IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2013, 20:59   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İllerin dini hayat kriterleri araştırılıyor




Hükümetin, 3. köprünün adını Yavuz Sultan Selim koymasıyla Alevilerin tepkisini çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye’de yaşayan halkın dini hayat kriterlerini ortaya çıkarmaya yönelik bir araştırma yapıyor

Hükümetin, İstanbul’a yapılacak 3. köprünün adını Yavuz Sultan Selim koyması Alevileri tepkisini çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye’deki dini hayata ilişkin yapılacak olan alan araştırmasının; dini hayata yönelik kriterleri ortaya çıkarmaya yönelik olduğunu kaydetti. Dini hayatın ilden ile farklılık gösterdiğini belirten Diyanet, kurumun stratejik planınında hizmet şeklini toplumun farklı kesimlerine hitap edecek şekilde artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Dini hayattaki farklılıkları bölgelere ve ülke geneline göre objektif bir şekilde ortaya koyacaklarını savunan Diyanet, toplumu ayrıştırmadıklarını, siyasi inançları sorgulamayacaklarını savunurken, “Bu araştırmanın temel hedefi dini hayatın parametlerinin ölçüt ve kriterlerinin ortaya çıkarılmasıdır” dedi.

TBMM gündeminde
Kamuoyunda Alevilerin ayrımcılığa uğradıkları tartışması yaşanırken, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın pilot uygulamaya geçtiği “Türkiye’de Dini Hayat” adlı araştırmayı TBMM gündemine taşıdı. Ankette “Hangi mezhebe göre amel edersiniz? Misafirlikte kadınlar ve erkekler ayrı mı oturursunuz? Hangi namazlara hangi sıklıkla gidersiniz?” gibi soruların bulunduğunu belirten Öz, Diyanet’ten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a bu anketin ayrımcılığı körükleyip körüklemediğini sordu. Bozdağ soruları Diyanet’e iletti. Bozdağ’ın kendisine gelen ve TBMM’ye gönderdiği Diyanet’in yazısında ilginç tespitler yer aldı.


Hizmette farklılıklar
Diyanet, Türkiye’de dini hayatın homojen bir yapıda olmadığı, bölgeden bölgeye, bazen coğrafi olarak yakın olsalar da ilden ile bile farklılıklar gösterebildiğini belirtirken, “Bu bağlamda ortaya çıkan farklılıkların, hizmet ulaştırılırken gözününde bulundurulması gerektiği bilinen bir husustur” dedi. Kurumun 2016’ya kadar geçerli olan stratejik planında hizmet alanına ilişkin eksikliklerin giderilmesi vurgusu yapıldığını anımsatan Diyanet, şunları kaydetti:
“Bu çerçevede ‘din hizmetlerini toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve etkinliğini arttırmak’ başlığıyla ifadelendirilen stratejik amaç, ‘hizmet çeşidini ve veriliş şeklini toplumun farklı kesimlerine hitap edecek şekilde arttırmak’ hedefiyle ilişkilendirilmiş ve önemli çıktılar ve performans göstergelerinden birisi olarak ‘hizmet alanların profillerini çıkarmaya yönelik araştırma yapılması’ plana dahil edilmiştir.

Önce inceleme yaptık
Diyanet, sözkonusu araştırmayi TÜİK’le birlikte yapılacağını ve bu amaçla bir ön inceleme ve uygulama(pre-test) çalışması yapıldığını kaydetti. Diyanet, araştırma tekniklerinin kolaylaştırılması gerçekleştirilen ön inceleme ve uygulamanın, sahada vatandaşlara yöneltilecek gerçek soruların hazırlanmasını da sağladığını vurguladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
araştırılıyor, dini, hayat, kriterleri, İllerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu İllerin Vekil Sayısı Arttı! Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Mart 2012 08:20
İlkokula Dini Sokanı Hayat Da Çarpar Allah Da N999 Haber Arşivi 0 07 Mart 2012 11:41
İllerin Tarihcesi Maniack Kültür ve Sanat 79 05 Şubat 2009 14:43