IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2013, 21:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ortak vaad: 2010-2011 Şampiyonluk Kupası!




Trabzonspor Olağanüstü Genel Kurulu’nun ikinci gününde başkan adayları genel kurula seslendi ve oy verme işlemi başladı.

5 başkan adayının ortak vaadi, 2010 – 2011 şampiyonluk kupasının Trabzon’a getirilmesi oldu.

19 Mayıs Spor Salonu’ndaki kongrenin ikinci gününde kürsüye ilk olarak başkan adaylarından Emre Aksoy geldi. Aksoy, “Trabzonspor’u ayağa kaldırmaya geldik. Bu kongre Trabzonspor’un makus talihini değiştirecek. İlk yapacağımız iş Trabzonspor’u uluslararası standartlara çıkarmak olacak. Trabzonspor’u yeniden yapılandıracağız. Bize görev verilirse yapacağımız transferler bugüne kadar yapılanlardan daha güçlü olacak. Bu şehrin insanlarının kaderi Trabzonspor’la yazılmıştır. Emanette olan bir kupamız var. O kupayı ya alacağız ya alacağız” dedi, Trabzonspor’un Trabzon’dan yönetilmesi gerektiğini söyledi.

KULAÇOĞLU: KUPA BAŞBAKAN’IN HİMAYESİNDE

Konuşmasına Başkan Sadri Şener’e teşekkür ederek başlayan Başkan adayı Hakan Kulaçoğlu ise şunları söyledi:

“Camiamıza 7’inci şampiyonluğu yaşatan Sadri Şener’e şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar tarihteki yerlerini aldı. Allah bize onlar kadar başarılar nasip etsin. Trabzonspor’un hakkı gasp edildi. Trabzonspor sporun evrensel kurallarına bağlı kalan bir spor kurumudur ve bununla gurur duyuyoruz. Trabzonspor hakkıyla kazandığı şampiyonluk kupasının peşini bırakmayacak kadar dirayetli bir kurumdur. Bu tutumumuz devam edecek. Bizim yönetimimizde kupa inşallah Trabzon’a gelince kupa törenini Sadri Şener yapacak ve bizler de onları tribünden izleyip alkışlayacağız. Trabzonspor’un hakkı olan kupa başka bir kulübün müzesinde, sayın Başbakan’ın himayesindedir.”

Kulaçoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Başkan adaylarına seçim süreciyle ilgili bir iki önerim olacak ‘Tarih yazacağız’ diyorsunuz. Trabzonspor’un tarihini bilmeden okumadan hangi tarihi yazacaksınız? Trabzonspor’un tarihi yazan yazmış zaten. Biz San Siro’da daha iki sene önce tarih yazarken siz neredeydiniz? Yazsanız yazsanız Trabzonspor’a ilgisizliğin ve bilgisizliğinizin tarihinizi yazarsınız? Seçim sürecinde para lafını ağzınızdan düşürmediniz. Trabzonspor’u aç gözlü sandınız. Siz ancak görgüsüzlüğün tarihini yazarsınız. Hepimizin partisi Trabzonspor olsun. Biz seçilirsek Mustafa Reşit Akçay’ın Trabzonspor Teknik Direktörü olarak şanlı yürüyüşü başlıyor. Trabzonspor’un en kolay bulduğu şey para, en zor bulduğu şey de o parayı aklıyla idare edebilecek yöneticilerdir.”

ATASOY: DAMDAN DÜŞER GİBİ ADAY OLMADIK

Metin Atasoy da konuşmasına, “Görevini yeni yönetime devredecek olan Sadri Şener ve ekibine hizmetlerinden ve kazandırdıkları kupalardan dolayı teşekkür ediyorum. Aday olan arkadaşlarımı bu zor ekonomik durumda kulübe sahip çıktıkları için kutluyorum” diyerek başladı. Atasoy şunları söyledi:
“Trabzonspor ego tatmin yeri değildir. Belki bazılarımız için Trabzonspor ‘şöyle bir uğrayayım belki beni başkan seçerler’ diye bir yer olabilir. Ama biz 30 yıldır bu camianın içindeyiz. 1984’te üye olduk, her aktivitesinin içinde bulunduk. Aklımıza geldiğinde de damdan düşer gibi de başkan adayı olmadık. Bugün sendelemiş olsak da yarınlara ışık tutacak muhteşem bir mazimiz, taşı sıksak kupa çıkaracak ruhumuz var. Bu ruh sindirilemeyecektir. İsyanı temsil eden kültürden geliyoruz. Haksızlığa karşı isyanımız devam edecektir. Gerek federasyonda gerekse siyasi anlamda ciddi anlamda erozyona uğratılmaya çalışılıyoruz. Kimse bize ‘sus’ diyemeyecek, kimse ‘dur’ diyemeyecek. Bedeli neyse ödemeye hazırız. Kupamız çalınmıştır. Bizim kupamız siyasetin, federasyonun UEFA’nın, FIFA’nın hepimizin gözleri önünde göz göre göre alındı. Bedeli ne olursa olsun o kupanın peşine gideceğiz ve o kupayı Trabzonspor müzesine koyacağız.”

HACIOSMANOĞLU: KUPAYI ANIT YAPIP SAHİLE KOYACAĞIZ

İbrahim Hacıosmanoğlu da, Trabzonspor’un köklü bir değişime ve yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu ifade etti ve, “Altyapısından tutun profesyonel yönetimine, ticari ve kurumsal yapısının oluşturulup yönetilmesi için projelerimiz hazır. Her kim olursa olsun Trabzonspor başkanlık koltuğunda oturan insan yanına en az 10 Anadolu kulübü alamıyorsa o koltukta oturmaya hakkı yoktur. Trabzonspor’un birlikteliğe ihtiyacı var. Kongre süreçlerinde hem bundan bahsederiz ama olmaz. Trabzonspor başkanı o koltuğa oturduktan itibaren gurur ve hassasiyetlerini bir kenara bırakarak camianın paydaşlarını birlik altında toplamalıdır. Trabzonspor’un ve Anadolu takımlarının önünün kesilmemesi adına, Türk futbolunu hegemonyası altına alan zavallı kişilikler ve emek hırsızları futbol dışına atılmalıdır. Zavallı ama kendi camialarının gücünü kullanarak Türk futboluna yön vermeye çalışanları futbolun dışına atmak bizim de namus borcumuzdur. Şampiyonluk kupasının nasıl Trabzon’a geleceğinin hukuki açıdan yön ve yöntemini biliyorum. Bugüne kadar ‘O kupayı müzemize koyacağız’ diyordum. Ama Ankara’da yaptığım bir toplantıda bir arkadaşımızın önerisi çok hoşuma gitti. Öğretim görevlisi arkadaşımız, ‘Bu kupa kirlenmiştir, müzemize yakışmaz. Sahilde bir anıt yapıp, ‘Bu kupa kirli ellerden alınmıştır’ diye yazarak oraya koyalım’ dedi. Biz de öyle yapacağız” diye konuştu.
Hacıosmanoğlu, rakibi Muharrem Usta’yı da eleştirerek, “Trabzon’un ustalara ve patronlara ihtiyacı var ama Trabzonspor’un Türk futbolunu yönlendirecek yüreğe de ihtiyacı var. ‘Benim lobim Avrupa’da Trabzon’dan daha güçlüdür’ dedi Sayın Usta. Ama ben isterdim ki böyle gücü olan bir insan bunu Trabzonspor’un elinden çalınan kupa için kullansaydı. Bugün sizi omuzlarıma alıp başkanlık koltuğuna oturturdum. Neden 14 kulübe sponsorken Trabzonspor’a sponsor olmadınız? 2010 – 2011 sezonunda bizim şampiyonluğumuzu elimizden çalan emek hırsızlarına sponsorluğunuzu neden devam ettirdiniz? Bizim karşımıza daha güçlü çıksınlar diye mi? O sermayenin patronları nereye sponsor olmanızı istiyorsa oraya sponsor oluyorsunuz. Bizim dönemimizde Trabzonspor’a siyaset iliklerine kadar girecek ama Trabzonspor’u kullanan bir siyaset değil, Trabzonspor’un kullandığı bir siyaset olacak” ifadesini kullandı.

USTA: BİZİM ÖNCE TRABZONSPORLULAR'A İHTİYACIMIZ VAR

Konuşmasına eleştirilere yanıt vererek başlamak istediğini belirten Muharrem Usta ise, “Medical Park’ta hangi yere ne yatırım yapacağına karar verir konumdayım. Bugüne kadar hiç söylemedim ama söylemek durumundayım. Trabzonspor’a ve Trabzonspor basketbol takımına bugüne kadar 5 milyon lira destek sağladım. Bunun şahitleri Trabzonspor ve basketbol takımının yönetim kuruludur. Trabzonspor’un paraya ihtiyacı yoktur görüşüne katılıyorum. Böyle bir kulübün kendine yeterliliği vardır, her zaman zirvede olmayı hak eder. Sorunumuz bu gelirleri iyi kullanmak ve başarı elde etmek için iyi idare etmektir. Ancak herkes takdir eder ki Trabzonspor’un yıllık geliri 75 milyon lira. İstanbul kulüplerinin 300 milyonu aştı. Yarışacaksak bizim önce Trabzonsporlular’a ihtiyacımız var. Taraftarın katkısına ihtiyacımız var. Ama paraya da ihtiyacımız var. 1 yılda geliri 125 milyona çıkarmanın sözünü veriyorum. Trabzonspor sadece parasıyla başarı elde edebilecek bir kulüp asla değildir. Onun bir ruhu vardır. O ruh taraftardır. Bizim için aslolan 1461 Trabzon’un altyapıyla birleştirilmesi ve bölge kulüpleriyle entegrasyonumuzun kurulması. İstanbul’da ve Avrupa’da birer takımla altyapı koordinasyonumuzu kurmalıyız. Böylece şanlı tarihimizin üzerine yeni bir tarih yazacağız. Şike sürecinde paramparça olduk. Bir tarafta hak ettiğimiz şampiyonluk var ama sonuç alamadık. Buradaki tabloyu böyle gösterip de elimizdeki takımı yerlere düşüremeyiz. Biz bunun için çalışacağız. Bu takım yeniden şampiyon olmalıdır. Trabzonspor her şeyin üstündedir. Siyasetin üzerindedir. Trabzonspor’a gelen vermeye gelecek, kartvizit almaya değil. Seçimi kazandıktan sonra parçalanmaktan dolayı çok çektik. Bizim sorunumuz seçimden sonra başlıyor. Trabzon – İstanbul ayrımını yapmayacağız. Delegeler eğer bizi seçerse ben dahil yönetimimdeki bir tek Allah’ın kulunun Trabzonspor’la ilgili kartviziti olmayacak” dedi. Usta, sözlerini şöyle tamamladı:

“Benim sponsorluklarımı eleştirenler stadyumun önünden geçerken baksınlar. Doğuş, Acıbadem, Ford var. Yani Fenerbahçe var. Muharrem Usta’ya ‘neden bu kulüpte varsın?’ diyenler arabalarının markasına, evlerindeki buzdolaplarının, ceketlerinin markasına baksınlar. Bunlar Türkiye’de, dünyada asla sorun olan şeyler değildir. Biz Trabzonspor’un menfaatleri için kim yüksek veriyorsa onlarla anlaşma yaparız. Firmaların, markaların düşmanlığına soyunursak evlerimizi boşaltmamız lazım. Bunlar sadece seçim zamanı insanların birbirlerine söyledikleri şeylerdir. Tahammül etmemiz gerekiyor. Ben, beni eleştirenlerin hayatı kadar maça gitmiş adamım.”

4 ADAYLI POZ

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçilmeden önce başkan adayları basın mensuplarına poz vermek üzere sandık başına çağrıldı. Bu arada salon dışında olan Emre Aksoy, toplu fotoğrafa yetişemedi. Poz verilmesinin ardından başkan adayları birbirlerini kutlayarak başarılar diledi. Bordo – mavili kulüpte oy verme işlemi saat 16.00’da sona erecek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2010 Dünya Kupası Maç Fikstürü IF-DünyaKupasi Dünya Kupası 1 11 Haziran 2010 20:47
2010 FB Şampiyonluk Geyikleri SeytaninOrkestrasi Komedi ve Mizah 19 22 Mayıs 2010 14:30
Fenerbahce 2010 Ziraat Türkiye Kupası Kayahan Yalan Haber 11 08 Mayıs 2010 19:15