IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2013, 09:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hap yüzünden 5 ay boşuna hapis yattı




Çantasındaki haplar uyuşturucu zannedilip tutuklanan Sıtkı Kuşuçar, hapların uyuşturucu madde olmadığına yönelik rapor gelince 5 ay sonra serbest kaldı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul Otogarı'nda çantasından çıkan 4 bin hap uyuşturucu sanılınca cezaevine konulan genç, kriminal laboratuvarından gelen rapor üzerine 5 ay sonra serbest bırakıldı... İlginç olay şöyle gelişti: 20 yaşındaki Sıtkı Kuşuçar, İstanbul Otogarı'na memleketi Diyarbakır'a gitmek üzere gelmişti. Tam otobüse bineceği sırada narkotik polisi tarafından durduruldu. Çantasından bir miktar hap çıkan Sıtkı Kuşuçar gözaltına alındı. Hapların uyuşturucu madde olduğunu düşünen polis, Kuşuçar hakkında işlem yaptı. Önce savcılığa, sonra da nöbetçi mahkemeye çıkarılan Kuşuçar ifadesinde hapların Apo isimli kişinin emaneti olduğunu, Diyarbakır'a gidip Hüseyin ve Mahmut isimli şahıslara teslim edeceğini kaydetti. Sıtkı Kuşuçar tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu.

ADLİ TIP RAPORU BEKLENİYOR

Bu arada haplar analiz edilmek üzere Emniyet Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. 3 Kasım 2012'de cezaevine konulan Kuşuçar'ın raporu, Mart 2013'te savcılığa ulaştı. Rapor hapların uyuşturucu madde içermediğini gösteriyordu. Rapora göre Kuşuçar'ın üzerinden 4 bin hap çıkmıştı. Bu hapların üzerinde kalp, at ve dolar figürleri vardı. Ancak haplar uyuşturucu madde değildi. Bunun üzerine savcı, cezaevindeki Kuşuçar'ın serbest kalması yönünde başvuru yaptı. Cezaevinden tahliye olan Kuşuçar, 5 ay sonra özgürlüğün tadını aldı ve Diyarbakır'daki ailesinin yanına gitti. Savcılık soruşturmayı her ihtimale karşı sonlandırmadı. Bir de Adli Tıp görüşü isteyen Cumhuriyet Savcısı, hapları Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Eğer Adli Tıp'tan da benzer bir rapor gelirse soruşturma takipsizlikle sonuçlanacak. Adli Tıp'tan maddelerin uyuşturucu madde olduğuna yönelik rapor gelirse de dava açılacak. Öte yandan bir başka gerekçeyle suçsuz yere hapis yatan H.Y., açtığı maddi ve manevi tazminat davasını kazanmıştı. Samsun'da, 'küçük yaştaki çocuğu cinsel istismar' iddiasıyla tutuklanan ve 147 gün cezaevinde kaldıktan sonra suçsuz olduğu anlaşılıp beraat eden H.Y., Adalet Bakanlığı hakkında açtığı maddi ve manevi tazminat davası sonucunda 8 bin 863 lira almaya hak kazanmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
5, ay, boşuna, hap, hapis, yattı, yüzünden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
4 Bin kişiyle yattı Sue Serbest Kürsü 0 22 Temmuz 2012 14:37
İftira yüzünden 9 gün hapis yattı Lucifer Haber Arşivi 0 01 Mart 2010 20:13