IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2013, 08:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Parmaklarını kaybettiği Everest'e yeniden çıktı




Geçen yıl 8 bin 848 metre yüksekliğiyle dünyanın zirvesi olan Everest'e yaptığı tırmanışta 4 parmağını kaybeden Aydın Irmak, yeniden tırmanış yaptı. Ünlü dağcı, yine Everest'in zirvesine ulaştı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ABD'ye 22 yaşında göç eden Aydın Irmak, taksi şoförlüğü yaparken üniversite eğitimi aldı. Endüstriyel tasarım üzerine bir iş kuran Irmak, 11 Eylül saldırısının ardından ticareti bıraktı. Birkaç yıl Güney Amerika'da dolaştı, aktörlük ve yazarlık yaptı. Daha sonra Kuzey Kutbu'na bisiklet ile gitme fikrini hayata geçirebilmek için yollara düştü. Kuzey Kutbu'na ulaşamadı, ama bisikletle 19 ülkeyi gezdi. Son durağı olan Nepal'de bisikletle Everest'e çıkmaya karar verdi. Yetkililer izin vermeyince, Everest'e bisikletsiz tırmanan Irmak'ın sağ elinde ciddi hasar oluştu. İstanbul'da yaklaşık 3 ay süren tedavi sayesinde, kangren olan sağ elin büyük bir kısmı kurtarıldı. Ancak Irmak'ın 4 parmağı ilk boğumdan itibaren koptu.

ZİRVEDE BAYRAK AÇTI

Irmak, kopan parmaklarını babasının Edirnekapı Mezarlığı'ndaki mezarına gömdü. Tekrar Everest'e gitmenin hayalini kuran Irmak, bu hayalini gerçekleştirdi. Irmak, tam 1 yıl sonra yeniden Everest'in zirvesine tırmandı. Mart ayı başında Nepal'in Katmandu şehrine ulaştığını belirten Irmak, "Everest Dağı'nın 8 bin 400 metresinden zirveye kadar emniyet halatı çekileceği duyumunu aldım. Dördüncü kampa, 8 bin metreye ulaştığımızda rüzgarın hızı saatte 60 kilometreye ulaşmıştı. Gece 3 şerpa arkadaşım ile aynı çadırda çok zor anlar geçirdik. 10 Mayıs sabahı zirve için tırmanışa geçtik. 2013 Everest sezonunda 12 şerpa ve 2 yabancı toplam 14 kişi zirve yaptık. Zirvede Türk bayrağını açtım" dedi. Katmandu'ya döndüğünde Reyhanlı saldırısı ve F-16 uçağının düşmesi sonucu şehitlerin olduğu haberini öğrenen Irmak, "Bu haberleri okuyunca çok üzüldüm. 2013 yılında Everest Dağı'nın zirvesine ulaşan Türk bayrağı şehitlerimizin zaferidir" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıktı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Domuz gribi yeniden ortaya çıktı Lucifer Haber Arşivi 0 30 Haziran 2010 17:47
Dinozorlar Yeniden Ortaya Çıktı Lady Yalan Haber 0 02 Nisan 2010 08:35