IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2013, 09:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yargıtay, Deniz Seki'nin hapis cezasını bozdu




Yargıtay10'uncu Ceza Dairesi, İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin şarkıcı Deniz Seki'ye uyuşturucu ticareti yapmak suçundan verdiği 6 yıl 3 ay hapis cezasını bozdu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Daire, Seki'nin suçunun uyuşturucu ticareti yapmak değil, satın alınmasına yardım etmekten ibaret olduğuna hükmederek, hapis cezasında indirim yapılmamasını bozma nedeni saydı. Daire, Seki'nin, telefon konuşmalarında ve mesajlarında adları geçen arkadaşlarının satıcı kişilerden uyuşturucu madde almalarına aracı olduğunun ileri sürüldüğü anımsatılarak, alım satımına aracılık ettiği iddia olunan uyuşturucu maddelerin ele geçirilememesi nedeniyle uyuşturucu veya uyarıcı madde olarak kabul edilemeyeceğine dikkat çekti. Daire, Seki'nin, diğer sanıklar Sinan Yüksel ve Erdal Saka arasında irtibat sağlayarak, sanık Yüksel'de ele geçirilen kokainin Yüksel tarafından Saka'dan satın alınmasına yardım etmekten ibaret olduğunu belirtti. Seki'nin suçunun uyuşturucu almaya yardım etmek olduğunun dikkate alınmayarak, TCK'nın 39. maddesi uyarınca cezasından indirim yapılmamasını bozma nedeni saydı. Daire kararı oy çokluğu ile aldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Haziran 2013, 15:06   #2
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yargıtay, Deniz Seki'nin hapis cezasını bozdu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yargıtay 10. Ceza Dairesi, şarkıcı Deniz Seki'ye ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını bozdu...

Özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesince, şarkıcı Deniz Seki'ye ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine ilişkin kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 10. Ceza Dairesine geldi.

Daire, Seki'nin hapis cezasını bozdu.

Oy çokluğuyla alınan kararda, Seki'nin telefon konuşmalarında ve mesajlarında adları geçen arkadaşlarının, satıcı kişilerden uyuşturucu madde almalarına aracı olduğunun ileri sürüldüğü ancak alım satımına aracılık ettiği iddia edilen bu maddelerin ele geçirilememesi nedeniyle uyuşturucu veya uyarıcı madde olarak kabul edilemeyeceği belirtildi.

Kararda, Seki'nin sabit olan fiilinin, diğer sanıklar Sinan Yüksel ve Erdal Saka arasında irtibat sağlayarak, Yüksel'de ele geçirilen kokainin Yüksel tarafından Saka'dan satın alınmasına yardım etmekten ibaret olduğu vurgulandı.

Seki'nin suçunun, uyuşturucu ticareti yapmak değil uyuşturucu ticaretine yardım etmek olduğunun dikkate alınmaması ve TCK'nın 39. maddesi uyarınca cezasından indirim yapılmaması bozma gerekçesi sayıldı.

Daire üyeleri Hakkı Torlak ve Mehmet Özkan bozma kararına karşı oy kullandı.

Torlak ve Özkan, karşı oy yazısında, Seki'nin satın aldığı uyuşturucu miktarı ve alım ücreti olarak ödediği paralar dikkate alındığında, uyuşturucu miktarının bir kişinin bireysel ihtiyacının çok üzerinde olduğu ifade edildi.

Seki'nin satıcılarla yoğun şekilde iletişim halinde olduğu anlatılan karşı yazıda, "Satılan kokain bedelinin sanık dışında başka bir kişiden alınacağı veya üçüncü bir kişinin borcu olduğuna ilişkin hiçbir yerde konuşma, görüşme veya beyan yoktur. O halde sanık, uyuşturucu maddeleri satın alan, dağıtan, parayı tahsil eden ve satıcılara ödemeyi yapan konumundadır" ifadesine yer verildi.

Davanın soruşturma aşamasında 24 Şubat 2009'da tutuklanan Deniz Seki, 2 Ekim 2009'da yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti.

 

 

Etiketler
bozdu, cezasını, deniz, hapis, sekinin, yargıtay


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deniz Seki'nin hapis cezasının gerekçesi 'başkalarına vermesi' Sue Haber Arşivi 0 26 Haziran 2012 22:10
Deniz Seki'den Hapis Kararı Sonrası İlk Açıklama Rhytia Haber Arşivi 0 26 Mayıs 2012 18:44
Deniz Seki'ye Hapis Şoku Liaaa Haber Arşivi 0 22 Mayıs 2012 19:02