IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2013, 17:59   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünya Bankası büyüme tahminini düşürdü




Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin 2013 yılına dair büyüme tahminini yüzde 4'ten yüzde 3.6'ya düşürdü. Banka, büyümenin 2014 yılında yüzde 4,5, 2015 yılında ise yüzde 4,7 olacağını öngördü.

Dünya Bankası, Haziran 2013 ''Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'' yayımlandı.

Raporda, gelişmiş ülkelerdeki risklerin hafiflediği ve Euro Bölgesi'nde devam eden daralmaya rağmen büyümenin sabit olduğu belirtildi.

Ancak, birçok orta gelirli ülkenin kısıtlı kapasitesi nedeniyle gelişmekte olan ülkelerdeki ilerlemenin ılımlı olacağı kaydedildi.

Rapora göre, küresel gayri safi hasılanın bu yıl yüzde 2,2 düzeyine genişlemesi, gelecek yıl yüzde 3, 2015 yılında da yüzde 3,3 olması bekleniyor.

Gelişmekte olan ülkelerdeki büyüme bu yıl yüzde 5,1 olurken, 2014'te yüzde 5,6'ya, 2015'te de yüzde 5,7'ye yükselmesi öngörülüyor.

Bölgelere göre bakıldığında da bu yıl büyümenin Doğu Asya ve Pasifik bölgesinde yüzde 7,3, Avrupa ve Orta Asya'da yüzde 2,8, Latin Amerika ve Karayiplerde yüzde 3,3, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yüzde 2,5, Güney Asya'da yüzde 5,2 ve Sahra Altı Afrika'da yüzde 4,9 civarında olacağı tahmin ediliyor.

Raporda, Türkiye, Brezilya, Hindistan, Rusya ve Güney Afrika'da büyümenin arz darboğazı nedeniyle sekteye uğradığı ve arz tarafındaki reformlar tamamlanmadıkça bu ülkelerdeki büyümenin kriz öncesi seyiyelere ulaşmasının pek muhtemel görünmediği belirtildi.

Türkiye, Brezilya, Hindistan, Rusya ve Güney Afrika'da görece rahat politika duruşları ve bazılarındaki ısınma belirtilerine rağmen büyümenin kriz öncesi dönemin çok altında kaldığı ifade edildi.

Raporda, yine de büyümenin, Şili, Meksika ve Güney Afrika'da zayıflarken, Filipinler, Litvanya, Peru, Türkiye ve Ukrayna'da güçlendiği kaydedildi.

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2011'de yüzde 8,8, 2012 yılında yüzde 2,2 büyümesinin ardından, göreceli gevşek makroekonomik politikalar nedeniyle büyümenin bu yıl yüzde 3,6 düzeyine çıkacağını öngördü.

OCAK RAPORUNDA 2013 BÜYÜME ORANI YÜZDE DÖRTTÜ
Banka, geçen Ocak ayındaki raporunda ise Türkiye'nin bu yılki büyüme oranını yüzde 4 olarak öngörmüştü. Bankaya göre, Türkiye'de büyüme, 2014 yılında yüzde 4,5, 2015 yılında da yüzde 4,7 düzeyinde olacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bankası, büyüme, dünya, düşürdü, tahminini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IMF büyüme tahminini yükseltti Lucifer Haber Arşivi 0 05 Nisan 2010 15:06
Dünya Bankası: ÖSS eşitsizliği büyütüyor Alovepoem Haber Arşivi 0 27 Mart 2006 22:29