IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2013, 21:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul Üniversitesi Rektörü: Onları Gezi'ye Ben Yolladım





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet o iddialara sert çıktı.


Sosyal medya uzmanı İbrahim Yörük’ün Gezi eylemlerine destek veren akademisyenleri sorduğu Rektör Söylet “Jurnalcileri değersiz buluyorum. 28 Şubat sürecinden hiç mi bir şey öğrenmediniz? Onları Gezi Parkı’na ben yolladım” dedi.

Milliyet Gazetesi'nden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre; İstanbul Üniversitesi’nde ‘Gezi’ krizi sürüyor. Twitter’da “haritacı70” adıyla yazan İbrahim Yörük adlı sosyal medya uzmanı, üniversitede özellikle iletişim ve sosyoloji alanında çalışan öğretim üyelerinin Gezi Parkı eylemlerine destek verdiğini söyleyerek, Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet’e 10’dan fazla tweet attı.

Tek tek isimler veren Yörük, Söylet’e “Bu öğretim üyeleri hakkında ne işlem yapacaksınız?” diye sordu. Prof. Dr. Yunus Söylet ise soruyu Twitter’dan cevapladı. Söylet’in cevabında yer alan bazı ifadelerse şöyle:

* JURNALCİLER DEĞERSİZ: Twitter çıkalı mertlik de bozuldu. Jurnalci kişileri değersiz buluyorum. Bu bir zaafsa bu zaafımı seviyorum. Biz bu filmleri çok gördük, bu tip insanları tanıdık. Böyle dönemler turnusol kağıdı gibidir, kişilikler ortaya dökülür, ucuz kahramanlar kendilerini belli ederler.

* 28 ŞUBAT SÜRECİ: Ama adalet ve sevgi dinine mensubum diyenleri uyarmak isterim. Hak yemelerini, aleni hakaret etmelerini kabullenmem, yargısız infazı yakıştırmam. 28 Şubat döneminden hiç mi bir şey öğrenmediniz, zalim olmaktansa mazlum olmayı tercih eden kimdi diye sorarım.”

* TOPLUMSAL LABORATUVAR: Gelelim iletişim fakültesine. Düşüncesizce isimleri verilen öğretim üyelerinden bazılarını Gezi Parkı’na ben yolladım. Üniversite olarak olan biteni doğru anlayalım, akademik değerlendirmeler yapılsın, yayın ve raporlar hazırlayalım diye bunu yaptım. Sosyolog ve psikolog hocalarımıza da Gezi Parkı olaylarını incelemeleri ricasında bulundum, toplumsal bir laboratuarı görmezden gelemezdik. Tümünün tavrını ve siyasi görüşünü tasvip etmesem de oradaki öğrencilerim için kaygılandım, durumu anlamak istedim, bu benim görevim. Olayların arka planı aydınlandıkça kaygılarım doğrulandı, iyi niyetle gidenlerin aldıkları riskler gün yüzüne çıktı.

* ŞİKÂYETİN EDEBİ OLMALI: Tek tip insan örneği artık dünyada pek az ülkede kaldı, farklılıklara tahammül etmeyi, düşüncelerimizi medenice ifade etmeyi öğrenmeliyiz. Kaosun, yıkmanın geleceğimize ihanet olduğunu anlamalıyız. Suç varsa gidermenin yolları vardır, şikayetin de bir edebi adabı olmalıdır.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ben, geziye, onları, rektörü, Üniversitesi, yolladım, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul Üniversitesi karıştı PassioN Haber Arşivi 0 15 Mart 2012 20:18
İstanbul Aydın Üniversitesi (Eğitim) Sevda Ödev ve Tezler 0 19 Nisan 2011 10:44