IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Rhytia

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2013, 21:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyanet İşleri Başkanı "İftar Çadırları Amacını Aşıyor" Diyor Ama..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ramazanın şatafat ve gösteriye dönüştürülmemesini istedi. Görmez, "Asıl maksattan uzaklaşarak yapılan iftarlar Ramazan'ın ruhuna uygun değildir. İftar çadırlarının gayesi dışına çıkmasına izin verilmemelidir" dedi. Bağcılar Belediyesi ise lunaparklı, internetli, klimalı, sanatçılı, konserli bir Ramazan çadırı kurduklarını duyurdu.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ramazan ayının teması "Helal Kazanç, Helal Lokma"nın tanıtım toplantısında konuştu.

Mehmet Görmez, iftar çadırları, gösterişli iftarlar ve gıda yardımlarının dağıtımı konusunda önemli uyarılar yaptı.

Prof. Görmez’in görüşleri ana başlıklarıyla şöyle:

“Ramazan şatafat ve gösteriye dönüşmemeli. Ramazan’la değişebilmek için iftar sofralarını israf sofralarına dönüştürmeyin. İftar, kendi mütevazı halinde ziyafeti barındırır zaten.

Gerek otel ve gerekse birçok mekandaki iftar kendi içinde israfı barındırır. Ramazan iftarında aile ve dostlarımızla beraber olalım, zenginlik müminler arasında statü değildir.

Asgari ücretle geçinmeye mahkum edilmiş kardeşlerimizle, darda olanlarla zenginlerin statüsü aynıdır. Asıl maksattan uzaklaşarak yapılan iftarlar Ramazan’ın ruhuna uygun değildir.

İftar çadırlarının gayesi dışına çıkmasına izin verilmemelidir. Başında, yoldan geçenlerin ve yolda kalanların iftarı için kurulan çadırların amacı dışına çıkmamasına özellikle kamu hizmeti yapanların dikkat etmesi gerekir.

Hikmeti kaybolan bir hükmün tatbiki erdemli toplum oluşturmaz. Yoksulluğun gıda paketi ile giderileceğini düşünmek İslam ruhuna uygun değildir.”

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NDEN İNTERNETLİ, KLİMALI VE GÜVENLİK KAMERALI İFTAR ÇADIRI

Bağcılar Belediyesi ise basına gönderdiği bülteninde kurdukları Ramazan çadırını şöyle anlattı:

Bağcılar sakinleri bu sene, 16 klimanın serinlettiği, 47 güvenlik kamerasının bulunduğu, Ramazan Çadırı’nda kablosuz ve ücretsiz internete girme imkanına da sahip olacaklar.

Toplam 24 bin metrekareden oluşan ve 1250 metrekaresi kapalı olan Ramazan Etkinlik Alanında her gün konferanslar ve paneller düzenlenecek. Her akşam farklı bir radyocunun sunuculuk yapacağı programlarda, tanınmış sanatçılar konser verecek.

Ayrıca kafeterya, kitap fuarı, otoparkın bulunduğu Ramazan etkinlik alanında yaklaşık 100 tane de alışveriş standı yer alıyor. Çocuklar için de 10 bin metrekare alan üzerine çarpışan araba, gondol ve kamikazeden oluşan lunapark kuruldu.

Her mahallede iftar programları da düzenleyecek olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Wi-Fi, Klima ve Güvenlik Kameralı Ramazan Çadırı”ndaki bilgilendirmek için Cuma günü saat: 09.30'da İnönü Mahallesi Molla Gürani Parkı Yanı'nda kurulan Ramazan Çadırı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Temmuz 2013, 12:25   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Diyanet İşleri Başkanı "İftar Çadırları Amacını Aşıyor" Diyor Ama..




Ramazan bayramına şeker bayramı diyen bir zihniyet olduk.Oysa ki ramazanın şükür ayı ve sonrasında şükür bayramının olduğunu biliyoruz.
En çok dikkat edilmesi gereken konu ise israftır.İsraf ile şükür de ibadet de olmaz.Bunun için belirli kurum ve kuruluşları eleştirmek yersizdir.Önce kendimiz buna dikkat etmeliyiz.

Ayrıca oruç tutmayanların bu ibadetini yerine getirmeye çalışanlara yaptığı saygısızlık da başka bir rahatsız edici durum.Hastalık vs. bahanelerle oruç tutmayıp ortalık yerde sigara ve alkol tüketenler bile oluyor.
Ha keyfi bile oruç tutmayabilirsiniz.Vicdanınızla aranızdaki meseledir ona lafımız yok.Ama en azından bir insan olarak saygı göstermemiz gerekli oruç tutanlara.

 

 

Etiketler
İftar Çadırları amacını aşıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Kadir Gecesi Mesajı.. Düş Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2012 06:22
Diyanet İşleri Başkanı :kadına karşı şiddet suç ve günah Feronia Ah Kadınlar 0 19 Kasım 2009 13:31