IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2013, 22:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Korkutan deprem uyarısı!




Deprem Uzmanı Prof Dr. Övgün Ahmet Ercan, son dönemde Ege Bölgesi'nde küçük çapta yaşanan depremlerin gerçekleşecek 6.5 büyüklüğünde bir depremin habercisi olacağını öne sürdü.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Özellikle Ege yarımadasının olduğu yerlerde bir deprem kaynaşmasının söz konusu olduğunu söyleyen Ercan şunları anlattı:

'Özellikle Güney Batı Ege'de Ege yarımadasının olduğu yerde, Menteşe bölgesinde Denizli, İzmir, Muğla üçgenine baktığımız zaman bu bölgede bir deprem kaynaşması var. Bu yeni gelecek depremin doğum sancıları. Bu yeni gelebilecek depremin büyüklüğü de 6 ila 6.5 arasında değişebilir. Dün olan deprem hissine baktığımız zaman Muğla'nın Ula ilçesinde ve onun yakın çevresinde deprem derinlikleri yaklaşık 3 kilometre ile 7 kilometre arasında değişiyor. Bu ortalama 5 kilometre yapıyor. Ula'nın depremlerle sancılanmasının ana nedeni Datça'dan gelen çeşitli kırıklar. Ula'nın durumu her zaman için gergindir. Bu depremler Ula'da bir yıkım yaratmaz.'


Yaşanabilecek depremden etkilenecek bölgeleri de sıralayan Ercan, 'Ege bölgesi genellikle dağlık bölgelerdir. Ovalık alan azdır. Özellikle Kuşadası'nın bulunduğu kesimler. Bunun yanı sıra Marmaris'in özellikle dolgu alanları. Depremden daha çok etkilenecek bölgeler' diye belirtti.

İzmir için bir deprem riskinin uzun yıllardır olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ercan, İzmir'de meydana gelebilecek bir depremde özellikle körfez kıyılarının etkilenebileceğini kaydetti. Yaşanabilecek depremin büyüklüğünün ise 6.7 ila 7.2 olabileceğini söyledi.

İSTANBUL'DA 2045'E KADAR DEPREM YOK



İstanbul'da ise 2045'e kadar herhangi bir depremin meydana gelmeyeceğini savunan Ercan şöyle konuştu: 'İstanbul'da 2045 yılına kadar deprem beklemiyorum. Ama bunun İstanbulluları rahatlatmaması gerekiyor. İstanbulluların, bir an önce yapılarını jeofizik ve inşaat mühendislerine teslim ederek kentsel dönüşüme sokmaları gerekiyor.'

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
deprem, korkutan, uyarısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van'da korkutan deprem PassioN Haber Arşivi 1 12 Nisan 2012 21:42
Van'da korkutan deprem PassioN Haber Arşivi 0 31 Mart 2012 17:02
Van'da Korkutan Deprem System Haber Arşivi 0 21 Aralık 2011 19:54
Ardahan'da korkutan deprem! Ruj Haber Arşivi 0 20 Ocak 2011 07:24