IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mayıs 2013, 23:45   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Ergün’den 2013 Yılı Kapasite Kullanım Oranına İlişkin Değerlendirme




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranları’nın 2013 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,2 artarak 74,8 seviyesinde gerçekleştiğini belirterek, “Bu veriler sanayi üretiminde ve tüm ekonomide de büyümeye işaret etmektedir” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2013 yılı Mayıs ayı kapasite kullanım oranına ilişkin değerlendirmede bulundu. İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranları’nın 2013 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,2 artarak 74,8 seviyesinde gerçekleştiğini belirten Ergün, imalat sanayi kapasite kullanımın ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 arttığını söyledi.

Kapasite kullanımındaki artışın beklenilen bir artış olduğuna işaret eden Ergün, “Nitekim yıl başlarken 2013 yılının 2012 yılından daha iyi geçeceğini, büyümenin kompozisyonun değişeceğini, büyümeye, 2012 yılından farklı olarak, iç talebin de katkı yapacağını belirtmiştik. Fakat bu tabloyu görmek için biraz sabırlı olmak gerektiğini de söylemiştik. Nitekim bu verilerle birlikte büyümenin sinyalleri daha net görülmeye başlanmıştır. Bu veriler sanayi üretiminde ve tüm ekonomide de büyümeye işaret etmektedir” diye konuştu.

“Türkiye ekonomisi çok ciddi potansiyelleri bünyesinde barındırmaktadır” diyen Ergün şunları kaydetti:

“Öncelikle tüm makro ekonomik dengelerini oturtmuştur. Nitekim bu dengeler sayesinde Avrupa Birliği ülkeleri dahil tüm ülkeler, Türkiye’nin son beş yıldır dünyanın yaşadığı krizler karşısında sağlam duruşunu takdir etmektedirler. Türkiye, bir yandan büyüyebilmektedir, bir yandan da kırılganlıklarını azaltmaktadır. Nitekim bu durum geç olmakla birlikte uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından da görülmüştür. Son iki haftada iki kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye’nin notunu yükseltmiştir. Aslında, Türkiye ekonomisinin sağlam seyri dünyanın birçok ülkesindeki yatırımcıların dikkatini bu kuruluşlardan önce çekmiştir. Türkiye’ye gelen sermayenin miktarı, vadesinin yapısı, tüm ekonomik aktörlerin piyasadan borçlanma imkanlarındaki artış ve doğrudan yabancı sermayedeki yükseliş zaten bunu göstermekteydi. Bu kuruluşlar da bu durumu teyit etmiş oldular. Yine de uluslararası camiada bu durum Türkiye’nin başarısının ve öngörüsünün ne kadar doğru olduğunun göstergesidir.”

“AR-GE’YE, GİRİŞİMCİLİĞE, TASARIMA, YENİLİĞE, İNOVASYONA VERDİĞİMİZ DESTEKLER SÜRMEKTEDİR”

Türkiye’nin bu yıl da OVP öngörüleri doğrultusunda büyüyeceğine işaret eden Ergün, kırılganlıkları da azaltmaya devam edeceğini ifade ederek, “Türkiye aynı zamanda ürettiği ürünlerin katma değerini artırarak büyüyecektir. Bakanlık olarak sanayimizin büyümesi ve büyümesinin kalıcı olabilmesi amacıyla devam yeni destekler, projeler geliştiriyoruz, bunları uygulamaya alıyoruz. Son olarak düzenli ve etkin bir sanayileşmeyi desteklemek amacıyla Organize Sanayi Bölgelerinde ve Küçük Sanayi Sitelerinde kredi faizlerini aşağıya çektik. Ayrıca, Ar-Ge’ye, girişimciliğe, tasarıma, yeniliğe, inovasyona verdiğimiz destekler sürmektedir” dedi.

Bakan Ergün, yeni patent kanunu ile birlikte Türkiye’ye modern patent ve tescil mekanizmalarının getirildiğini bildirerek, “Üniversitelerimizi sanayimizle daha çok buluşturuyoruz. Biliyoruz ki hem ülkenin kalıcı büyümesi hem de yapısal sorunlarımızın çözülmesi, daha çok AR-GE, daha çok inovasyon ve sonuç olarak daha yüksek katma değerli ürünlerin üretiminin artması sayesinde mümkün olacaktır” açıklamasında bulundu.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2013, bakan, değerlendirme, ergün’den, kapasite, kullanım, oranına, İlişkin, yılı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2013 bakımlı erkeklerin yılı, Kadınlar 2013’te bakımlı erkek görmek istiyor Zen Ah Erkekler 0 31 Ocak 2013 13:09
• Bakan Dinçer ve Bakan Yıldız, yeni yılı maden ocağında karşıladı!. Sametold Haber Arşivi 0 02 Ocak 2011 16:46
Bakan Ergün sanayicilere 'enerjili' uyarı Juventus Haber Arşivi 0 07 Kasım 2009 10:28