IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2013, 18:33   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu Film Türkleri Çok Kızdıracak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Universal Studios’un yeni filmi ‘Dracula Year Zero’, asıl adı Vlad Tapaş olan Dracula’nın Osmanlı’da Fatih Sultan Mehmet ile dostluğunu anlatacak. 2014’te gösterime girecek filmde Fatih’in, Dracula ve sevgilisinin hayatını riske atarak Tapaş’ı vampir olmaya sürüklediği iddia edilecek

Dünyaca ünlü yapım şirketi Universal Studios, Dracula’nın hayatını anlatan yeni filmi ‘Dracula Year Zero’yu 2014’te gösterime sokacak. Filmde asıl adı Vlad Tapaş olan Dracula’nın Osmanlı’da Fatih Sultan Mehmet ile yakın arkadaşlığı konu edilecek.

Türkiye’de ‘Kazıklı Voyvoda’ dünyada ise ‘Kont Dracula’ olarak bilinen Vlad Tapaş’ın hikâyesi tüm dünyada büyük ilgi çeken, dizilere, filmlere, kitap ve çizgi romanlara konu olan bir öykü. Romanya Kralı olan babası Vlad Dracul, 15. yüzyılda Osmanlı ordularına yenilip esir düşünce Tapaş ve ablası da Osmanlı sarayına rehin olarak geldi. Küçük yaşta olan Tapaş, kendisinden 1 yaş küçük olan II. Mehmet ile birlikte Enderun’da Osmanlı hocalarından eğitim almaya başladı.

Eflak valisi oldu
Geleceğin padişahıyla yakın arkadaş oldular. Öyle ki, Fatih’in ‘kan kardeşi’ olduğu iddia edilen Tapaş’ı İstanbul’un fethinden sonra Eflak Valisi yapmasının sebebinin de bu yakınlıktan kaynaklandığı belirtilir. Ancak Eflak’ta zalim babasının adıyla anılmaya başlayan ve en büyük zevki düşmanlarını kazığa oturtmak olan Dracula (Şeytanın oğlu), Fatih’in özel emriyle Transilvanya Ormanı’nda kazığa geçirilerek öldürüldü.

Kötü adam Dracula değil!
İşte bu hikâyeye büyük ilgi gösteren Amerikan Universal Studios şirketi, diğer filmlerin aksine Dracula’nın gençliğini anlatacak bir prodüksiyon için yüksek bir bütçeyle hazırlıklara başladı. 8 Ağustos 2014’te gösterime girecek olan filmde Dracula rolünü Hızlı ve Öfkeli 6 filminin yıldızı Luke Evans oynayacak. Fatih rolünü ise daha önce bir filmde Saddam’ın oğlu Uday rolünü oynayan İngiliz aktör Dominic Cooper üstlenecek.

Dracula’nın kökenleri
Evans, “Ben Dracula’nın kökenlerini yansıtacağım. Bir insanın nasıl Dracula olduğunu göreceksiniz. Onun kötü adam olduğunu düşünmek için acele etmeyin derim” ifadesini kullandı. Hollywood çevrelerine yakın kaynaklar Comingsoon adlı siteye yaptıkları açıklamada filmdeki kötü adamın Dracula değil Fatih Sultan Mehmet olacağını belirtti. Filmin yönetmenliğini Gary Shore üstlenecek.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gorgon Türkleri Afrodit Tarih 0 18 Nisan 2013 19:44
Yakut Türkleri Afrodit Tarih 0 28 Ekim 2012 22:11
Bu Film Askeri de PKK'yı da Kızdıracak Kralice Sinema Dünyası 0 17 Aralık 2008 08:59