IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2013, 14:12   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karayılan'dan flaş açıklama




Murat Karayılan : "Önümüzdeki hafta çok önemlidir. Türk Devleti'nin şu anki gibi tavrı devam ederse süreç tıkanır. Şu anda tıkanmamış ama tıkanma aşamasındadır"



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanları Bese Hozat ve Cemil Bayık ile Yürütme Konseyi Eski Başkanı Murat Karayılan 9. Genel Kurul ardından ilk röportajlarını PKK’ya yakınlığıyla bilinen ANF'ye verdi.
PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Cemal kod adlı Murat Karayılan, Abdullah Öcalan’ın yeni bir sistem geliştirdiğine vurgu yaparak, “Sistem ilerledikçe bu sistemde yeni oluşumlar ortaya çıkıyor. Sistemin daha istikrarlı olması için yeni adımlar atıyor ve yeni perspektifler geliştiriyor. Kongra Gel Genel Kurulu Önder Apo’nun perspektifleri üzerinden gerçekleştirildi. Gerçekten sistemde yenilikler oluşturdu. KCK sisteminde yenilikler yarattı” dedi.

KCK eş Başkanı Bese Hozat, Kongrede çok derin tartışmalar olduğuna dikkat çekerek, “Ortadoğu, Kürdistan, Kürt sorunu ve şu an yaşanılan sürece yönelik yoğun tartışmalar oldu. Diğer önemli konulardan biri ise dört parça Kürdistan’da sistem konusu tartışıldı. Yeni sistemin nasıl olacağına yönelik kapsamlı tartışmalarımız oldu. Sistemin kurulması ve örgütlenmesi konusunda, şimdiye kadar yaşanılan sorunlarla birlikte engel oluşturan konuların nasıl aşılacağına yönelik plan ve projelerle ilgili ortak düşünceler genel kurulda hakim oldu” dedi.
Murat Karayılan, Apo’nun yeni bir sistem geliştirdiğine vurgu yaparak, “Sistem ilerledikçe bu sistemde yeni oluşumlar ortaya çıkıyor. Sistemin daha istikrarlı olması için yeni adımlar atıyor ve yeni perspektifler geliştiriyor. Kongra Gel Genel Kurulu Önder Apo’nun perspektifleri üzerinden gerçekleştirildi. Gerçekten sistemde yenilikler oluşturdu. KCK sisteminde yenilikler yarattı. Sistemde hem genel başkanlığı hem de Başkanlık Konseyini genel sistemden sorumlu kabul etti. Bunu da yeni sözleşme temelinde kabul etti. Bu çerçevede Önder Apo yapılan oylamayla genel delegelerin oylarıyla KCK Genel Başkanı seçildi. Aynı zamanda Önder Apo’nun yardımcıları olarak altı arkadaş, Başkanlık Konseyi Üyeleri olarak seçildiler. Diğer genel kurullardan farklı bir nokta buydu. İkincisi ise Önder Apo’nun belirttiği gibi Eş başkanlık sistemi oluşturuldu ve karar altına alındı” diye konuştu.

SİSTEMİ APO OLUŞTURDU

“Eskiden KCK sisteminde Eşbaşkan seçimi yoktu” diyen Karayılan, “Bizim sistemimizde Önder Apo sistemi oluşturan ve sistemin sorumlusudur. Sistemde KCK Genel Başkanı yoktu. KCK Başkanlık Konseyi de yoktu. Bunlar yeni oluşturuldu ve resmiyeti oluştu” dedi.

9 YILDIR KCK BAŞKANLIĞI YAPIYORDU

Yaklaşık dokuz yıldır KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı’nı yaptığına dikkat çeken Karayılan, şunları söyledi:

“Halkımız ve kamuoyu da biliyor. Bizde reel sosyalizmdeki gibi bir koltuk sahibi oldun mu o koltuğu hiçbir zaman bırakmayacaksın diye bir şey yoktur. Yeni bir model geliştiriyoruz. Bundan yaklaşık dört sene önce değişikliklerin olması gerekiyordu ve kendim de talep ettim. Ama o zaman Önder Apo değişiklik için müsait olmadığını söyledi ve o değişiklik şimdi sizlerin de gördüğü gibi gerçekleşti. Bu çok normal bir değişikliktir. Hareketimiz kadro ve Önderlik hareketidir. Bu bizim genel talebimizdi. Bizim sistemin demokratik karakterinden kaynaklı bu değişiklikler gerekliydi. Ben kamuoyu önünde eşbaşkanların ikisini de kutluyor ve başarılar diliyorum. Başkanlık Konseyinin başarması için bana ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Bütün arkadaşlarımız da bunu yapmaya hazırdırlar. Çünkü sistemimizde yenilikler oldu bundan dolayı halkımız, kadrolarımız bu yeni sisteme göre herkesin katılması gerekiyor. Daha güçlü katılmaları gerekiyor. Buda gösteriyor ki hareketimiz ne kadar büyük ve demokratik bir karaktere sahiptir. Yeni modelimizle birlikte mücadelemizde yeni adımların atılması gerekiyor”

APO SİSTEMİ BÜTÜN HALKLAR İÇİN GELİŞTİRİYOR

KCK Eş Başkanlığına seçilen Cuma kod adlı Cemil Bayık, “Bu sistem gerçekten yeni bir sistemdir. Önder Apo bu sistemi sadece Kürt halkı için değil bütün halklar için geliştiriyor. Böyle de anlaşılması doğrudur. Hareketimizin tarihinde ve pratiğimizde çok dikkat çekici şeyler var. Önder Apo bu sistemi geliştirdiyse hem hareketimizin tarihinden hem de insanlığın tarihinden çıkardığı sonuçlardan hareketle bu sistemi geliştirdi. KCK sistemini Önder Apo her geliştirdiğinde bu sistemde eksiklikleri gidermeyi esas alıyor. Çünkü halklar ve insanlık için yeni bir sistem geliştiriyor. Tecrübeleri fazla yok. Pratikte geliştikçe eksiklikleri görüyor, gideriyor ve daha iyi bir sistem geliştiriyor. Sistemde yapılan değişiklikler bu gerçeklikle bağlantılıdır” dedi.

APO’NUN İSTEDİĞİ GİBİ ADIMLAR ATILAMADI

KCK sisteminde bazı adımlar attıklarına değinen Bayık, şunları ifade etti:
“Ama Önder Apo’nun isteği gibi adımlar atılamadı. Yaşanılan bazı eksiklikler oldu. Tabi bunlar sistemden kaynaklı değildi. Yaşanılan sorunlar kadrodan kaynaklıydı yani sistemi oluşturanlarda yaşandı. Yaşanılan eksiklikler neydi? Kadronun temel görevi KCK sistemini oturtmaktı; komün, akademi, meclis ve ekonomi alanlarını geliştirmesi gerekiyordu. Toplumu eğitmesi, halkın iradesini açığa çıkarması gerekiyordu. Ama kadromuz eski paradigmadan kendisini çıkarmamıştır. Halkın iradesini açığa çıkarması gerektiği yerde kendisi öne çıkıyor. Meclisler oluşturması gerekiyor kendisi meclis çalışmalarında yer almıyor. Bundan dolayı da meclis çalışmalarımız gelişmiyor. Bu büyük bir yanlışlıktır. Genel Kurul bu konuları ayrıntılı bir şekilde tartıştı. Kadrolar Meclis içerisinde yer almalı ve çalışmalıdır. Meclislerin kimliğini ve iradesini ortaya çıkarmalıdır. Halkın kendi kendisini idare etmesi gerekiyor. Yani halk kendi kendini yönetmelidir. Halk kendi iradesiyle karar almalı ve kendisini yürütmelidir.”

SÜRECİN TIKANMASINI İSTEMİYORUZ

Sürecin tıkanması istemediklerini belirten Bayık, “Biz tıkanmasını istemiyoruz demokrasi güçleri de sürecin gelişmesinden yanalar. Hatta herkes diyor ki, bakın Kürtler ve özgürlük hareketi atılması gereken adımları attı. Adım atması gereken hükümet ve devlettir. Şuana kadar hiçbir adım atmadılar. Herkes devletten ve hükümetten adım bekliyor. Süreci bitiren bizler değil devlet ve hükümet tarafıdır. Gerçeklik budur. Bundan dolayı onların adım atması lazım. Tam da burada demokrasi güçleri Kürdistan ve Türkiye’de ve ülke dışında sürecin tıkanmasına karşı olanlar devlete niye süreci tıkatıyorsun demelidirler. Devlet ve hükümetten adım atmayı istemeliler. Sadece adım atılmasını da beklememeliler adım atılması için kampanyalar yürütmeliler. Bu sadece Kürt sorununun çözümüyle sınırlı kalmayacak Türkiye’yi demokratikleştirecek ve Ortadoğu’da bir değişimi başlatacaktır. Bu, herkes için güven ortamı yaratacaktır ve herkesin çıkarı buradadır. Bazı konferanslar oldu çalışmalar bunlarla sınırlı kalmamalıdır” dedi.DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıklama, flaş, haber, haberler, karayılandan, murat karayılan, pkk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genelkurmay'dan Flaş Açıklama Katherina Haber Arşivi 0 05 Ekim 2012 12:32
TSK'dan flaş açıklama Ruj Haber Arşivi 0 21 Eylül 2011 15:04
FLAŞ BDP'den ilk açıklama Ruj Haber Arşivi 2 21 Eylül 2011 15:00