜ'den bu kez şemalı ek rapor istedi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Muğla'da 20 Temmuz 2010'da Ahmet Bayer'e ait Clup Flipper tatil köyünde düşerek ölen manken Aslı Baş'ın duruşması dün başladı. Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer ile oğlu Volkan, tutuklu olan diğer oğlu Hakan Bayer ile Baş'ın ailesi katıldı. Duruşmaya, Baş'ın atlamadığını, yüksek yerden hareketsiz bir şekilde bırakıldığını kaydeden ODTÜ'nün hazırladığı ve Fizik Bölümü'nden bir profesör, bir doçent ile bir doktordan oluşan bilirkişinin raporu damga vurdu. Bayer ailesinin avukatları, rapora "gerçekten yoksundur" ifadesini kullanarak itiraz etti. Avukatlar, Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden bilirkişi raporu alınmasını istedi. Ahmet Bayer de Baş ile evlenme arifesinde olduğunu belirterek "Onu öldürmem için ne sebebim olabilir. Sadece bilirkişilerin teorik şüphelerine dayanılarak acaba atılmış mıdır şüpheleri yaratılmaktadır" dedi. Cumhuriyet Savcısı ise Hakan Bayer'in kaçma şüphesi olmadığını gerekçesiyle denetimli serbestlik yasasından yararlanıp tahliyesini istedi.

TAHLİYE YOK

Mahkeme, delillerin toplanmadığını kaydederek talebi reddetti. Mahkeme "ODTÜ'den seçilen 3 kişilik bilirkişilerin raporlarını daha ayrıntılı ve gerekçeli olacak şekilde, fizik kurallarına göre şemalarla da gösterilmek üzere açıklamaları için ek rapor alınmasına, düşme hızı ve düşme yerine göre maktuldeki kemik kırıklarının fizik kurallarına göre oluşup oluşmayacağının, maktulün fiziksel yapısı da dikkate alınarak raporda delirtilsin" kararı alıp duruşmayı erteledi. Baş ailesinin avukatı Fahri Sefa Küpçü, "Yeni bir bilirkişiye ihtiyaç yok. Raporda olayın bir intihar, atlama değil; cinayet olduğunu gösteriyor" dedi. Avukat Faruk Zorba ise "Siirt'te öldürülen Esin Güneş'in atıldığına ilişkin ODTÜ raporunun ardından sanıklar tutuklanmış ve mahkûmiyet kararı verilmiş. Burada bırakın tutuklanmayı tutuksuz yargılanmasının talep edilmesi bizi şaşırtmıştır" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ek, istendi, odtÜden, rapor, şemalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalorifer tesisatı kat kaloriferi hakkında, (şemalı -detaylı) bilgiler.. Sevda Ödev ve Tezler 0 09 Şubat 2012 10:53