IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2013, 21:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uçak Düşürülür Korkusuyla İmar Haritası Boş Kald





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tapu ve Kadastro haritası için Kıbrıs dahil Türkiye'nin her yeri karış karış tarandı. Taranmayan tek yer ise Suriye sınırı kaldı.


Suriye sınırında düşürülme korkusu sebebiyle uçamayan tapu uçağı fotoğraflama yapamadı. Sınır illerindeki tapu, kamulaştırma, imar için yapılacak harita boş kaldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye'nin tapu, kadastro, yol, baraj, arazi toplulaştırma ve kamulaştırma işlemleri için yaptığı havadan fotoğraflama işlemi tamamlandı. 2009 yılında başlayan fotoğraflama çalışmaları çerçevesinde Harita Genel Komutanlığı Türkiye'nin bir kısmını, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü de bir kısmını havadan dijital kameralarla fotoğrafladı.

Kadastro, yol, baraj, kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamaları için mekansal projelere hizmet edecek altlık haritalar kamu ve özel sektörün kullanımına sunuldu. İmar uygulamaları ve kentsel dönüşümde de kullanılan ve uydu görüntülerine göre çok yüksek doğrulukta ve daha ekonomik olan bu fotoğraflar aynı zamanda bitki çeşitliliğine de hizmet ettiği için Tarım Bakanlığı ve Orman Bakanlığı’nın da hizmetine sunuldu.

Orman Bakanlığı, fotoğraflarla ağaçlarda görülen hastalıkları görüp müdahale etme imkanına kavuştu. Kamu kurumları da bu sayede uydu görüntüsü için yurt dışına ödediği 32 milyon dolardan kurtuldu. Tapu ve Kadastro havadan görüntü alarak ürettiği ortofoto haritaların kilometre karesini 2,5 liraya kamu ve özel sektör kurumların hizmetine sundu.

Ortaya çıkan haritada ilginç bir ayrıntı da dikkatlerden kaçmadı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de dahil tüm sınırlar ve şehirlerin fotoğrafları haritaya aktarılırken, Hatay’dan itibaren Hakkari’ye kadar olan Güney sınırı boş kaldı.

Suriye sınırındaki şehirlerin boş kalmasının altından, gökyüzünden fotoğraflama yapılamaması çıktı. Suriye’de yaşanan gerilim sebebiyle Tapu ve Kadastro uçağının Suriye sınırında uçamadığı kaydedildi. Uçuş için iki ülke arasında protokol gerekirken bu uçuş protokolü yapılamadı.

Suriye ve Irak sınırındaki boşluk uçak yerine uydu görüntüsüyle tamamlanacak. Bundan sonra haritalar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü uçakları ile belli periyotlarda gökyüzünden güncellenecek.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ucak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deprem korkusuyla nasıl başa çıkılır? Lady Merak Ettikleriniz 0 21 Ağustos 2012 15:23
Sevda Tepesi'ne İmar İzni! Rhytia Haber Arşivi 0 16 Haziran 2012 16:43
Deprem korkusuyla başa çıkabilirsiniz! Lucifer Ruh Sağlığı 0 04 Ocak 2012 01:53