IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Haziran 2013, 09:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Temmuz sıcakları haziranı aratacak




Yurt genelinde sıcaklıklar 4-8 derece arttı. Bu hafta Ankara'da 35 derece sıcaklık bekleniyor. Uzmanlar uyarıyor: Temmuzda kavrulacağız, nemle beraber İstanbul 45 dereceyi görecek



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiye, temmuz ayı gelmeden kavurucu sıcakların etkisine girdi. Sıcaklıklar 4 ila 8 derece arttı. Uzmanlar, sıcaklıkların da bir doğal afet olduğuna dikkat çekerek, asıl kavurucu sıcaklıkların temmuzda geleceğinin altını çizdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Türkiye genelinde hava sıcaklığı hafta boyunca iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede artacak. Sıcaklıkların 4 ila 8 derece artacağı tahmin ediliyor. Ekstrem sıcak hava dalgasının mevsim normallerinin 10 derece üzerinde olması bile bekleniyor. Bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara'da 35, İstanbul'da 34, İzmir'de 36, Antalya ve Manisa'da 37, Adana ve Diyarbakır'da 38, Şanlıurfa ve Aydın'da 40 derece civarında olacağı açıklanırken uzmanlar, yüksek sıcaklığa karşı hassas olan kronik hastalar, yaşlılar ile çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00 ila 16.00 saatleri arasında güneşe çıkmamaları uyarısında bulunuyor. Meteoroloji de sıcak hava dalgasının etkisinin 28 Haziran 2013 tarihine kadar devam edeceğinin altını çizdi.

İSTANBUL ISI ADASINA DÖNÜYOR

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Prof. Dr. Orhan Şen (İTÜ Meteoroloji Mühendisliği): Esas sıcaklar temmuz ve ağustos aylarında olacak. Akdeniz, İç Ege, Anadolu ve Marmara'ya kadar sokulan bir ısınma var. Temmuz ayı daha sıkıntılı geçecek. Hissedilen sıcaklılar ise 40-45 derece olacak. Bunun nedeni de küresel ısınma ile birlikte iklim değişiklikleri. Artık dünyanın ortalama sıcaklık artışı 2 dereceyi aştı. Güneşteki patlamalar maksimum seviyede. Dünyaya gelen radyasyon miktarı artıyor. Doğu Pasifik'teki El-Nino meteorolojik olayı dünyada sıcaklıkları artırıyor. Tüm bunlar Türkiye, Rusya, İran, Irak ve Arabistan'da sıcaklıkları yukarı çekiyor. İstanbul'da sıcaklılar nemle birlikte 45 dereceyi bulacak. Özellikle İstanbul'da güneşten gelen radyasyonu binalar daha fazla tutuyor ve havaya geri vermiyor bu da 'ısı adası' etkisi yaratıyor. İstanbul'da sıcaklık bu nedenle kırsal alana göre 3 derece daha fazla. Sıcaklıklar da bir doğal afettir. 2003'te Fransa'da sıcaktan 35 bin kişi ölmüştü.

YAZ AYLARI ORTALAMA ÜZERİNDE GEÇECEK

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yüksel Özalp (Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Birim Sorumlusu): Tahminlerimiz doğrultusunda geçen cuma gününden itibaren ülkemiz sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Bu hafta yurtta yağış beklenmiyor. Özellikle iç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz. İç bölgelerde sıcaklıklar 36 dereceye kadar çıkacak. Ege bölgesinde sıcaklıkların 37-38 dereceleri bulmasını bekliyoruz. Sıcaklıklar Güneydoğu Anadolu'da ve Aydın civarında 40 dereceleri bulacak. Aşırı sıcaklıkların nedeni Basra alçak merkezi sıcak havasının etkisi altında olmamız. Hafta sonundan itibaren Trakya'da sıcaklıklarda birkaç derece düşüş yaşayacağız. Zaten mevsimlik tahminlerimizde de bu yıl temmuz, ağustos, eylül olmak üzere 3 aylık periyotta iç kesimlerde ortalamanın üzerinde bir sıcaklık olacağını tahmin etmiştik.

KÜTAHYA'DA ASFALT ERİDİ, MUĞLA 40 DERECEYİ GÖRDÜ
Kütahya'da 34 dereceye kadar çıkan sıcak nedeniyle asfalt eridi. Yoldan geçen araçların lastiklerini yaklaşık 2 santimetre kalınlığında zift kapladı. Karayolunda 2 kilometre araç kuyruğu oluştu. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması, sahilleri de doldurdu. Muğla'da termometreler 40 dereceyi gösterdi. Marmaris, Bodrum, Didim, Fethiye gibi merkezlerde halk serinlemek için denize koştu. Deniz suyu sıcaklığı 24 dereceye ulaştı. Şanlıurfa'da ise sıcaklıklar gölgede 40 dereceyi geçti. Hayvanseverler de sokak hayvanları için yol kenarlarına bir kap su bırakılması çağrısı yaptı. Kenan GÜRBÜZ -Göksel YA PAR -Adem ÜLKER -Ediz VERD İOĞLU

BOĞULMA VAKALARI ARTTI
Adana'dan Diyarbakır'ın Hani ilçesine tatile gelen 4 çocuk annesi Zahide Altınbaş (41), tarlada çalışırken sıcaktan bunalınca, yeğeni Rojbin Yakacı ile birlikte Bırkleyn çayına gitti. Suya giren Yakacı çırpınmaya başlayınca halası da peşinden atladı. Hala yeğen boğuldu. Adıyaman'da arkadaşlarıyla Kahta Çayı'na giren Hüseyin Akgül (23) ile Uşak'ın Eşme ilçesinde serinlemek için gölete giren Onur İnkaya (18) boğularak can verdi. Kırklareli'nde baraj gölüne giren lise öğrencisi Umut Karaman (15) da boğularak yaşamını yitirdi. Malatya'da da Karakaya baraj gölüne giren 14 yaşındaki Kader Yalçın suda kayboldu. Bursa'da da 8 yaşındaki Celal Eren Aykaç ise serinlemek girdiği havuzda, sara nöbeti tutunca boğularak hayatını kaybetti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aratacak, haziranı, sıcakları, temmuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Afrika sıcakları geldi cLaS Haber Arşivi 0 13 Temmuz 2012 10:46
Çöl Sıcakları Kavuracak Cemalizim Haber Arşivi 5 18 Haziran 2012 18:54
Çöl Sıcakları Kavuruyor Thetis Haber Arşivi 0 15 Haziran 2012 21:31
Şanlıurfa'da çöl sıcakları Dilara Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2010 16:16
Bodrum’u çöl sıcakları kavurdu Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Ağustos 2008 19:09