IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2013, 11:36   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahmet Davutoğlu: Esad'ın problemi annesi




Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Esad'la yaptığı gizli diplomasiyi ilk kez detaylarıyla anlattı. Milliyet gazetesinden Aslı Aydıntaçbaş bu ayrıntıları köşesine taşıdı. Davutoğlu "Beşar Esad'ın problemi annesinin yaşıyor olması. Bizimle konuşuyor, sonra gidip annesiyle konuşuyordu. O da hep babasını ve Hama'da izlediği yöntemi hatırlatıyor" dedi
Suriye'deki savaşın Türkiye'deki fay hatlarını tetiklemeye başladığı noktada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet, hayli uzun, ancak bir o kadar da ilginçti. Bakan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Washington gezisi sonrası "Obama Türkiye'yi diplomasiye ikna etti" yorumlarına hayli alınmış olacak, Türkiye'nin Suriye krizinin başından beri diplomasinin içinde olduğunu kanıtlamak için Rusya ve Esad rejimiyle yaptığı görüşmeleri ilk kez anlattı.
ESAD'IN PROBLEM ANNESİ

Beşar Esad'ın problemi, annesinin yaşıyor olması. Bizimke konuşuyor, sonra gidip annesiyle konuşuyordu. O da hep babasını ve Hama'da izlediği yöntemi hatırlatıyor. Rejiminin birinci halkası, Esad ve (anne tarafı olan) Mahluf aileleri; ikinci halka, istihbarat, ordu ve hava kuvvetleri komutanlarının olduğu Nusayri halka; üçüncü halka ise Baas Partisi. Biz hep o dış halkayla işbirliği yapıp içeriyi dengelemesini söyledik. Ama yapamadı.
'BARBARLAŞACAĞINI DÜŞÜNEMEDİM'

Beklentilerimizin çıkmadığı durumlar tabii ki oldu. Açıkçası, ben Esad'ın bu kadar barbarlaşabileceğini düşünmüyordum. İnsan olarak tanıdığımız için durdurabiliriz kanaati taşıdım hep. Kimyasal silahtan SCUD'a kadar bu kadar katliam yapabileceğini kimse düşünemezdi.
'ABD'DE CENEVRE SONRASI ADIMLARI DA KONUŞTUK'

Washington'da Türkiye ve ABD arasında tam bir uyum sağlandı. Eksikliği vardı. Cenevre toplantısına giderken aynı perspektife sahibiz. Beşar Esad'sız bir geçiş hükümeti iki tarafın da ifade ettiği şey. Cenevre sonrası paralel atılacak adımları da konuştuk. Önümüzdeki hafta, AB'nin muhalefete silah ambargosu yüzde 90 kaldırılacak. Bu, eskalasyona devam edersen bir karşı tedbir alma hakkını kendimizde görüyoruz demek. Siyasi süreçler denenecek ama olmazsa muhalefete olan desteğin mahiyeti değişecek. Bu bir savaş ilan değil; Savaş zaten devam ediyor. Beşar Esad'ı tanıyorum. Alan açtığınızda istismar ediyor, daralttığınızda taviz veriyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ahmet, annesi, davutoğlu, esadın, problemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu: Biz Esad'ın Gorbaçov olmasını istedik PassioN Haber Arşivi 0 10 Şubat 2012 21:16
Davutoğlu: Esad'a 61 kez gittim sözünü tutmadı Feronia Haber Arşivi 3 17 Ekim 2011 13:35