IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2013, 17:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kamu'da Anlaşma Sağlanamadı




TÜRK-İŞ ile Hükümet arasında Kamu'da çalışan yaklaşık 200 bin işçi için sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında bugün yapılan toplantıya TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, Türk Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal, Türkiye Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Maden-İş Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Tarım-İş Genel Başkanı Bedrettin Kaykaç, Sağlık-İş Genel Başkanı Hasan Öztürk, Koop-İş genel Başkanı Eyüp Alemdar, Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı Hasan Pekdemir katıldı.

Toplantıda, Hükümet kamu sözleşmelerine ilişkin teklifini verdi. Bin 800 TL'nin altındaki ücretler için 150 TL iyileştirme; birinci altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için yüzde 3 ücret zammı ve sosyal yardımlar için de ücret zammı oranında artış içeren Hükümet teklifi TÜRK-İŞ tarafından kabul edilmedi.

Görüşmeler 19 Temmuz 2013 tarihinde devam edecek. Söz konusu görüşmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yeni bir teklifle gelmesi bekleniyor.

İŞÇİ YÜZDE 10 ZAM İSTİYOR

En düşük işçi maaşının bin 800 lira olmasını isteyen Türk-İş, işçilere birinci 6 ay için yüzde 10; 2, 3 ve 4. altı aylık dönemlerde ise "enflasyon+2 puan" zam verilmesini talep ediyor.

Türk-İş'e bağlı 20 sendikanın katılımıyla oluşturulan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu, k***** çalışan işçilerin toplu iş sözleşmeleri müzakerelerinde Hükümet'ten istenecek zam oranlarını belirledi.

Hükümet ile yapılacak görüşmelerde Türk-İş'in masaya yatıracağı talepler şöyle:

1-İyileştirme: Bin 800 lira altındaki aylık ücretler, bin 800 liraya yükseltilecek.

2-Ücret zammı: -31 Aralık 2012 tarihinde işyerinde çalışan işçilerin ücretlerine 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yüzde 10 ücret zammı yapılır.

-Toplu iş sözleşmesinin birinci ve ikinci yıllarında işçilerin yıl boyunca ödeyecekleri gelir vergisi oranı yüzde 15'tir. Yüzde 15'i aşan vergiler işveren tarafından karşılanır.

-İşçilerin ücretlerine 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren 1 Ocak 2013-30 Haziran 2013 dönemi enflasyon oranına 2 puan ilavesi ile bulunacak oranda zam yapılır.

-İşçilerin ücretlerine 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren 1 Temmuz 2013-31 Aralık 2013 dönemi enflasyon oranına 2 puan ilavesi ile bulunacak oranda zam yapılır.

-İşçilerin ücretlerine 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 1 Ocak-30 Haziran 2014 dönemi enflasyon oranına 2 puan ilavesi ile bulunacak oranda zam yapılır.

3-Sosyal Yardımlar: -Sosyal yardım ayda 250 liraya, yemek parası günde 8 liraya ve giyim yardımı yılda 125 liraya yükseltilecek. Bu sosyal yardımlar, 2, 3 ve 4. altı ay ücret zamları oranında aynı tarihte artırılır.

-Yukarıda yer almayan veya belirlenen miktarlardan yüksek olan sosyal yardımlara ücret zamları oranında zam yapılır.

-Doğum, evlenme, ölüm yardımları maddelerinde varsa "bakmakla mükellef oldukları" ibaresi çıkarılır.

4- İşyerine veya işletmeye özgü sorunlar: İşyeri veya işletmeye özgü sorunlar toplu iş sözleşmesinin tarafları arasında görüşülerek sonuca bağlanır.

5- Alt işveren (taşeron) işçilerinin başından itibaren asıl işverenin işçisi olduklarına ilişkin yargı kararları derhal uygulanır.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlaşma, kamuda, sağlanamadı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Müzikte dev anlaşma Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Kasım 2012 05:03
Turkcell'de Toplantı Yeter Sayısı Sağlanamadı Rhytia Haber Arşivi 0 29 Haziran 2012 17:26
Tarihi anlaşma! LeyLa Haber Arşivi 0 23 Kasım 2011 18:51