IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2013, 11:25   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Paralı Askerler'in 43 yıllık sansürü sona erdi




Basının öncülüğünde oluşturulan kampanya sonucu, devrin politikacılarının 'Ne olur ne olmaz yasaklayalım' diyerek sansürlediği film, Kurtuluş Savaşı dönemini anlatıyordu. Tamamı Türkiye'de çekilen 'Paralı Askerler', 43 yıl sonra beyaz camda izleyebileceğiz. Başrollerinde Tony Curtis ve Charles Bronson gibi dönemin en ünlü Hollywood oyuncularının yanı sıra Fikret Hakan, Salih Güney, Erol Keskin, Suna Keskin, Kayhan Yıldızoğlu gibi önemli Türk sinema sanatçıları yer almıştı. 'Paralı Askerler', çekimine başlandığında Türkiye'yi tanıtacağı için büyük heyecan duyulmuş, fakat spekülasyonlar nedeniyle dönemin hükümeti tarafından ne sinemalarda ne de televizyonlarda gösterimine izin verilmemişti.
MİLLİ MÜCADELE'DE LEJYONERLER

Çift dil opsiyonuyla, yarın 21:40'ta D Smart'ta gösterilecek olan 1970 yapımı 'Paralı Askerler'in (You Can't Win 'Em All), konusu şöyle... Adam ile Josh adlı Amerikalı iki eski askerin yanlarında bir grup serüvenci ve içi silah dolu bir gemiyle Ege kıyılarına gelmesiyle başlayan film, tek amaçları ellerindeki silahları satmak olan iki kafadarın kısa zaman içinde Kurtuluş Savaşı'nda, Türk tarafında aktif görev almalarını konu alıyor. Kendilerini koruma görevlisi olarak kiralayan bölge valisi Osman Bey'in milis kuvvetlerinde görev alan, altın nakliyatının güvenliğini sağlamakla sorumlu tutulan Amerikalı fedaileri canlandıran Charles Bronson ve Tony Curtis'in bu filmdeki oyunculuğu seyre değer.
BASININ İNTİKAMI

Filmin sansüre takılmasının nedeniyle ilgili farklı görüşler var. Hükümetin sıkı bir denetimden geçirip desteklediği filmin sonradan yasaklanması hakkında öne sürülen ilk iddia, Charles Bronson'un bir gazetenin röportaj teklifini geri çevirmesi ve buna tepki duyan basının karalama kampanyası yürütmesi sonucu dönemin Sansür Kurulu'nu etkilemesi... Bir başka iddia ise Türk ordusu adına savaşan iki Amerikalı'ya 'General' figürü içinde işaret edilen Atatürk'ün madalya vermesi. Ancak basit gerçek, bu film günümüzde yayınlansa hiçbir şekilde yasaklanmayacak olması.
ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
43, askerlerin, erdi, paralı, sansürü, sona, yıllık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
6 yıllık çekişme sona erdi! Zen Google 0 14 Aralık 2012 13:22
100 Yıllık Merak Sona Erdi Thetis Haber Arşivi 0 25 Ağustos 2012 11:52
35 yıllık aşk İstanbul'da sona erdi Angel Haber Arşivi 0 10 Kasım 2008 17:18
Muş'ta 9 yıllık kan davası sona erdi Cemalizim Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2008 13:55
6 yıllık esareti sona erdi Collettivo Haber Arşivi 0 03 Temmuz 2008 13:30