IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda
  • 1 Post By Kalemzede

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2013, 12:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
11. Türkçe Olimpiyatları'ndan Muhteşem Veda




11. Türkçe Olimpiyatları'ndan Muhteşem Veda

17 Haziran 2013 Pazartesi, 02:06

11. Türkçe Olimpiyatları kapanış törenine katılmak isteyenler Atatürk Olimpiyat stadı yolunda adeta insan seli oluşturdular. 11. Türkçe Olimpiyatları kapanış törenine müthiş bir katılım vardı.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninin yapıldığı İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı tarihi gecelerinden birini yaşadı.

Atatürk Olimpiyat Stadı, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER ) tarafından Dil ve Kültür Festivali kapsamında 'Erensel barışa doğru' sloganıyla düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları sevdalılarıyla dolup taştı.

Davetliler akın akın geldikleri stadı erkenden doldurdu. Bu arada davetlilerin, kalabalık gruplar halinde stada akın etmesi ise ilginç görüntüler oluşturdu. 80 bin kişilik stadın 150 bine çıkarılan kapasitesi bile gelen insan seli karşısında yetersiz kaldı.

Stad, törenin başlamasına henüz 3 saat kala doldu. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tribün ve saha içini dolduran on binler, stada sığmadı. Dışarıda kalan yüzlerce davetli stat içindeki şöleni stat dışında kurulan dev ekranlardan izledi..

Sunuculuğunu Şoray Uzun’un yapıyor 11. Türkçe Olimpiyatları kapanış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra siyaset, iş, sanat, spor ve medya camiasından birçok ism katıldı. Stat, günlerdir süren hummalı çalışma sonucu yüz binlerin izleyeceği programa hazırlandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


OLİMPİYAT STADI'NDA İZLEYİCİ REKORU

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, 11. Türkçe Olimpiyatları kapanış töreni için tamamen doldu. İstanbullular, kapanış töreni için Atatürk Olimpiyat Stadı'na akın etti. Stada giremeyen vatandaşlar ise dışarıda oluşturulan dev ekranlardan kapanış törenini takip etti. Stada ulaşmak için vatandaşlar zaman zaman yürümek zorunda kaldı.

İSTANBULLULAR AKIN AKIN GELDİ

Atatürk Olimpiyat Stadı, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER ) tarafından Dil ve Kültür Festivali kapsamında 'Erensel barışa doğru' sloganıyla düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları sevdalılarıyla dolup taştı. Davetliler akın akın geldikleri stadı erkenden doldurdu. Bu arada davetlilerin, kalabalık gruplar halinde stada akın etmesi ise ilginç görüntüler oluşturdu.

80 bin kişilik stadın 150 bine çıkarılan kapasitesi bile gelen insan seli karşısında yetersiz kaldı. Stad, törenin başlamasına henüz 3 saat kala doldu. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tribün ve saha içini dolduran on binler, stada sığmadı. Dışarıda kalan yüzlerce davetli stat içindeki şöleni stat dışında kurulan dev ekranlardan izledi.

GÖRKEMLİ KAPANIŞ

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan görkemli kapanış şöleniyle son buldu. Birbirinden renkli gösteri ve sunumlara sahne olan şöleni televizyonların başındaki milyonların yanı sıra yaklaşık 300 bin kişi de statta ve stat çevresinde kurulan dev ekranlardan takip etti. 30’a yakın kamerayla takip edilen şölen, çok sayıda televizyon kanalı da canlı yayınladı. Şöleni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, bazı bakan ve milletvekilleri de izledi.

Kapanış töreninde seyircilerin alkış tufanı eşliğinde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Bizi bize anlatan dünya çocuklarını kutluyorum." dedi. "Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatında lezzet alır." sözünü hatırlatan Erdoğan,"Bize güzeli gösterdiniz. Bütün çirkinliklerin arasında güzeli düşündürdünüz." dedi. Stattakilere ‘kardeşlerim’ diye seslenen Erdoğan, "Gerçek Türkiye’nin manzarası, tablosu ve fotoğrafı budur." şeklinde konuştu. Işıklar ve çeşitli efeklerle renklendirilen görkemli şölende sahne alan dünya çocukları, renk din ve dil ayırımı gözetmeksizin dünyaya bir kez daha barış mesajı verdi. Konuk öğrencilerin sahnede sundukları renkli gösteriler, seslendirdikleri parçalar davetlilerden büyük beğeni topladı. Bu arada, statta açılan "Statlar da bir gün size dar gelecek" ve "Çiçekler açmazdı bulutlar ağlamasa" pankartları davetlilerden alkış aldı. Şölen, 140 ülkeden gelen çocukların sahnede birlikte seslendirdikleri 'Yeni Bir Dünya' şarksı son buldu. Tören sonunda yapılan havai fişek gösterisi geceye ayrı bir renk kattı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Haziran 2013, 12:48   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 11. Türkçe Olimpiyatları'ndan Muhteşem Veda




Ankara'daki açılış çok güzeldi.

 

 

Etiketler
11, muhteşem, olimpiyatlarından, türkçe, veda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkçe Olimpiyatları Van Etkinliği Thetis Kültür ve Sanat 0 12 Haziran 2012 18:37
10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Thetis Kültür ve Sanat 0 15 Mayıs 2012 17:15
2012 Türkçe Olimpiyatları Liaaa Türkçe 0 11 Mart 2012 00:16
9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları AngeLus Serbest Kürsü 1 12 Haziran 2011 14:21
Türkçe Olimpiyatları, VCD oldu Juventus Kültür ve Sanat 0 01 Temmuz 2009 23:29